Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Pensioen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Pensioen en krijg online een antwoord van de specialist in Pensioen

Zelf een vraag over Pensioen? Klik hier.
Meer vragen over Pensioen.

Beheerder worden?

De rubriek Pensioen heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Pensioen Klik hier.

RSS over PensioenVragen over Pensioen via RSS. Klik hier.
RSS over Pensioen op jouw website?Vragen over Pensioen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PensioenVragen over Pensioen via E-mail. Klik hier.

Fiscale gevolgen opzeggen PensioenBV?

[Gesteld op: 28-01-2013]

Toelichting:
Situatie is de volgende: Een pensioen BV met oorspronkelijk waaraan 4 personen deelnemen. Een daarvan is overleden dus daarvan zijn de uitkeringen stopgezet, dus blijven er 3 over die allen geen uitkeringen ontvangen/hebben ontvangen.

Deze 3 willen de PensioenBV opheffen en alle 3 zelfstandig Pensioen opbouwen in hun Management BV's of bijvoorbeeld dmv een lijfrentepremie te kopen. Gaat om een bedrag van +/- 1 miljoen.

Vraag is of er bij het opheffen dan toch moet worden afgerekend of dat er kan worden doorgeschoven, aangezien dit geld toch weer wordt gebruikt voor het verder opbouwen van individuele pensioenen? Daarbij deelt van 1 van hen de ex-vrouw mee in het pensioen, heeft dit verdere gevolgen?

En als dit kan worden doorgeschoven zonder af te rekenen, waar/hoe moet dat geregeld worden? En hebben ze nog iets aan eventuele compensabele verliezen die nog in de Pensioen BV aanwezig zijn?
Antwoord:
Een raad vooraf; verwar lijfrente nooit met pensioen. De lijfrente is een particuliere aangelegenheid in de IB sfeer. Een pensioen in eigen beheer is een overeenkomst tussen het bedrijf en zijn DGA.
Wanneer u het opheffen noemt moet u inderdaad afrekenen. Uit uw opmerkingen lees ik echter dat un iet wilt opheffen maar de uitvoering van de overeenkomst door een andere entiteit wil laten uitvoeren....dan hoeft u niet af te rekenen.
Uit uw opmerking over lijfrente krijg ik de indruk dat u de uitvoering zou willen overdragen aan een verzekeraar?
Dat kan. De consequentie is dat u minder beschikkingsmacht over het vermogen heeft. Daar staat tegenover dat de verzekeraar het lang-leven-risico draagt.Met gezonde verzekerden kan dat heel gunstig uitpakken.
Ten slotte heeft u het over compensabele verliezen in de pensioen BV....die moet u me even uitleggen. In mijn beleving heeft de Pensioen BV verplichtingen
naar de verzekerde DGA en die moeten nagekomen worden...u dient daarvoor te reserveren. Ik heb op die manier al eerder vrijval voorkomen door de klant te adviseren af te storten bij de verzekeraar. Verlies compenseren is nieuw voor mij maar ik leer graag bij...

Met vriendelijke groeten,

Jan-Wouter de Roos


 
Reactie vraagsteller:
Het idee is dat alle 3 de personen los van elkaar het pensioen op hun eigen manier op gaan bouwen. Dit bijvoorbeeld onderbrengen bij een verzekeraar of overhevelen naar hun persoonlijke Management BV's, hierbij zou de PensioenBV die ze samen hebben op het moment dus wel degelijk worden opgeheven alleen wordt het Pensioen verder individueel opgebouwd. Dit zou verder dan kunnen zonder af te rekenen?

Met de compensabele verliezen doelde ik op enkele verliezen die zijn gemaakt op het beleggen van de gelden in de PensioenBV.
 
Antwoord Beheerder:
Ja, dat kan. 
Wel moet het actuarieel juiste bedrag overgemaakt worden naar de diverse uitvoerders...eigen beheer of verzekeraar. Stel dus vooraf vast of de liquiditeit om dat te doen ook aanwezig is.
In feite maak je een tussenstand op en die moet kloppen.

Accountants die voorheen heel gemakkelijk met dit soort zaken omgingen schakelen nu liever specialisten in. Reden is dat ze nu verantwoordelijk zijn voor de adviezen en aangepakt kunnen worden op fouten. Ineens is het rekenkundig kloppen wél belangrijk.
Ik vind dat de motivatie het belangrijkst is...dát is de basis. Waarom kiest u voor pensioen in eigen beheer? Daarop hort een helder antwoord te komen. Is dat niet het geval .....kies dan voor verzekeren óf zelfs helemaal geen pensioen...

Mijn advies; modder niet door op eerder ingenomen veronderstellingen mar vraag je steeds af of die stellingen nog kloppen.

Met vriendelijke groeten,

Jan-Wouter de Roos 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Fiscale gevolgen opzeggen PensioenBV?:

mijn ouder willen bij mij komen wonen
      [Gesteld in Belastingen-Overijssel]
2012-10-29 19:57:31
Belastingen als je samen gaat wonen?
      [Gesteld in Belastingen]
2010-11-20 19:15:21
steeds opnieuw tijdelijk huurcontract
      [Gesteld in Huurrecht]
2014-09-21 00:04:09
Gevolgen fiscale partnerschap en een uitkering
      [Gesteld in Accountancy]
2009-07-27 05:57:13
Mag een contract stilzwijgend verlengt worden
      [Gesteld in Fitness]
2010-08-04 18:50:40

Gemiddelde score Pensioen: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+