Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Woningen » Vereniging Van Eigenaren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vereniging van Eigenaren en krijg online een antwoord van de specialist in Vereniging van Eigenaren

Zelf een vraag over Vereniging van Eigenaren? Klik hier.
Meer vragen over Vereniging van Eigenaren.

Beheerder worden?

De rubriek Vereniging van Eigenaren heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Vereniging van Eigenaren Klik hier.

RSS over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via RSS. Klik hier.
RSS over Vereniging van Eigenaren op jouw website?Vragen over Vereniging van Eigenaren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via E-mail. Klik hier.

Ben ik verplicht een schilder te betalen?

[Gesteld op: 17-03-2013]

Toelichting:
In onze vve zijn een paar leden die achterstalllig schilderwerk aan hun voorgevel hebben. Omdat de vve volgens het bestuur geen strafmaatregelen heeft waarmee ze de betreffende eigenaars het schilderen kunnen verplichten, is er besloten om iedere eigenaar verplicht te stellen de voordeur plus kozijn door een ingehuurde schilder driejaarlijks te laten schilderen. De helft van de woningen heeft echter ook nog minstens 1 gevelraam; dat worden we geacht zelf te regelen. Dus eigenlijk een halve oplossing; immers de slecht onderhouden raamkozijnen blijven. Die moeten de eigenaren alsnog zelf schilderen.
Ik -die de gevels wel keurig zelf heeft bijgehouden- moet nu verplicht betalen omdat anderen hun onderhoud niet doen. Voor het geld wat ik voor het schilderen van 1 deur plus kozijn moet betalen kan ik zelf mijn hele huis twee keer schilderen. Dat vind ik niet billijk. Echter heeft een kleine meerderheid in de vergadering anders besloten, vooral omdat er volgens het bestuur geen andere mogelijkheid was om de geveluitstraling visueel intact te houden.
Ben ik nu verplicht mee te gaan, of is -zeker gezien het halfslachtige van het besluit- het mogelijk me hieraan te onttrekken? Ik heb al bij het bestuur aangegeven dat ik te allen tijde aanspreekbaar ben over de staat van mijn gevels -ik woon er al 11 jaar- maar dat ik dit veel te veel geld vind voor iets dat ik zelf net zo goed kan doen -en moet doen, gezien het feit dat ik toch nog zelf een raamkozijn moet schilderen.. Hun antwoord is dat het een rechtsgeldig besluit is, dus dat ik moet betalen.
Het stuit me tegen de borst dat ik verplicht wordt te betalen omdat anderen hun verplichtingen niet nakomen, en dat lijkt me de wereld op zijn kop..
Antwoord:
Eigenlijk is voorheen een situatie ontstaan die niet klopt.

DE gevels behoren in de regel tot de gemeenschappelijke gedeelten van de VvE, de VvE is dus ook aansprakelijk voor het onderhoud hiervan. Dat men dat in het verleden door de eigenaars zelf heeft laten regelen is dus niet volgens de regels. Het gehele schilderwerk had door de VvE uitbesteed moeten worden. Door middel van de voorschot bijdragen had dan iedereen hier aan mee betaald. Dan was de geveluitstraling ook altijd in tact gebleven. 

Ik kan begrijpen dat u het er niet mee eens bent dat dit nu anders besloten is. Maar dat hoeft niet te betekenen dat u het moet accepteren. U kunt bij de rechter het besluit laten ontbinden omdat dit voor u onredelijk is. Dit moet wel binnen een maand nadat u van het besluit op de hoogte bent. Dat betekent dus dat als u op de vergadering bent geweest waar dit besluit is genomen u binnen een maand na afloop van deze vergadering de tijd heeft on dit besluit aan de kantonrechter voor te leggen. Bent u niet bij de vergadering geweest telt het moment dat u de notulen heeft ontvangen.

Met vriendelijke groet,

Wim Verhees
www.abon-vve-beheer.nl

www.slapende-vve.nl

www.vve-offerte.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Ben ik verplicht een schilder te betalen?:

rechten en verplichtingen bij wwb uitkering
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-09-22 13:28:33
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
Wat kan ik nog doen?
      [Gesteld in schuldadvies & schuldbegeleiding]
2012-08-16 23:14:05

Gemiddelde score Vereniging van Eigenaren: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+