Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Wetenschap » Geesteswetenschappen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Geesteswetenschappen en krijg online een antwoord van de specialist in Geesteswetenschappen

Zelf een vraag over Geesteswetenschappen? Klik hier.
Meer vragen over Geesteswetenschappen.
De huidige beheerder van de rubriek Geesteswetenschappen:
Naam: CeesWillem
Bedrijf: Sunvitalife - het beste leven
Reactiesnelheid: 20 uur
Waardering: 8.8 (van max. 10)
Meer informatie over CeesWillem vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over GeesteswetenschappenVragen over Geesteswetenschappen via RSS. Klik hier.
RSS over Geesteswetenschappen op jouw website?Vragen over Geesteswetenschappen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over GeesteswetenschappenVragen over Geesteswetenschappen via E-mail. Klik hier.

Wat kan ik doen?

[Gesteld op: 26-01-2013]

Toelichting:
hallo,

Ik heb een probleem waarover ik graag uw mening wil weten.Mijn situatie:Ik werk inmiddels al 8 jaar voor Post.nl als postbezorger.Vorig jaar ben ik in een van de depots door iemand lastiggevallen.Dit voorval herinnerde mij aan iets wat vroeger is gebeurd,namelijk ik ben ooit op mijn 18e opgesloten en verkracht geweest.Iedere keer wanneer ik terug ga naar dit depot dat nogal afgelegen ligt,word ik weer geconfronteerd met mijn herinneringen en ben ik extra alert wanneer er iemand in de buurt van het depot komt.In een werkgesprek heb ik geprobeerd dit uit te leggen waarop niet of nauwelijks is gereageerd.Ik denk al een hele tijd om ermee te stoppen ook vanwege andere redenen,maar ik weet niet goed wat ik moet doen,omdat ik bang ben dat ik straks helemaal geen inkomen meer heb en het moeilijk is om ander werk te vinden.
Ik wil graag uw mening hierover weten.
Bij voorbaat dank voor uw antwoord.
Antwoord:

Beste..,

Het is triest dat uw melding over het lastig vallen zo matig wordt opgepakt. Vaak gebeurt dit vanwege onkunde over hoe zoiets dat aan te pakken. Het is dan ook van belang in dergelijke situaties een zo'n gedetailleerd mogelijk verslag in te leveren (ook op papier!!!). Indien een direct leidinggevende niet of lauwtjes reageert, is het van belang het "hoger op" bespreekbaar te maken tot en met Personeelszaken, de Ondernemingsraad en/of de Directie aan toe.

Laat u het zitten (u laat dan uzelf in de steek!), dan loopt u het risico dat u in teregkerende ervaringen belandt die lijken op uw eerste, traumatische ervaring. Angst voor... heeft de neiging telkens terugkerende, min of meer identieke ervaringen, aan te trekken en dan blijft u in een trend hangen.

Zodra u die trend doorbreekt - door echt stappen te zetten - om voor uzelf op te komen (omdat u dat waard bent!), schept u een andere trend, namelijk een van opkomen voor uzelf.

Wellicht is het praktischer om bij de te nemen stappen een heel goede vriiend of vriendin in de armen te nemen om de stappen (naar hogerop) samen te zetten. Meestal wordt u dan ineens wel serieus genomen!

Een andere stap is de reguliere huisarts hierin te betrekken en uit te laten zoeken of de allereerste ervaring wellicht geleid kan hebben tot de beruchte Post Traumatisch Stress Syndroom (PTSS)...

Wat buw werk betreft, kunt u geen ontslag nemen omdat u dan direct buiten de rechten valt op een werkloosheid uitkering en valt u terug in een sociale uitkering. Bij de gang naar "hogerop"kunt u wellicht om overplaatsing naar een andere functie/werkplek vragen.

Stappen zetten hoor - op welke manier dan ook!

Sterkte

CeesWillem

Beantwoord door:
CeesWillem
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Geesteswetenschappen:
FilosofieGodsdienstwetenschapTheologie


Gemiddelde score Geesteswetenschappen: 8.8 (23x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+