Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Religie & Spiritualiteit » Islam
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Islam en krijg online een antwoord van de specialist in Islam

Zelf een vraag over Islam? Klik hier.
Meer vragen over Islam.

Beheerder worden?

De rubriek Islam heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Islam Klik hier.

RSS over IslamVragen over Islam via RSS. Klik hier.
RSS over Islam op jouw website?Vragen over Islam op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over IslamVragen over Islam via E-mail. Klik hier.

Wat moet ik doen als ik iemand echt haat?

[Gesteld op: 31-01-2013]

Toelichting:
Mijn nicht is verloofd met mijn oom. Het probleem is: ik zie mijn oom dood graag maar ik haat zijn toekomstige zo erg dat ik haar niet in mijn huis wil (ik woon bij mijn ouders). Altijd wanneer ze hier is, kan ik me niet inhouden en word ik agressief! Ik kan er echt niets aan doen. Ik mag haar echt niet! Mijn oom wist van dag 1 dat ik haar haat. Toch wil hij haar huwen. Doordat mijn oom met haar optrekt, verwaarloost hij zijn eigen familie.
De reden dat ik haar haat is omdat ze liegt, bedriegt, steelt,... Iedereen van haar familie weet dit en verklaren ook mijn oom gek dat hij met haar wil trouwen. Ook ontstaan er veel conflicten met mijn moeder. Zij zegt dat ze haar in huis moet binnen laten om de enige reden en dat is omdat ze met haar broer trouwt. Ik wil haar echt niet in de familei van mijn moeder! Moet ik mijn oom hierop wijzen? Heb ik het recht om te zeggen wat ik van zijn keuze vindt? Hoe langer deze situatie duurt hoe zieker ik er van wordt! Ik weet van mezelf dat ik moet vergeten en vergeven maar daar ben ik niet klaar voor! Wat zij mensen heeft aangedaan word op de dag van vandaag nog over gesproken. Help mij en laat me weten wat ik hier aan kan doen! Ik wil mijn oom niet verliezen maar ik ben bang dat het wel zal gebeuren! :( Mijn moeder zegt ook dat ik een slecht hart heb. Dat doet erg pijn als ik dat van mijn eigen moeder moet horen. Maar het enige dat ik wil, is mijn familie en vooral mijn moeder beschermen omdat ze al in het verleden veel problemen heeft veroorzaakt. Ik vond het moeilijk om neer te schrijven maar ik hoop insha'allah dat jullie mij kunnen verder helpen. Chokran!
Antwoord:

al-Salamu 'Alaikum (Vrede zij met u),

Beste moslim(a). U geeft aan dat u uw nicht, de verloofde van uw oom, haat en u wilt niet dat zij trouwt met uw oom.

Ik wil eerst opmerken dat het niet goed klinkt wanneer u zegt, "Doordat mijn oom met haar optrekt, verwaarloost hij zijn eigen familie." Als zij niet zijn vrouw is, hoe kan hij dan met haar optrekken? Zolang zij niet getrouwd zijn, moet hij afstand van haar bewaren. Het is niet toegestaan om een relatie te hebben tussen man en vrouw als zijn niet met elkaar gehuwd zijn. Wellicht moet u iemand daarom wijzen; zo'n voorhuwelijkse relatie voorspelt niet veel goeds.

Nu dat gezegd is adviseer ik u het volgende:

Als u weet dat iemand uit uw familie ongeschikt is voor een ander, dan is het raadzaam om die ander daarover te informeren. U zou uw oom eerlijk en volledig kunnen informeren over uw nicht om hem te behouden voor een slecht huwelijk (met alle gevolgen van dien). Ik vermoed echter dat u niet helemaal oprecht en objectief overkomt bij hem (of andere familieleden); het is daarom raadzaam iemand anders te informeren uit de nabijheid van uw oom, die hij vertrouwt, zodat deze hem kan inlichten. Uw moeder zou daar eigenlijk de ideale kandidaat voor zijn.

U moet weten dat u het recht (en soms zelfs de plicht) heeft om bij huwelijken mensen te informeren over de geschiktheid of ongeschiktheid van een toekomstig partner. Dit wordt ook Nasiha genoemd: oprecht advies. Dit is niet hetzelfde als roddelen of kwaadspreken.

U bent moedig om dit neer te schrijven en ik vraag Allah om uw intenties en daden zuiver te maken omwille van het goede.

Vriendelijke groet,

Abdallah  

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Islam:
AlevitismeKoranSoefisme


Gerelateerde vragen aan Wat moet ik doen als ik iemand echt haat?:

Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Woonland Belgie ww uitkering Nederland.
      [Gesteld in Europees recht]
2011-01-27 12:25:31
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55

Gemiddelde score Islam: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+