Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Accountancy
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Accountancy en krijg online een antwoord van de specialist in Accountancy

Zelf een vraag over Accountancy? Klik hier.
Meer vragen over Accountancy.
De huidige beheerder van de rubriek Accountancy:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over AccountancyVragen over Accountancy via RSS. Klik hier.
RSS over Accountancy op jouw website?Vragen over Accountancy op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over AccountancyVragen over Accountancy via E-mail. Klik hier.

Loonstrook 2013 opbouw

[Gesteld op: 28-01-2013]

Toelichting:
Hallo,

voor mijn eerste medewerker heb ik zelf de loonstrook 2013 opgezet. Zelf ben ik van mening dat deze goed in elkaar zit. Ook zelf gecontroleerd a.h.v. wat online bronnen. Toch zou ik prettig vinden om iemand met verstand ervan nog even ernaar te laten kijken. Zou het mogelijk zijn om deze even te controleren of vraag ik nu iets te veel. De loonstrook is geanonimiseerd hier te downloaden: http://194.145.200.153/loonstrook.pdf
Ik tracht het voor elkaar te krijgen zonder gelijk een boekhouder of accountant in te schakelen dat komt wel als het bedrijf wat groter is.
Antwoord:
U wilt dus dat een ter zake kundig persoon er naar kijkt zonder dat u daarvoor hoeft te betalen. Dat kan ik u niet aanraden. In de eerste plaats omdat u niet weet of de betreffende persoon wel ter zake kundig is, in de tweede plaats omdat dit een schijnzekerheid geeft.
U gebruikt kennelijk al een loonprogramma, dus op zich zal de berekening wel juist zijn. Dat kan u bijvoorbeeld ook op www.loonwijzer.nl controleren. Belangrijker is de vraag of de door u ingevulde gegevens juist zijn, of er bijvoorbeeld een CAO van toepassing is etc. Dat kan niet worden beoordeeld op basis van dit loonstrookje, dus ook kan niet worden gezegd of de uitkomst juist is.
Ik ken een loonbureau dat alles verzorgd voor € 15 per loonstrookje, een klein bedrag voor veel zekerheid. Ik raad u aan om een dergelijk bureau hiervoor in te schakelen, want als u fouten maakt met de loonadministratie dan kan u dat veel meer geld kosten.
 
Reactie vraagsteller:
het lijkt of deze loonstrook door een loonprogramma is gemaakt maar dit is niet zo, ik heb hem geheel zelf opgezet. De keuzes kunnen moeilijk gecontroleerd worden door iemand die de situatie niet kent of dat er ook cao van toepassing is. Het gaat me meer om de informatie die er wel op staat of die correct is berekend.
dat loonbureau waar u het over heeft zal waarschijnlijk wel alle loonstroken willen verzorgen en niet uitsluitend 1 voor mij controleren anders hoor ik graag de naam. Ik ga daarom maar vanuit dat ik het goed gedaan heb anders hoor ik het nog wel van de belastingdienst bij een controle
 
Antwoord Beheerder:

Als u geen gebruik maakt van een loonprogramma, dan bent u heel gevaarlijk bezig. Als u geen kennis heeft van de wetgeving, hoe kunt u dan een betrouwbare loonberekening maken? U kan inderdaad wel een belastingcontrole afwachten, maar als er een naheffing wordt opgelegd wordt deze verhoogd met rente en een boete van maximaal 100 % van de naheffing, en dat over de laatste 5 jaren.
Daarom verwees ik naar een loonbureau dat alles verzorgd voor slechts € 15 per loonstrookje, inclusief het afdrukken van het loonstrookje en de maandelijkse aangifte loonbelasting. Dan weet u zeker dat het goed gebeurt. Maar er zijn ook loonbureau's die het voor minder doen, dus de kosten hoeven geen belemmering te zijn.

Ik heb nog even gekeken naar uw loonberekening. Ik ben geen deskundige, maar ik zie daar wel fouten in. Het is u kennelijk ontgaan dat er sinds 2013 een nieuw loonbegrip is, waarbij het loon voor LB gelijk is gesteld aan het loon voor sociale verzekeringen. Een gevolg daarvan is dat de ZVW-premie niet meer op het loonstrookje terugkomt. De ingehouden loonbelasting is daardoor oook fout.
Overigens constateer ik dat de werkgeversbijdrage ZVW bij u niet gelijk is aan de werknemersbijdrage. Als u dat in voorgaande jaren zo heeft gedaan, dan is dat fout. Een goede reden dus om toch een deskundig bureau hiervoor in te schakelen.

Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Accountancy:
Code TabaksblatRA-Accountancy


Gerelateerde vragen aan Loonstrook 2013 opbouw:

bouwvergunning
      [Gesteld in Bouw]
2009-11-27 13:29:32
2 boekhoudvragen
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2013-04-27 12:16:07
Kosten kroon op 35b terecht? i
      [Gesteld in Tandheelkunde]
2013-12-15 11:39:08
Over juiste honorering
      [Gesteld in Tandheelkunde]
2013-12-18 17:53:57
Mag de knvb een belgisch stadionverbod overnemen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2014-01-23 02:59:16

Gemiddelde score Accountancy: 7.1 (986x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+