Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Relaties » Relatietherapie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Relatietherapie en krijg online een antwoord van de specialist in Relatietherapie

Zelf een vraag over Relatietherapie? Klik hier.
Meer vragen over Relatietherapie.
De huidige beheerder van de rubriek Relatietherapie:
Naam: Annemarie Masselman
Bedrijf: Prisma coaching
Reactiesnelheid: 40 uur
Waardering: 8.9 (van max. 10)
Meer informatie over Annemarie Masselman vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RelatietherapieVragen over Relatietherapie via RSS. Klik hier.
RSS over Relatietherapie op jouw website?Vragen over Relatietherapie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RelatietherapieVragen over Relatietherapie via E-mail. Klik hier.

Hoe worden wij samen gelukkig?

[Gesteld op: 27-01-2013]

Toelichting:
Ik ben een vrouw van 20 jaar en heb al 4 jaar een relatie met mijn vriend (26).
Onze karakters zijn totaal verschillend en dat botst regelmatig. Ik ben heel open en praat makkelijk over gevoelens. Mijn vriend is een echte binnenvetter en heeft moeite met mijn directe manier van praten. Als wij bij elkaar zijn gaat het meestal prima, maar omdat mijn vriend ondernemer is en daarnaast veel vrijwilligerswerk doet, zien wij elkaar gemiddeld maar 1x per week. De rest van de week praten wij over de telefoon en dat gaat dramatisch. Het komt er meestal op neer dat ik praat en hij luistert. De gesprekken gaan eigenlijk alleen maar over wanneer hij tijd voor mij heeft, waarom hij zo weinig zegt enzovoort. Ik kan dan erg doordrammen en soms wel anderhalf uur doorpraten, terwijl hij het vertikt om serieus terug te praten. Zo ruzieŰn we dan door tot hij er genoeg van heeft en ophangt, wat mij meestal nog bozer maakt. Uiteraard is dit niet altijd zo, we kunnen soms ook heel gezellig kletsen. Deze ruzies vinden 3-4x per week plaats.
2,5 jaar geleden is hij vreemd gegaan en dat spookt nog weleens door mijn hoofd. Het is voor mij erg moeilijk om hem te vertrouwen. Hij is Turks (islamitisch) en ik ben dus niet welkom bij zijn familie. Zijn vrienden en collega's ken ik ook niet, dat maakt het vertrouwen voor mij nog moeilijker.
Ook bemoeilijkt dit een eventuele toekomst (samenwonen kan in principe niet) en onze huidige relatie (blijven slapen kan alleen als hij tegen zn ouders liegt)

Het komt erop neer dat wij zielsveel van elkaar houden, maar moeite hebben met elkaars karakters.

Ik vind dat hij zijn prioriteit teveel bij zijn werl legt in plaats van bij mij en dat hij open kaart moet spelen tegenover zijn familie en vrienden. Hij vindt dat ik hem niet genoeg vrij laat en wordt gek van mijn eeuwige discussies over dit onderwerp.
We hebben al eens geprobeerd om uitelkaar te gaan, maar dat willen we echt niet. Toch denk ik dat het voor ons allebei niet gezond is om op deze manier verder te gaan. Ik hoop dat u tips heeft, waarmee ik deze relatie weer leuk en gezellig kan maken. Alvast bedankt!!
Antwoord:
Beste... Laat ik eerst de feiten op een rijtje zetten:
1) totaal verschillende karakters: zij-open en hij-gesloten
2) regelmatige botsingen
3) 1x per week (fysiek) contact
4) verder telefonisch contact; ruzies 3-4x per week
5) hij: in verleden vreemd gegaan
6) culturele verschillen: hij-Turks/Islamitisch, zij- Europees
7) zijn familie accepteert deze relatie niet: stiekem overnachten
8) geen contact met vrienden/collega's
9) weinig vertrouwen
10) jullie houden zielsveel van elkaar
Wat vind je zelf van dit lijstje? Je bent deze 'relatie' aangegaan op 16 jarige leeftijd! Wat is jouw zelfbeeld? Wat gun je jezelf? Is dit hoe jij oud wilt worden? Hoe lang blijf je nog wachten? Wat versta je onder een relatie? Hoe ziet de ideale relatie er voor jou uit? Waar houd je zo aan vast? Waaruit blijkt dat jullie zielsveel van elkaar houden? Wees eerlijk naar jezelf en zet alles eens op papier, alle + en alle -punten, en maak dan een keuze: accepteer dat het is zoals het is! Ik geef je helemaal gelijk: je ziet het goed dat hij aan jou geen prioriteit geeft. Je vraagt terecht om open kaarten naar familie en vrienden. Je gevoel klopt dat dit nergens naar leidt, dat dit geen gezonde situatie is. Wil je mijn eerlijke mening? Op basis van de gegevens die ik nu heb kan ik alleen maar zeggen: lieve.... kies voor jezelf! Leer van deze ervaring en  ga je energie positief richten op nieuwe kansen en mogelijkheden. Is deze man écht 'de man van je dromen'? Volgens mij wil jij meer: een gelijkwaardige liefde, samen delen, openheid, eerlijkheid, meer overeenkomsten etc.etc. Maak maar eens een lijstje voor jezelf, en ga dit dan creëren en aantrekken! In mijn ogen neemt hij niet de consequenties van een relatie met jou. Je kunt een ander niet veranderen! Accepteer dat hij is zoals hij is. Accepteer dat jullie mooie momenten hebben gekend, maar dat de toekomst ergens anders ligt. Vergooi je 'mooie' jaren niet! Ga door de pijn van het loslaten, voel je verdriet, verwerk het, bevrijd jezelf en open je weer. Je zal hier sterker uit komen dan je ooit geweest bent!

ps: In welke relatie dan ook; drammen werkt niet. stop met 'zenden', ga open vragen stellen, dan moet hij wel komen met 'verhalen'. Open vragen beginnen b.v. met wat-hoe-waar-wanneer-waarom-welke-wie etc. Op gesloten vragen krijg je korte antwoorden met ja/nee. Dat je zo gaat 'drammen' is een wanhopige schreeuw om aandacht, omdat je voelt dat je hem verliest, dat hij niet 'aanwezig' is. Begrijp dit maar van jezelf. Het is een teken dat het 'niet goed' zit. Ik wens je heel veel wijsheid, moed en liefde voor jezelf toe bij het maken van je keuze. Sterkte! warme groet, Annemarie
Beantwoord door:
Annemarie Masselman
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Relatietherapie:
Emotie Focus Therapie


Gerelateerde vragen aan Hoe worden wij samen gelukkig?:

risico's bilvergroting
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2008-02-28 19:39:51
Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16
Ontbinding samenlevingscontract
      [Gesteld in Scheidingsadvocaat]
2011-12-07 12:27:27
Twijfel om bij elkaar te blijven.
      [Gesteld in Relaties]
2013-10-29 16:35:32
Is dit samenwonen voor de belastingdienst
      [Gesteld in Belastingen-Flevoland]
2013-11-10 19:15:41

Gemiddelde score Relatietherapie: 9.0 (31x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+