Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Autisme » Syndroom Van Asperger
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Syndroom van Asperger en krijg online een antwoord van de specialist in Syndroom van Asperger

Zelf een vraag over Syndroom van Asperger? Klik hier.
Meer vragen over Syndroom van Asperger.
De huidige beheerder van de rubriek Syndroom van Asperger:
Naam: N. Posthuma
Bedrijf: -
Reactiesnelheid: 9 uur
Waardering: 7.2 (van max. 10)
Meer informatie over N. Posthuma vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Syndroom van AspergerVragen over Syndroom van Asperger via RSS. Klik hier.
RSS over Syndroom van Asperger op jouw website?Vragen over Syndroom van Asperger op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Syndroom van AspergerVragen over Syndroom van Asperger via E-mail. Klik hier.

Ik ben een partner van een asperger.

[Gesteld op: 01-03-2013]

Toelichting:
Momenteel hebben we time out en woon ik ergens anders. Dit is fout gelopen doordat mijn man nu vind dat ik hem verlaten heb. Elk contact loopt uit op ruzie. Communicatie loopt niet. Ik heb de cursus Partner van een autist doorlopen. Zit er zo doorheen dat ik depressief ben en zo wanhopig. Ik wacht maar op een telefoontje of sms, mail. Hij bepaald wanneer hij contact wil. Financiel is voor hem een groot probleem. Hij vind dat ik hem financiel uitkleed. We hebben samen een huis in Duitsland en ik woon nu in Nederland. Mijn man is helemaal door het lint gegaan dat ik me moest inschrijven in nederland met de financiele gevolgen. Ik heb dit gedaan voor een time-out. Zodat ik hem niet veel prikkels kon geven en voor mezelf de spanning er proberen uit te halen. Nu ben ik bang dat dit het einde is van ons huwelijk. Ik hou zoveel van hem, de pijn is momenteel onverdraaglijk. Mijn werk lijd eronder, mijn hele gezondheid gaat achteruit. Kan niet eten, slapen en zelfs denken. Mijn hoofd zit zo vol. Communicatie ik geef mezelf de schuld dat ik hem niet begrijp. Geld is zo belangrijk voor hem.
Het is misschien verwarrend om te lezen maar ik zit zo vol emotie. Help me aub
Antwoord:
Wat ik begrijp uit uw verhaal is dat u en uw man tijdelijk uit elkaar zijn. Financiën en communicatie zijn twee struikelblokken (geweest) in de relatie. U bent opgebrand en uw partner voelt zich in de steek gelaten, tegelijkertijd voelt u zich ook alleen.

Een paar dingen zijn belangrijk in deze situatie. Allereerst is het van het grootste belang dat u zelf weer wat meer energie krijgt. Die is te verkrijgen door rust. De stap naar de huisarts is misschien groot, maar wel goed. Vertel de huisarts van de situatie, en vraag om een doorverwijzing naar maatschappelijk werk. De maatschappelijk werker kan u al helpen met een aantal praktische zaken, waaronder de financiën. Een huisarts kan u eventueel ook doorverwijzen naar een psycholoog, zodat u even van u af kunt praten. Dit kan ook al opluchten en rust geven. 

Tweede ding is dat het misschien goed is om uw man een aantal dingen uit te leggen. Schrijf hem een brief, waarin u uitlegt dat u om hem te ontzien bent weggegaan. Een brief kan hij rustig lezen en herlezen, hij hoeft niet meteen te reageren. 

Derde ding is dat u uw batterij weer moet opladen. Daar zijn een aantal manieren voor. Sporten zou flink kunnen helpen, buitenlucht ook. Dit is een beproefde methode bij stress en burn-out. 

Dan is er nog iets. Ik denk dat u moet overwegen of u nog bij uw man wil blijven, en zo ja, onder welke voorwaarden. Wilt u dat er relatie-therapie komt? Wilt u afspraken over geld en communicatie? Dat zijn vragen die van belang zijn. Schrijf deze vragen op, en denk er rustig over na. U hoeft niet meteen een antwoord te hebben, u moet nu vooral rust zoeken.

Met vriendelijke groet,
N. Posthuma
Beantwoord door:
N. Posthuma
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Ik ben een partner van een asperger. :

Gaan we het redden ondanks bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-04 19:37:54
Heb ik bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-28 17:27:51
mijn vriend heeft adhd .i
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-02 14:28:05
Bindingsangst of niet?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-02 18:43:55
bindingangst of niet?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-06-21 14:32:29

Gemiddelde score Syndroom van Asperger: 7.2 (120x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+