Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeelsmanagement » Arbeidsvoorwaarden
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsvoorwaarden en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsvoorwaarden

Zelf een vraag over Arbeidsvoorwaarden? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsvoorwaarden.

Beheerder worden?

De rubriek Arbeidsvoorwaarden heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Arbeidsvoorwaarden Klik hier.

RSS over ArbeidsvoorwaardenVragen over Arbeidsvoorwaarden via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsvoorwaarden op jouw website?Vragen over Arbeidsvoorwaarden op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ArbeidsvoorwaardenVragen over Arbeidsvoorwaarden via E-mail. Klik hier.

werkgever wil vakantieverlof gedeeltelijk weigeren

[Gesteld op: 19-02-2013]

Toelichting:
Ik heb 2 á 3 weken verlof gevraagd (week 33, 34 en 35). Een collega wil in dezelfde periode. Nu kan ik week 35 vrij krijgen. De teammanager moet ons allebei "vervangen", dat kan ze 1 week doen, maar geen 2 weken. Ik kan nu dus geen 2 aaneengesloten weken vrij krijgen (laat staan 3). Ik kan week 33 en 35 vrij krijgen. Mag dat wel?
En, kan de baas verwachten van de teammanager dat ze ons vervangt tijdens afwezigheid?

De collega gaat kijken of ze kan schuiven met haar vakantie, maar ze heeft afgesproken met anderen. Ik kan geen andere periode nemen, want mijn partner (welke kinderen heeft), zit vast aan die 3 weken. en ik wil graag tegelijk vrij hebben met mijn partner.
Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Naar aanleiding van uw vraag, betreffende het gedeeltelijk weigeren van vakanitieverlof door uw werkgever, bericht ik u het volgende.

Vakantiedagen kunt u opnemen door uw vakantiewensen in te dienen bij uw werkgever. Uw werkgever heeft na ontvangst 2 weken de tijd om schriftelijk bezwaar te maken. Doet hij dat niet, dan staat de vakantie vast. In principe moet uw werkgever instemmen met uw vakantiewensen. Hij mag hier in 2 gevallen van afwijken: 1. als er afwijkende afspraken staan in uw arbeidsovereenkomst of u heeft een collectieve vakantie (zoals in de bouw en het onderwijs) of 2. als uw vakantiewens grote problemen oplevert voor het bedrijf waar u werkt(gewichtige redenen). Uw werkgever moet dan wel toestaan dat u op een andere moment 2 weken of 2 keer een week vakantie opneemt.

Normaal gesproken geldt er bij de toekenning van een vakantie, wie het eerst komt wie het eerst maalt. Degene die in dezelfde periode met vakantie wil gaan als zijn of haar collega maar dit later heeft aangegeven bij de werkgever dan zijn of haar collega krijgt doorgaans nul op rekest. Meestal krijgen werknemers die kinderen hebben wel voorrang als zijn vakantie willen aanvragen daar zij te maken hebben met de vastgestelde schoolvakanties en dus in hun vakantiemogelijkheden beperkt worden. Let wel! Dit is per werkgever verschillend!

Het vervangen van de werknemer tijdens zijn of haar afwezigheid door, in dit geval de Teamleider, is niet ongewoon. Directie en Teamleider hebben hierover ongetwijfeld afspraken gemaakt en dit staat meestal ook vermeldt in de functieomschrijving van de desbetreffende Teamleider.

Ik hoop voor u dat uw collega haar vakantie kan verschuiven naar een andere datum zodat het probleem van twee werknemers op vakantie in dezelfde periode opgelost kan worden.

Mocht u over bovenstaande nog verdere uitleg nodig hebben dan verwijs ik u gaarne naar ons contactformulier op onze internetsite: http://www.expear.nl/

Met vriendelijke groet,

E.A. Vonsee                                                                                      Adviseur Arbeidsrecht/P&O

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan werkgever wil vakantieverlof gedeeltelijk weigeren:

wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
Minuren mee naar volgend kalenderjaar...mag dat?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2011-03-21 11:02:33
uitbetalen verlofdagen ná einde contract:
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-11-20 12:42:52
verdelen contracturen
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2010-07-04 22:54:11
parttime werken na zwangerschap; hoeveel uur min.
      [Gesteld in Werken & Geld]
2010-07-29 08:38:15

Gemiddelde score Arbeidsvoorwaarden: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+