Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Zorg » Jeugdzorg
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Jeugdzorg en krijg online een antwoord van de specialist in Jeugdzorg

Zelf een vraag over Jeugdzorg? Klik hier.
Meer vragen over Jeugdzorg.

Beheerder worden?

De rubriek Jeugdzorg heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Jeugdzorg Klik hier.

RSS over JeugdzorgVragen over Jeugdzorg via RSS. Klik hier.
RSS over Jeugdzorg op jouw website?Vragen over Jeugdzorg op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over JeugdzorgVragen over Jeugdzorg via E-mail. Klik hier.

hallo ik heb een vraag

[Gesteld op: 28-02-2013]

Toelichting:
kennis krigt een baby en zei heeft beperking nu gaan ze appart wonen voor jeugdzorg want daar zijnze al mee bezig nu willen vader en moeder appart gaan wonen lijkt me niet verstandig.
Antwoord:
Fijn dat u zich om deze mensen en hun kind bekommert. In de toekomst zullen zij uw hulp vast nog vaker kunnen gebruiken. Dat ouder(s) een beperking hebben wil niet altijd zeggen dat ze niet in staat zijn om een kind op te voeden. Integendeel: het zijn vaak heel liefhebbende ouders! Natuurlijk moet wel onderzocht worden in hoeverre zij hulp nodig hebben bij de opvoeding en zo ja, welke hulp, om te voorkomen dat het kind in gevaar komt. U schrijft niet of de ouders apart gaan wonen op advies van jeugdzorg, of omdat ze bang zijn voor onderzoek door de jeugdzorg. Dat laatste is echt niet nodig. Ondanks alle negatieve verhalen in de media werkt de jeugdzorg in Nederland als één van de beste van de wereld.
Ik denk dat u bedoelt dat jeugdzorg de Raad voor de Kinderbescherming (RvdK) gevraagd heeft onderzoek te doen naar de (veiligheid van de) ongeborene vanwege de beperking van moeder. Dat is prima, want dan doet de RvdK samen met de ouders onderzoek naar hun situatie en wordt daarin meegenomen of het verstandig is om bij elkaar te blijven wonen of juist niet. Ouders doen er verstandig aan goed mee te werken, want dan blijkt al snel of ouders bereid zijn vrijwillige hulp te accepteren. Als ouders namelijk in staat blijken te zijn om met vrijwillige hulp hun kind zelf op te voeden, dan is een ondertoezichtstelling door de kinderrechter vaak niet nodig.
Het is dus belangrijk dat ouders onderzoeken of ze in staat zijn om hun kind op te voeden, of ze daar hulp bij nodig hebben en dat ze die hulp accepteren. Daarbij staat de veiligheid van het kind voorop. Moeder kan eens gaan praten bij een Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), of hulp vragen bij MEE. Maar u kunt zelf ook een rol spelen. Bijvoorbeeld door samen met de ouders bij jeugdzorg te vragen naar een Eigen Kracht Conferentie. Bij zo'n EKC kijken alle betrokkenen (familie, vrienden, buren etc.) hoe ze samen dit gezin kunnen helpen bij vaak heel praktische zaken. Daarover wordt een plan op papier gezet zodat iedereen weet welke taak ze op zich hebben genomen.
Samenvattend: Bij ouder(s) met een beperking moet worden onderzocht of de ouders het kind zelf veilig kunnen opvoeden en welke hulp daar bij nodig is. Jeugdzorg kan bijvoorbeeld ambulante hulp inzetten (thuishulp), of begeleid wonen aanvragen. Met een EKC kunt u zelf hulp mobiliseren.

Met vriendelijke groet,

Peter Smits

tel.spreekuur: ma t/m vrijdag 19.00-21.00 uur. 0900-2121222 (50ct per min.)
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gemiddelde score Jeugdzorg: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258137
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+