Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Relaties » Relatieproblemen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Relatieproblemen en krijg online een antwoord van de specialist in Relatieproblemen

Zelf een vraag over Relatieproblemen? Klik hier.
Meer vragen over Relatieproblemen.
De huidige beheerder van de rubriek Relatieproblemen:
Naam: Jan Duits
Bedrijf: ReŰel
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Jan Duits vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RelatieproblemenVragen over Relatieproblemen via RSS. Klik hier.
RSS over Relatieproblemen op jouw website?Vragen over Relatieproblemen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RelatieproblemenVragen over Relatieproblemen via E-mail. Klik hier.

Consequentie

[Gesteld op: 26-03-2013]

Toelichting:
Ik ben een vrouw van 31, moeder van 2 dochters. De oudste is bijna 2 jaar en de jongste is 1 week oud. Mijn partner is een dag na de bevalling erachter gekomen dat ik heb gerookt terwijl ik heb volgehouden dat het niet zo was. Hij is erg boos geworden en neemt me kwalijk dat ik heb gelogen. Hij geeft aan dat zijn vertrouwen is geschaad en kan niet meer mijn woord vertrouwen dat ik ga veranderen. Hij wilt een consequentie horen voor dat het wel weer gebeurd. Hij wilt horen dat ik mijn kinderen bij hem achterlaat en weggaat, want hij is van mening dat ik de opvoeding niet goed kan doen. Ik wil mijn kinderen niet opgeven en weg gaan. Een ander consequentie kan ik niet zien en bedenken. Mijn vraag is dan ook wat voor tegen consequentie kan ik voorstellen?ik wil echt proberen het goed te maken en bewijzen dat ik te vertrouwen ben. Hij verwacht ook dat ik die consequentie formeel regel.
Alsjeblieft geef mij advies!
Antwoord:

Hallo,

Je hebt wellicht een afspraak gemaakt die je niet na kon komen, roken is verslavend op den duur. Jouw man moet hier begrip voor op kunnen brengen end at het dus niet gemakkelijk is om op 'commando' te stoppen.

Je moet dus met je man een afspraak maken die haalbaar is voor je, want dat is nodig. Bedenk wat je nodig hebt om het mogelijk te maken voor jezelf om van het roken af te komen (indien je dat echt wilt?) Op papier zetten van de afspraak heeft weinig zin denk ik. Jouw man zou je moeten ondersteunen/kunnen bij het afbouwen van roken ipv af te keuren alleen maar. Wat kan hij voor voor je doen om je te helpen? Dat is echt belangrijk om samen tot een oplossing van het probleem te komen.

Reageer gerust

Groet Jan

 

 

 
Reactie vraagsteller:
Het gaat niet zo zeer om het roken maar dat ik het voor hem heb verzwegen. Daardoor vertrouwd hij me niet meer en voordat hij me een kans wilt geven moet er een consequentie tegenover staan. Hij heeft voorgesteld mocht ik niet veranderen dan moet ik weg en de kinderen bij hem laten. Ik ga dit niet toezeggen, wil niet met m'n kinderen spelen. Ik moet een andere consequentie verzinnen maar ik weet niet wat. Enigste dat ik kan verzinnen is dat de relatie over is. Welke zijn er nog meer?
 
Antwoord Beheerder:

Hallo,

Er is kennelijk al veel gebeurd tussen jullie, waar het gaat over vertrouwen hebben in elkaar? Ik vind het echter buiten proportie dat je man deze eis stelt met consequenties die erg bedreigend zijn m.i. Hij heeft het overigens niet voor het zeggen over wie de kinderen krijgt na een  scheiding. Beide ouders hebben recht op zorg voor de kinderen en ouders moeten daar zelf iets voor regelen via een zogenaamd 'ouderschapsplan'. Wanneer ouders het niet lukt om het eens te worden dan beslist de rechter en niet 1 van de ouders.

Even terug naar jullie situatie. Ik vraag me af of je al langere tijd je best moet doen om in de gunst van je man te komen. Hoeveel heb je al ingeleverd. Wat is het je waard om de relatie in stand te houden op deze manier? Wat waardeer je in de relatie, hoeveel eigen ruimte heb je om jezelf te kunnen zijn. Wat zijn de pluspunten van deze relatie voor jou?

Mijn ervaring is dat dreigementen van een partner in de relatie meestal niet goed werkt uiteindelijk. De ene partner krijgt te veel -onredelijke- macht en de andere partner wordt te afhankelijk waardoor er mogelijk weinig ruimte is om nog een beetje zichzelf te kunnen zijn.

Je ziet dat het niet eenvoudig is om op deze wijze een passend advies te geven. Ik weet daarvoor te weinig. Mijn advies is dat je jouw situatie met een neutrale iemand  bespreekt (hulpverlener). Heb je wel wat mensen om je heen die je kunnen steunen, goede vriendin, familie? Dat is belangrijk. Als je wil reageren, open dan even opnieuw een vraag, of stuur een mail via mijn website.

Vriendelijke groet

Jan

Beantwoord door:
Jan Duits
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Consequentie:

Kan contract veranderd worden? (Arts-assistent)
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-05-31 00:56:57
MAG MIJN WERKGEVER MIJN SALARIS VERMINDEREN?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-09-04 08:26:35
onslag tijdens ziekte
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant]
2009-10-30 21:36:28
beeindiging vast contract
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-11-08 23:51:12
WW uitkering
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-11-16 00:29:49

Gemiddelde score Relatieproblemen: 9.1 (119x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+