Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franÁaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiůn espaŮola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Consumenteninformatie » FinanciŽn » Incasso
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Incasso en krijg online een antwoord van de specialist in Incasso

Zelf een vraag over Incasso? Klik hier.
Meer vragen over Incasso.
De huidige beheerder van de rubriek Incasso:
Naam: Marc van Rosmalen
Bedrijf: Nbii b.v.
Reactiesnelheid: 19 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Marc van Rosmalen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over IncassoVragen over Incasso via RSS. Klik hier.
RSS over Incasso op jouw website?Vragen over Incasso op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over IncassoVragen over Incasso via E-mail. Klik hier.

Brief van deurwaarders

[Gesteld op: 27-02-2013]

Toelichting:
Ik heb een aantal schulden bij verschillende deurwaarders en daar heb ik altijd een regeling mee getroffen en betaalde elke maand 150 euro en er werd nog 10 procent beslag gelegd op mijn uitkering ik heb me een maand geleden aangemeld voor schuldhulpverlening en die hebben contact opgenomen met de schuldeisers die hebben 6 weken bedenktijd in die 6 weken hebben ze dus nog steeds recht om beslag te leggen op mijnn inboedel nu wil ik een brief schrijven voor de schuldeisers met uitleg en de vraag of ze kunnen wachten omdat ik dusnu bij hschuldhulpverlening heb aangemeld en dat alles in werking is met daarbij een kopie van mijn contract van schuldhulpverlening
Antwoord:

Een deurwaarder zal niet overgaan tot beslag op uw inboedel als u zich tot de schuldhulpverlening hebt gewend. Immers schuldhulpverlening ziet er op toe u uw middelen gedurende een bepaalde periode aanwendt om alle schuldeisers af te betalen. Dit leidt meestal niet tot 100% betaling van de schuld maar slechts een deel. Als een deurwaarder in het zicht van een schuldregeling kosten maken, wetende dat deze niet vergoedt zullen worden, zullen hun klanten niet blij worden.

Daarnaast ga ik er vanuit dat u een normale inboedel heeft, dat wil zeggen geen kostbare antiek of extravagante computer of geluidsinstallatie. In dat geval dient de deurwaarder af te zien van beslaglegging en of verkoop van huisraad. Immers vast staat dat de opbrengst van de inboedel bij executieverkoop de kosten van de executie niet zal overtreffen. In goed Nederlands, het kost alleen maar geld en de schuld wordt niet kleiner.

Dit laat onverlet dat een auto, caravan, boot, scooter, een vleugel etc. wel degelijk in beslag kunnen worden genomen. En dus ook een inboedel waarvan de deurwaarder inschat dat de verkoop ervan voldoende oplevert.

Gelet op de bewerkelijkheid en de hoge kosten van de beslaglegging en de verkoop van de inboedel zien deurwaarders daar in regel zelf al van af, tenzij de opdrachtgever dit expliciet wenst. In dat geval moet de deurwaarder dus de afweging maken, wat levert het op. Een normale inboedel dus: onvoldoende.

Gelet op uw situatie kunt u ervan uitgaan dat er geen beslag op uw inboedel gelegd wordt. U hoeft hen niet hierover aan te schrijven.

Succes met de schuldhulpverlening en sterkte met de volbrenging ervan.

 
Reactie vraagsteller:
Hartstikke bedankt! Dus een brief is niet nodig zal ik dan nog wel een kopie opsturen van de contract van de schuldhulpverlening? En wat zal ik de komende 6 weken moeten doen met de brieven die ik krijg? Van de deurwaarders mvg
 
Antwoord Beheerder:

Schuldhulpverlening neemt contact op met de schuldeisers of de deurwaarders die door uw schuldeisers zijn ingeschakeld. Als het goed is doen zij verder neits. Als zij u benaderen, dan zou u ze kunnen bellen en uitleggen dat schuldhulpverlening bezig is en hen de gegevens van de behandelaar doorgeven.

Een kopie van de overeenkomst met schuldhulpverlening waar deze gegevens in staan zou u kunnen inscannen en eventueel doormailen naar de deurwaarder als die daarom vraagt.

Eventuele schuldeisers die nog niet bij schuldhulpverlening bekend zijn moet u wel direct aan hen doorgeven. 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Brief van deurwaarders:

reactie op achterstallige rekeningen
      [Gesteld in Incasso Belgie]
2009-11-17 17:53:07
geen overzicht
      [Gesteld in Incasso]
2010-07-06 11:10:51
Uitvoering Vonnis verloren Civiele Procedure
      [Gesteld in Rechtspraak]
2011-05-16 17:21:52
Kan overdracht lening zonder medeweten plaatsvinde
      [Gesteld in Incasso]
2011-12-12 18:03:08
teveel ingehouden door deurwaarder(s)
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2012-05-22 02:49:05

Gemiddelde score Incasso: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+