Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Religie & Spiritualiteit » Islam
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Islam en krijg online een antwoord van de specialist in Islam

Zelf een vraag over Islam? Klik hier.
Meer vragen over Islam.

Beheerder worden?

De rubriek Islam heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Islam Klik hier.

RSS over IslamVragen over Islam via RSS. Klik hier.
RSS over Islam op jouw website?Vragen over Islam op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over IslamVragen over Islam via E-mail. Klik hier.

wat moet ik doen

[Gesteld op: 02-02-2013]

Toelichting:
ik ben getrouwde met een alcoholist wist niet dat het zo erg was voor ik trouwde , wist wel dat hij dronk maar hij beloofde te stoppen wist niet dat het een verslaving was die zo groot was en is.het gaat wel beter de laatste 2 jaren maar hij blijft drinken , hij slaat mij niet maar beledigt mij wel als hij dronken is.ik ben zo diep ongelukkig . we hebben geen kinderen samen. mijn ouders en zijn ouders zeggen dat ik nog moet volhouden dat het wel goedkomt en al stukken beter gaat, alleen ik ga hier wel aan kapot. ik stort mij op mijn werk en mn leven bestaat alleen nog maar uit werken om thuis nix te hoeven voelen. ik bid niet en doe weinig aan het geloof ben zo vreselijk zwak soms denk ik dat dit de straf van allah is voor mijn zondes.kan dat zo zijn? of word je echt alleen in het hiernamaals gestraft?ik heb ook niet een concrete vraag want ik weet het gewoon allemaal niet meer. doet veel pijn dit bestaan. je hebt ook geen eigenwaarde meer op het moment je leeft met een alcoholist die zijn eigen leven verpest en het mijne erin meeneemt.
Antwoord:

al-Salamu 'Alaikum (Vrede zij met u),

Beste zuster. U geeft aan dat u met een alcoholist leeft en u zegt dat u daaraan kapot gaat. Bovendien geeft u aan dat u niet bid en weinig aan uw geloof doet. U vraagt zich af of u gestraft wordt door Allah.

U geeft zelf aan dat u niet echt een vraag hebt, maar toch wil ik uw levensvraag beantwoorden. U vraagt zich misschien af, levensvraag? Ja. Namelijk:

"Waarom leef ik?"

Laat ik Allah, de Majestueuze, het zeggen: "Ik heb de mens(heid) en de djinn niet geschapen, behalve om mij te aanbidden." Daar draait het om. Weet u wat aanbidden is? Dat is in de eerste plaats dat u geloof in Allah, de Schepper van de Hemelen en Aarde, het Paradijs en het Vuur. Dat u Hem aanbidt, vijfmaal per dag tijdens de Subh, de Dhuhr, de 'Asr, de Maghrib en de 'Isha-tijden. Dat u verder vast tijdens de maand Ramadan en u de Zakat betaalt. En als u in staat bent om op vakanties te gaan e.d., dat u ook de Hajj verricht. Tegelijkertijd is het aanbidden van Allah ook het vermijden van Haram-zaken zoals: overspel, diefstal, alcohol, gokken, enzovoorts.

Daarvoor leven wij mensen. Als moslim moet u dit weten en beleven.

U moet nu weten dat het ergste van wat u mij vertelt niet uw dronken of verslaafde man is, maar u weigering om te bidden. Niet bidden is ernstiger dan drinken. Sterker nog: als u en uw man - moge Allah jullie daarvoor behoeden - morgen gezamenlijk sterven, dan zal het gebed u de das om doen; als uw man bid maar hij drinkt, dan staat hij er veel beter voor. Uw man kan vergeven worden, maar voor het niet-bidden moet u de Hel vrezen. Mijn eerste strenge advies aan u is:

1) Gaat u vooral zo snel mogelijk bidden! Ontdoe je van all influisteringen van Shaytan. Ga de badkamer in en reinig je, zoals de Profeet ons voordeed; doe je gebedskleren aan en kniel voor je Rabb, zuster!

U zult vroeg of laat een beslissing moeten nemen over uw toekomst. Welk toekomst? Nee, niet die van uw aardse leven - maar die van het hiernamaals! Wilt u uw hiernamaals op de proef stellen door uw huidig leven? Uw huidig leven met een alcoholist? U geeft zelf aan dat u al van tevoren wist waar u aan begon: leven met iemand die een grote zonde begaat die grote gevolgen kan hebben voor elk moslimgezin, alcohol. Uw ouders geven u een slecht advies. In de eerste plaats heeft uw vader (en/of moeder) een slechte huwelijkspartner goedgekeurd: de Wali (in dit geval je vader) hoort in de Islam een goede kandidaat te accepteren; dit heeft hij nagelaten of minstens niet goed aangepakt. In de tweede plaats adviseren zij jou ook nog om nog geduld te hebben na twee jaren drinken... SubhanAllah. Dit kan niet. Vandaar, mijn tweede strende advies:

2) Jij moet met je ouders en zijn ouders en met hem in gesprek kaan over zijn alcoholverslaving. Dit moet door jullie zes samen gevoerd worden met duidelijke afspraken. Jazeker, ook afspraken die het huwelijk daardoor kunnen beïndigen. Een ultimatum moet niet vreemd zijn. Vooral wanneer je aan geeft dat jij er kapot aan gaat.

Ik heb nog een laatste, derde, persoonlijk advies:

3) Zuster, als zo'n huwelijk waarin uw man drinkt en u beledigt door zijn dronkenschap, en bovendien hebt u geen kinderen, en u zegt ongelukkig te zijn en uw eigenwaarde te verliezen... wat weerhoudt u ervan om het huwelijk te beïndigen? Op zijn minst moet u uw eigen lichamelijke en spirituele gezondheid beschermen. U zou tijdelijk het huis kunnen verlaten - als niets anders lukt. Ik adviseer niet snel een scheiding of tijdelijke uiteengaan, maar zoals u uw situatie schetst moet u deze opties overwegen. Ik zeg u wel: doe dit in goed overleg met uw familie (en de zijne); mocht u het gevoel hebben dat zij u slecht adviseren - d.w.z. in hun eigen belang, niet voor die van u en uw religie - dan moet u een imam inschakelen voor extra advies.

Ik wens u veel sterkte.

Vriendelijke groet,

Abdallah

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Islam:
AlevitismeKoranSoefisme


Gemiddelde score Islam: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+