Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Verslaving
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Verslaving en krijg online een antwoord van de specialist in Verslaving

Zelf een vraag over Verslaving? Klik hier.
Meer vragen over Verslaving.
De huidige beheerder van de rubriek Verslaving:
Naam: John
Bedrijf: Nvt
Reactiesnelheid: 8 uur
Waardering: 5.6 (van max. 10)
Meer informatie over John vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over VerslavingVragen over Verslaving via RSS. Klik hier.
RSS over Verslaving op jouw website?Vragen over Verslaving op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over VerslavingVragen over Verslaving via E-mail. Klik hier.

Behandeling psychische problemen en verslaving..

[Gesteld op: 13-03-2013]

Toelichting:
Hallo,
Ik had een vraag want ik ben verslaafd al aantal jaren, ik rook heroine.. Ik zit hiervoor in het methadon programma van iriszorg. Alleen nu is het zo dat ik blijf gebruiken door mijn psychische toestand ik heb BPD ( borderline personelijkheis problematiek ) Nu wil ik graag een behandeling om mezelf te gaan veranderen, zodat ik hierna geen gebruik meer nodig heb om aan me klachten te ontkomen. Nu zegt iriszorg dat ze mijn psychische toestand alleen kunnen behandelen als ik niet meer gebruik.. of dat alleen een opname voldoende zal zijn. Bij hun geld eerst verslaving daarna psychische problemen.. Terwijl ik juist eerst aan me psychische toestand moet werken om mezelf zover te krijgen dat ik niet meer ga gebruiken.. Mijn vraag is of dat waar is of dat er ook wel behandelingen zijn waarbij geen opname nodig zal zijn ? Zijn er instellingen die geen eis hebben dat de patient gebruiks vrij is ?

Ik woon in Otterlo gelderland en zoek dus behandeling die betaalbaar is via openbaar vervoer.. Hoop dat jullie me verder kunnen helpen ???

Met vriendelijke groetjes,
Wendy van Harten ( 26 jaar )
Antwoord:
Beste Wendy,

Bij persoonlijkheidsproblematiek en eventuele behandeling hiervoor, is het inderdaad de regel dat je vrij moet zijn van middelengebruik. Er zijn geen instellingen die persoonlijkheidsproblematiek behandelen indien er middelen worden gebruikt. Je kunt wel een detoxopname aanvragen zodat je daarna direct voor je BPS problemen kunt worden behandeld. Een opname is daarvoor altijd noodzakelijk.
Zoals Iriszorg het aanpakt, zal het elders waarschijnlijk ook gaan.

Het probleem is, dat je persoonlijkheidsproblemen ook beïnvloed worden door je drugsgebruik.
Ik begrijp wat je zegt dat het ook andersom is.
 
Doordat drugs je gedrag sterk beïnvloeden is therapie pas zinvol als je als behandelaar weet wie je voor je hebt: de verslaving, of de persoon.
Als jij heroïne bijgebruikt tijdens therapie, is er in therapeutisch opzicht niet vast te stellen of het jouw werkelijke gedrag is wat zichtbaar is, of je verslaafde gedrag. Veel van je gedrag wordt, zeker bij verdovende middelen, gedempt en is daardoor (mogelijk tijdelijk) veranderd aanwezig.
Alleen methadongebruik kan wel gecombineerd worden met therapie, omdat dat je gedrag nauwelijks beïnvloedt.
Het middelengebruik zorgt automatisch voor een onjuiste behandeling omdat de therapeut dus geen werkelijke inschatting kan maken van de problemen die er zijn.

Het is niet wat je wilde horen waarschijnlijk, maar ik kan er niets anders over zeggen.
Je zult door een zure appel heen moeten, geconfronteerd worden met de negatieve symptomen van zowel je persoonlijkheid, als je verslaving voor je aan een zinvolle behandeling kunt beginnen.

Succes, ik hoop dat je iets aan mijn antwoord hebt gehad. 
Reactie vraagsteller:

Hallo nogmaals ! :)

Oke,ja kan het wel begrijpen wat je zegt, alleen nu vraag ik me af want iriszorg bied gesprekken aan alleen vroeger was het zo dat ik veel kon schrijven maar krijg nu niks meer op papier omdat ik vastloop het is teveel wat erg gebeurd is.. Maar als ik het al niet op papier kan krijgen hoe kan ik er dan over praten.. Ik heb al zoveel hulpverleners gezien in me leven en al zoveel gesprekken gehad.. Wat kan ik nog bereiken met alleen gesprekken ? Of wat willen ze hier nog mee bereiken ?

Groetjes,
Wendy
 
Antwoord Beheerder:
Hoi Wendy,

Ze willen daar waarschijnlijk mee bereiken dat jij stopt met middelengebruik, dat wil je zelf toch ook? Ik snap dat je zelfvertrouwen hierin tot een nulpunt gezakt moet zijn..

Aan je persoonlijkheidsproblemen zullen ze niet aan het werken zijn en dat zullen ze er ook niet mee willen bereiken, want daarvan is al duidelijk dat dat geen optie is voor je op dit moment.
Laat je weerstand tegen hulpverlening varen zou ik zeggen, kick af van die troep die heroïne heet en ga over een paar maanden met een nuchter lijf aan je BPS problematiek werken. Bereid je er gerust op voor dat inderdaad je persoonlijkheidsproblemen zullen verergeren tijdens de detox, bij een klinische behandeling zou je daarom veel meer direct bijgestaan kunnen worden tijdens de moeilijke momenten. Ambulant gaat dat niet lukken zonder terugval, heb je zelf al gemerkt toch?

Als het enige dat je tegenstaat in behandeling je onbegrip voor andere meningen is, probeer dan te vertrouwen op de mensen die er al een aantal jaren ervaring mee hebben en ga voor de afkick en daarna voor je persoonlijkheidsproblemen. Het lijkt haast een minimale investering om even niet je eigen plan te trekken maar proberen te vertrouwen.
Ik besef me dat ik vanaf mijn positie makkelijk praten heb hoor, maar het lijkt je enige optie buiten verslaafd blijven en verder afglijden als ik zo je verhaal lees.
Je hoeft niet bang te zijn jezelf volledig op te geven als je vertrouwen in anderen legt, de hulpverleners hebben het beste met je voor daar ben ik zeker van.

Beantwoord door:
John
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Verslaving:
Alcoholverslaving
Drugsverslaving
Eetverslaving
Gokverslaving
Jongeren En Verslaving
Nicotineverslaving
SexverslavingGerelateerde vragen aan Behandeling psychische problemen en verslaving..:

Mijn man is sexverslaafd en wil geen hulp zoeken.
      [Gesteld in Sexverslaving]
2007-06-15 12:58:10
Weigering vrije school
      [Gesteld in Basisonderwijs]
2009-07-11 10:17:25
ontslag en alcohol
      [Gesteld in Ontslagrecht-Utrecht]
2010-01-28 13:47:00
hoe kom ik uit me 2de leven (prositutie)
      [Gesteld in Prostitutie]
2010-05-10 22:05:25
Mijn dochtertje is bang om te gaan slapen...
      [Gesteld in Peuters & Kleuters]
2010-09-28 12:45:27

Gemiddelde score Verslaving: 4.9 (54x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+