Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Onderwijs » Basisonderwijs
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Basisonderwijs en krijg online een antwoord van de specialist in Basisonderwijs

Zelf een vraag over Basisonderwijs? Klik hier.
Meer vragen over Basisonderwijs.

Beheerder worden?

De rubriek Basisonderwijs heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Basisonderwijs Klik hier.

RSS over BasisonderwijsVragen over Basisonderwijs via RSS. Klik hier.
RSS over Basisonderwijs op jouw website?Vragen over Basisonderwijs op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BasisonderwijsVragen over Basisonderwijs via E-mail. Klik hier.

concentratieprobleem en snel afgeleid.

[Gesteld op: 07-02-2013]

Toelichting:
in groep 3 had mijn kind geen concentratieproblemen. stond op rapport voldoende goed. in groep 4 begonnen de concentratieproblemen. Ook doet mijn kind het gedrag van een lastig kind na in de klas. De meester heeft een pittige groep en wij denken dat hij de klas niet goed onder controle heeft.Thuis is mijn zoon erg rustig en ook als hij bij vriendjes speelt zijn er geen problemen. hij heeft veel vrienden en maakt ook snel contact.Kan een kind van de een op andere dag niet luisteren en concentratieproblemen krijgen? (op school). Andere ouders hebben ook moeite met het ""lastige"" kind. Mijn kind gaat nu ook andere kinderen afleiden. De meeste kinderen reageren niet op het afleiden van Het "lastige"" kind en gaan door met hun werk. Als mijn kind is afgeleid, kan hij niet zoals andere kinderen verder met zijn werk en krijgt hij vaak het werk niet af. Ben met de meester gaan praten ,maar hij doet er niet zoveel tegen. Wat kan ik doen zodat mijn kind weer de volle concentratie terug krijgt? Ook is het wel raar dat het ""lastige"" kind in de klas een beetje achter een kast zit,zodat hij andere kinderen niet zou afleiden. Mijn kind wilt graag alleen zitten,zodat hij zijn werk afkrijgt. Ik ben waarschijnlijk een van de weinige moeders die op school aan de bel trekt,dus komt het er op neer dat ze er weinig mee zullen doen. Wat kan ik nog meer doen?
Antwoord:
Oei, dit is een ingewikkeld probleem. Een kind kan door diverse oorzaken een concentratieprobleem hebben. (Eigenlijk net al volwassenen). U geeft al aan dat er een kind in de klas zit met gedragsproblemen. Dit zou een oorzaak kunnen zijn. Ook zorgen over iets (een ouder die ziek is, een grootouder die op sterven ligt) kunnen een oorzaak zijn, maar hierover lees ik niks in uw brief.
Vanuit uw verhaal lijkt het er inderdaad op dat de oorzaak op school ligt. Dat betekent echter niet dat dit makkelijk op te lossen is. Ook het "lastige" kind heeft namelijk recht op onderwijs. Op zich is het positief dat dit kind een beetje achter een kast zit. Hierdoor kan hij andere kinderen minder goed afleiden.
Ik denk dat het belangrijk is dat uw kind geholpen wordt met zijn concentratieproblemen. Ook hij heeft namelijk recht op goed onderwijs! Praat hier nog eens over met de meester. U geeft zelf al aan dat uw kind graag apart zou willen zitten. Stel dit voor mij de leerkracht. Komt u niet verder bij de leerkracht, vraag dan een gesprek aan met de intern begeleider en eventueel met de directie. Laat u niet zomaar wegsturen, want het gaat om de toekomst en het recht op goed onderwijs van uw zoon!

Met vriendelijke groet,
Tirza van der Meyden
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Basisonderwijs:
Lesmateriaal


Gerelateerde vragen aan concentratieprobleem en snel afgeleid.:

immunoglobuline
      [Gesteld in Chronisch Vermoeidheidssyndroom]
2007-02-24 12:33:19
hoe leer ik weer huilen?
      [Gesteld in Psychologie]
2007-06-05 23:01:38
Erectie weg als afgeleid?
      [Gesteld in Seksualiteit]
2008-08-18 00:21:56
De top van a & dubbel differentiŰren?
      [Gesteld in Wiskunde]
2010-01-15 21:43:56
Trouw zijn tussen het verloven en trouwen?
      [Gesteld in Islam]
2013-06-06 20:07:28

Gemiddelde score Basisonderwijs: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+