Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Autisme
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Autisme en krijg online een antwoord van de specialist in Autisme

Zelf een vraag over Autisme? Klik hier.
Meer vragen over Autisme.
De huidige beheerder van de rubriek Autisme:
Naam: Charlie
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 47 uur
Waardering: 8.9 (van max. 10)
Meer informatie over Charlie vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over AutismeVragen over Autisme via RSS. Klik hier.
RSS over Autisme op jouw website?Vragen over Autisme op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over AutismeVragen over Autisme via E-mail. Klik hier.

autisme of geen interesse?

[Gesteld op: 29-03-2013]

Toelichting:
Hoi, sinds twee wkn heb ik weer contact met een ex. We spreken elkaar niet heel lang, maar wel zeer regelmatig op fb. Hij is autistisch, vrij intelligent, we delen ons gevoel voor humor , hebben veel dezelfde interesses en vullen elkaar aan qua karakter, vind ik tenminste. Toen ik nog een journalistieke stage had(een paar maanden geleden hadden we ook weer even contact maar heb ik gestopt) was hij erg geinteresseerd in mijn werk daarvoor en gaf hij soms complimentjes daarover. Hij is ge´nteresseerd in mijn band en of ik leuke theatertips heb. Hij wil regelmatig afspreken( 1 a 2x p/week) en doet graag leuke dingen met me zoals naar musea, theater, muziek luisteren, film enz. we hebben daarin ook grotendeels dezelfde smaak.
Toch is er enige twijfel. Hij vraagt vaak: hoe is het? Maar gaat er niet op door. Ik Ben geinteresseerd in wat hij dagelijks voor zijn werk doet maar krijg die vragen niet echt terug. Terwijl er vakken zijn, zoals sociologie die hem ook aanspreken. Ze gaan nl over maatschappelijke issues, dingen waar hij vaak een duidelijke mening over heeft en regelmatig via twitter over discussieert. Hij bladerde het boek even door, maar vraagt dan verder niet echt dingen als: wat hebben jullie deze les behandelt? Als ik een onderwerp vertel, hebben we daar wel een interessant gesprek over
Ook vraagt hij niet zo vaak hoe iets was. Als ik bijv. zeg: ik ga flink leren voor een moeilijk vak of pianospelen. Hij reageert dan met: stoer, succes, tof dat je je zo ontwikkeld e.d. maar niet: hoe ging het? Waar ben je nu mee bezig met pianospelen? Ook op twitter/ fb- statusupdates reageert hij minder vaak dan ik op hem . Terwijl ik regelmatig over onderwerpen schrijf die hem ook interesseren.
Tuurlijk beslis ik zelf wat ik wil. Maar ik zou graag weten of dit een kenmerk van autisme is. Zoja, dan kan ik het accepteren. Soms ben ik echter bang dat het anders is. Vooral omdat hij 1.5 jr een relatie heeft gehad, die nu ruim een jr voorbij is. Dat deed hem veel verdriet. In die periode ging hij niet altijd even leuk met mij om. Hij flirtte soms met me terwijl hij niet over haar heen was. Had soms andere afspraakjes, waardoor 1x onze afspraak niet doorging.
Momenteel lijkt hij verder serieus, en ik heb de indruk dat hij over haar heen is. Toch blijf ik bang dat hij in types als haar miss. wel meer interesse heeft. Is mijn twijfel redelijk, of stel ik gewoon te hoge eisen?
Vriendelijke groet en alvast dank voor uw advies!
Elise
Antwoord:

hey,

als 1e bedankt voor je vraag .

 

zoals ik het lees zou het voor een groot deel inderdaad bij het autisme kunnen horen .

autisten leren zich vaak standaard vragen en dingen aan en vergeten dan de details .

meest voorkomende voorbeeld is  .

hoe gaat het met je ? (dit is door vrienden/familie aangeleerd , hun zeggen het als ze iemand zien dus dat zal dan wel horen )

 

het kost vaak minder energie om er zelf over te beginnen dan geërgerd af te wachten tot hij er mee komt .

 

en je onzekerheid betreffende de andere dames is denk ik redelijk normaal in een vroeg stadia van een relatie .

wat hierbij zou kunnen helpen is om er over te praten (praten is goed in elke relatie) .

en dan niet in een ja nee gevecht raken , maar echt praten . mocht het toch onstuimig worden , zet dan gewoon een zandloper neer 1minuut voor jou en 1 minuut voor hem etc.

en houd ook een beetje in de gaten dan hij misschien niet altijd door heeft dat hij aan het flirten is (dan kan je hem misschien een klein duwtje geven en charmant lachje o.i.d.)

 

ik ben helaas geen expert op het gebied relaties (zelf vrijgezel) , maar ik hoop dat je er iets mee kan .anders mag je uiteraard nog een vraag stellen .ook een reactie stel ik erg op prijs

 

veel succes & geniet van het leven want met een lach lijkt alles mooier en makkelijker .

 

gr Charlie  

 
Reactie vraagsteller:
Hallo, hartelijk dank voor uw advies:)
goede tip met dat flirten, ik was er alleen ding vergeten bij te zeggen. We hebben toen een paar x geprobeerd af te spreken, maar dat ging telkens niet door.
Terwijl hij dus soms wel per sms enzo met mij flirtte.

Nu moet ik er wel bijzeggen dat ik ook een paar jaar ( het is nu 4 jr uit) niet met hem wilde afspreken als hij daar initiatief toe nam. dat kwam vooral omdat ik door diverse redenen de indruk had dat ik meer om hem gaf dan andersom.

Zo heb ik hem 1x een open relatie voorgesteld, terwijl hij een vriendin had.( n.a.v. in mijn herinnering flirten van hem, maar dat heb ik mis. verkeerd geinterpreteerd omdat ik zelf ook niet zo goed ben in non-verbale communicatie). Hij reageerde daar heel enthousiast op maar het is niet doorgegaan. ik ben er heel snel op teruggekomen omdat ik er toch te jaloers voor was, en ik ook sterk het idee had dat hij mij alleen leuk vond om m'n uiterlijk.

Ook wilde hij een x, toen het net uit was met een andere ex van mij, meteen alweer met mij daten en met kerst afspreken.
Dit is wel al enkele jaren geleden, maar begrijpt u/ je mijn twijfel?
Vind u het een logische gedachte dat ik hem veel wil zien, maar verder niet meteen te hard van stapel wil lopen?

Groeten,
Elise
 
Antwoord Beheerder:

hey,

bedankt voor de reactie ,

ik zou proberen om dit als een nieuwe start te zien , laat het verleden zoveel mogelijk achter je maar leer er wel van .

ik snap dat het moeilijk is en raad je dan ook een monogame relatie aan .

alleen jij en hij en maak goede afspraken . bij echt vreemdgaan (dus lichamelijk contact met een ander) zou ik er dan ook een punt achter zetten , dan is hij jou niet waard .

veel jongens zijn pas op een wat latere leeftijd echt klaar voor een echte monogame relatie , dus 4 jaar geleden was hij waarschijnlijk veel meer puberaal en ook bij mannen gaat dat er ooit (merendeel) uit .

 

mocht je iets moeilijk vinden om zo te zeggen schrijf dan een brief (lekker ouderwets).

typen heeft meestal geen zin omdat je het dan op een andere manier verwerkt vandaar de brief schrijven .

 

je jaloezie zal met de jaren dat een relatie goed gaat steeds minder worden , en zoals ik in je 1e bericht lees gaat hij zeker niet alleen voor uiterlijk .

let wel op dat een knipperlicht relatie gedoemd is te mislukken , dus als het zo gaat zal je er ook een keer aan moeten toegeven dat het niet werkt .

en je hoeft ook niet direct verkering te hebben , je kan ook gewoon als vrienden beginnen en het laten groeien tot een echt werkende relatie .

en als je verliefd bent wil je altijd iemand graag zien , maar je ervaring leert je ook om behoedzaam te zijn .

dus dat je hem wilt zien maar ook rustig aan wilt doen is heel logische . 

 

ik hoop je verder geholpen te hebben , mocht het toch nog onduidelijk zijn ben je van harte welkom weer een bericht te sturen .

 

gr Charlie

lach naar het leven en het leven lacht je toe .

Beantwoord door:
charlie
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Autisme:
Syndroom Van Asperger


Gerelateerde vragen aan autisme of geen interesse?:

Wat zijn de recentste ontwikkelingen rondom autism
      [Gesteld in Autisme]
2007-01-26 18:57:35
Heeft mijn partner autostische trekken?
      [Gesteld in Autisme]
2007-06-01 09:03:39
erfelijkheid - Asperger
      [Gesteld in Syndroom van Asperger]
2007-06-04 09:34:55
vergrote kans autistisch kind?
      [Gesteld in Autisme]
2008-06-06 11:54:31
Asperger en kinderen krijgen...
      [Gesteld in Syndroom van Asperger]
2008-10-10 11:20:54

Gemiddelde score Autisme: 8.9 (13x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+