Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Persoonsrecht En Familierecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Persoonsrecht en familierecht en krijg online een antwoord van de specialist in Persoonsrecht en familierecht

Zelf een vraag over Persoonsrecht en familierecht? Klik hier.
Meer vragen over Persoonsrecht en familierecht.

Beheerder worden?

De rubriek Persoonsrecht en familierecht heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Persoonsrecht en familierecht Klik hier.

RSS over Persoonsrecht en familierechtVragen over Persoonsrecht en familierecht via RSS. Klik hier.
RSS over Persoonsrecht en familierecht op jouw website?Vragen over Persoonsrecht en familierecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Persoonsrecht en familierechtVragen over Persoonsrecht en familierecht via E-mail. Klik hier.

Hoe kan ik omgang krijgen met mijn kinderen

[Gesteld op: 06-03-2013]

Toelichting:
Geachte heer/mevrouw,

Ik wil u om advies vragen. Ik woon in Malawi waar ik part-time als consultant werk en part-time als missionaris. Ik was getrouwd met Laura en heb 4 kinderen, 2 biologische en 2 geadopteerde Afrikaanse dochters. Onze 2 geadopteerde dochters zijn allebei door mijn vrouw uit huis gezet omdat ze hen zag als competitie voor mijn liefde en aandacht. Beiden zijn inmiddels al een paar jaar getrouwd en hebben zelf kinderen. Toen mijn oudste dochter begin vorig jaar hart problemen kreeg en zij en haar man mij om hulp vroegen heb ik hen geholpen, o.a. door fondsen in Nederland te werven zodat zij in Europa behandeld kon worden. In deze periode besloot Laura om mij te verlaten en nam ze onze twee jongste kinderen Emma (bijna 12) en Sophie (10) mee naar Nederland. Een paar weken later volgde ik naar Nederland in de hoop op verzoening maar mij werd de deur gewezen. Uiteindelijk ga Laura in juli aan dat ze wilde scheiden omdat ze vond dat mijn inzet om goede medische hulp te krijgen voor onze oudste dochter het bewijs was dat ik meer van mijn dochters hield dan van haar. Het lukte me niet om haar van het tegendeel te overtuigen en ik was vervolgens erg aangedaan en depressief. Laura maakt het echter heel erg moeilijk sinds die tijd voor mij om mijn jongste kinderen te zien. Ze wil niet dat ik met hen om ga tenzij er een andere volwassene bij is die toezicht houd of ik niets negatefs over Laura zeg tegen de kinderen. Ook wil; ze niet dat ik met haar contact opneem om afspraken te maken met betrekking tot het zien van de kinderen wanneer ik in Nederland ben (ik kom elke 4 maanden een week of drie naar Nederland). Een tijd lang ben ik hierin mee gegaan (op advies van mijn advocaat om zo onnodig touwtrekke te vermijden) waarbij mijn schoonzussen bereid waren om de ‘toezichthoudende’ persoon te zijn maar zij hebben nu aangegeven dit niet langer te willen doen omdat ze vinden dat er allang een omgangsregeling had moeten zijn. Met dat laatste ben ik het wel mee eens maar tot nu toe heeft Laura samen met haar advocate alle voorstellen afgewezen en tevens het echtscheidings proces dusdanig vetraagd dat er nu na 8 maanden nog niets wettelijk is vastgelegd. Het probleem is nu dat Laura me niet wil toestaan de kinderen te zien wanneer ik in April 3 weken naar Nederland kom speciaal voor hen. Graag advies want het lijkt er op dat ik geen rechten heb en alleen bij de gratie van mijn ex af en toe de kinderen mag zien.
Antwoord:
Een slechte advocaat van Uw ex. Een beetje advocaat weet hoe een omgangsregeling moet werken.
Dit is weer een klassiek geval dat de kinderen de dupe worden, het getouwtrek is meestal om de ander dwars te zitten.

Als het niet lukt om een omgangsregeling samen op te stellen, kunt u ook een mediator (bemiddelaar) vragen om te helpen een omgangsregeling op te stellen. De mediator neemt geen beslissingen, maar zorgt ervoor dat beide ouders hun kant van het verhaal kunnen vertellen. Dit kan helpen om een goede omgangsregeling op te stellen die voor iedereen haalbaar is.Komt u er ook via een bemiddelaar niet uit? Dan kunt u de rechter vragen om een omgangsregeling. Hiervoor heeft u een advocaat nodig.Ook uw kinderen kunnen de rechter vragen de omgangsregeling te veranderen. Dit kunnen zij doen door een brief aan de kinderrechter te schrijven. In sommige steden zijn kinderrechtswinkels, die kunnen uw kinderen helpen bij het schrijven van zo’n brief.

 ls de omgangsregeling er eenmaal is, dan moeten beide ouders zich aan de omgangsregeling houden.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Hoe kan ik omgang krijgen met mijn kinderen:

niet erkent, geen alimentatie?
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-10-14 16:02:38
Verhuizen met moeder naar duitsland na scheiding.
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2011-02-03 14:20:09
ex heeft ruzie met ouders maar die willen kinderen
      [Gesteld in Familierecht]
2013-04-27 14:04:08
Hoe krijgen we de kinderen terug bij moeder?
      [Gesteld in Jeugdzorg]
2013-06-02 00:14:14
Ongehoord en ongeloof ik voel me machteloos...
      [Gesteld in Familierecht]
2014-11-28 11:42:55

Gemiddelde score Persoonsrecht en familierecht: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258148
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+