Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Bouw » Ruimtelijke Ordening
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Ruimtelijke ordening en krijg online een antwoord van de specialist in Ruimtelijke ordening

Zelf een vraag over Ruimtelijke ordening? Klik hier.
Meer vragen over Ruimtelijke ordening.

Beheerder worden?

De rubriek Ruimtelijke ordening heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Ruimtelijke ordening Klik hier.

RSS over Ruimtelijke ordeningVragen over Ruimtelijke ordening via RSS. Klik hier.
RSS over Ruimtelijke ordening op jouw website?Vragen over Ruimtelijke ordening op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Ruimtelijke ordeningVragen over Ruimtelijke ordening via E-mail. Klik hier.

Verhoogde tuin van buren leunt aan mijn schutting!

[Gesteld op: 30-03-2008]

Toelichting:
In mijn achtertuin heb ik 6-7 jaar geleden een schutting geplaatst op mijn eigen grond. Er is dus een afstand van 5-10 cm tussen mijn
schutting en de hart van de erfscheiding. Dit is omdat mijn buren niet aan deze plaatsing mee willen doen. Ik heb de buren duidelijk gezegd dat ze hierdoor op de schutting niet mogen timmeren / schroeven / planten bakken op hangen.

Tijdens het plaatsen van de schutting kan mijn laatste paal niet meer geplaatst worden aan de uiteinde van de schutting omdat hun paal al op die plek stond. Op mijn verzoek om deze te verplaatsen naar hun grond gingen de buren niet in om een heel eenvoudig reden dat hun tuin jaren geleden al klaar was! Ik heb deze zo gelaten, wel laten merken dat ik niet mee eens ben.

In de loop van de jaren heeft de buurvrouw meerdere keren tijdens mijn afwezigheid op mijn schutting getimmerd / geschroefd / planten bakken opgehagen. De reden is dat deze precies op de erfafscheiding staat.

Begint vorig jaar hebben de buren hun tuingrond langs de hele lengte van mijn schutting met 30-40 cm verhoogd, tussen de schutting en hun verhoogde tuingrond gedeelte is een dunne plank schuin in de grond geplaatst. Deze leunt nagenoeg tegen mijn schutting aan. Ze hebben zonder overleg met mij hun tuingrens zelf verbreed tot aan mijn schutting toe.


Het feit dat ik deze schutting op mijn grond heb geplaatst wil nog niet zeggen dat ik dit stukje grond tussen de schutting en de hart van erfgrens aan de buren heb afgestaan. Immers de gegevens in de kadasterregister is ongewijzigd gebleven. Ze hebben daarom geen enkele recht om aan dit stukje grond te komen. De huidige situatie is wel dat dit stukje grond ook mee is verhoogd. Ze hebben geen enkele recht om aan dit stukje grond te komen.
Is het niet mogelijk dat ik de buren alsnog kan opeisen om hun verhoogde tuin op hun eigen grond te verplaatsen en dat ze de ruimte van 5-10 cm tussen mijn schutting en de erfgrens vrij te houden?
Antwoord:
Wanneer de schutting op uw grond staat is hij volledig uw eigendom. Wanneer hij op de erfgrens staat zijn uw buren automatisch medeeigenaar en kunt u het schoeven of iets aan de schutting hangen niet weigeren. Als uw buren uw grond ook hebben verhoogd begaan zij daarmee eigendomhandelingen en hebben daartoe het recht niet. zij zijn inderdaad verplicht om uw grond vrij te houden.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Verhoogde tuin van buren leunt aan mijn schutting!:

Afstand verhoogde tuingrond tot de erfgrens
      [Gesteld in Tuin]
2008-10-22 22:49:56
Gedeeltelijk slopen schutting
      [Gesteld in Tuin]
2009-06-04 11:10:50
schutting plaatsen
      [Gesteld in Tuin]
2010-04-19 14:47:24
prikkeldraad op schutting
      [Gesteld in Privacywetgeving]
2011-06-30 22:07:27
Erfgrens beplanting en invloed
      [Gesteld in Tuin]
2015-02-04 13:01:35

Gemiddelde score Ruimtelijke ordening: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+