Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geestelijke Gezondheid » Psychotherapie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Psychotherapie en krijg online een antwoord van de specialist in Psychotherapie

Zelf een vraag over Psychotherapie? Klik hier.
Meer vragen over Psychotherapie.
De huidige beheerder van de rubriek Psychotherapie:
Naam: Jan Duits
Bedrijf: ReŰel
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Jan Duits vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PsychotherapieVragen over Psychotherapie via RSS. Klik hier.
RSS over Psychotherapie op jouw website?Vragen over Psychotherapie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PsychotherapieVragen over Psychotherapie via E-mail. Klik hier.

kunt u mij adviseren?

[Gesteld op: 23-03-2013]

Toelichting:
Mijn allerbeste vriendin die er altijd voor me is, is ernstig ziek. Ze heeft een nierziekte en beide nieren moeten vervangen worden. Het gebeurde allemaal een week geleden, toen ze naar huis liep. Ze zag een klein kindje de straat oversteken, maar er kwam een auto aan. Mijn vriendin probeerde het kindje te redden maar ze werd zelf aangereden. Het is een wonder dat ze nog leeft, maar ze leeft wel met twee nieren die niet meer functioneren. Deze nieren moeten snel vervangen worden en het zal lang duren totdat ze nieren van overleden donoren kan krijgen, want er is een lange wachttijd van wel jaren. Wachten is geen optie, want ze kan niet leven zonder nieren. Natuurlijk moet de donor dezelfde bloedgroep hebben als mijn vriendin, dat maakt het ook een stuk moeilijker om iemand te vinden. Bijna niemand in haar familie die een nier kan afstaan heeft dezelfde bloedgroep. De transplantatie moet snel gebeuren anders is er geen leven meer voor haar. Ze heeft veel pijn en haar familie en vriendin hebben ook veel verdriet. Ik weet dat ik dezelfde bloedgroep heb als haar, alleen heb ik het haar nog niet verteld. Ze heeft een gezond leven geleid, ze rookt niet en drinkt niet. Het is niet haar fout dat haar nieren niet meer functioneren, ze wou alleen het kindje helpen. Omdat ik dezelfde bloedgroep heb kan ik haar ÚÚn van mijn nieren geven, dat zou ik heel graag willen maar ik ben ook bang. Ik ben bang dat er iets met mijn andere nier gebeurt en dan heb ik ook een nier nodig en het zal ook weer jaren duren totdat ik een nier van een overleden donor kan krijgen. Ik zal mezelf nooit vergeven als er iets met haar gebeurt. Maar ik wil ook een normaal leven leiden. Ik wil niet bang zijn dat ik op ieder moment mijn andere en enige nier kwijt kan raken en dat ik dan niet meer kan leven. Ik ben nog jong en ik wil nog van mijn leven genieten. Zij heeft ook het recht om van haar leven te genieten, al helemaal omdat ze nu levensgevaar loopt omdat ze een kind heeft gered. Ik weet niet wat ik moet doen, ze verdient het om nog verder te leven, maar ik wil niet leven met angst dat ik niet compleet ben en dat ik mijn andere nier kan kwijtraken. Wat kan ik doen, wat adviseert u mij?
Antwoord:
Hallo,
Het is zeer begrijpelijk dat je denkt aan je eigen risico's, en je moet ook een zorgvuldige afweging maken om je vriendin te helpen of niet. Buitengewoon gevoelig probleem. Het belang is groot, Het gaat over leven en dood. Als je jouw vriendin helpt dan zal ze jou hoe dan ook dankbaar zijn. Wat dit op termijn  gaat betekenen is koffie dik kijken. Ik bedoel, als jullie relatie blijvend is, hoe dit blijft voorbestaan in jullie relatie. Ik vind echt dat je dit met mensen om je heen moet bespreken, desnoods met hulpverleners en/of mensen die voor hetzelfde dilemma hebben gestaan.
Heb je het  met je vriendin besproken? Er zijn  speciale procedures in deze, informeer jezelf goed.
ik adviseer je via 
http://www.nierdonorenvereniging.nl/

nader te informeren om tot een weloverwogen besluit te kunnen komen. Ik wens je heel veel sterkte toe en wijsheid, hoop dat je er uit komt voor jezelf in de eerste plaats.
Vriendelijke groet Jan
Beantwoord door:
Jan Duits
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Psychotherapie:
Gestalt
Psychiatrie
Psychologie
SysteemtherapieGerelateerde vragen aan kunt u mij adviseren?:

serverhok brandveilig?
      [Gesteld in Brandpreventie]
2007-08-30 15:12:59
aanvullende info 1
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2007-09-20 17:23:48
welke kleur verf voor de muren. De vloer is marmer
      [Gesteld in Interieur-Noord Brabant]
2008-09-03 11:18:35
Hoeveel moet een kitten wegen?
      [Gesteld in Kattenvoeding]
2009-09-19 15:04:15
mijn dochter moet steeds knipperen met de ogen
      [Gesteld in Homeopathie]
2012-06-03 10:40:55

Gemiddelde score Psychotherapie: 7.2 (5x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+