Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Zorg » Persoonsgebonden Budget (PGB) » PGB Wmo
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek PGB Wmo en krijg online een antwoord van de specialist in PGB Wmo

Zelf een vraag over PGB Wmo? Klik hier.
Meer vragen over PGB Wmo.
De huidige beheerder van de rubriek PGB Wmo:
Naam: Hendriks-Westhoff
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: uur
Waardering: 0.0 (van max. 10)
Meer informatie over Hendriks-Westhoff vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PGB WmoVragen over PGB Wmo via RSS. Klik hier.
RSS over PGB Wmo op jouw website?Vragen over PGB Wmo op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PGB WmoVragen over PGB Wmo via E-mail. Klik hier.

kan ik pgb krijgen?

[Gesteld op: 24-01-2013]

Toelichting:
Ik heb 3 kinderen, 1 van 20 jaar uithuiswonend kamertrainingcentrum met pdd-nos, adhd, lvg en hechtingstoornis. 1 zoon van 6 jaar zit op sbo, krijgt fysio en heeft darmklachten (chronische verstopping) met als extra gevolg veel wassen en luiers. 1 zoon van bijna 4 jaar zit op medisch kinderdagverblijf. Deze geeft aan dat hij zeer moeilijk lerend is. Hij mag onder voor waarden naar een reguliere basisschool (zelf geregeld). Hij behoeft extra begeleiding en logopedie. Dit alles beperkt mij zeer in het voorzien van een eigen inkomen. Ik heb veel afspraken met school, zorgverleners, ziekenhuis, logopedie etc.
Antwoord:
Dag,
Bedankt voor uw vraag.

Of uw kinderen een pgb kunnen krijgen hangt af van hun zorg-indicatie. Pgb is een vorm vanzorg, waarbij de zorg niet In Natura wordt geleverd, maar in de vorm van een budget, waarmee zij zelf de zorg kunnen inkopen, bijvoorbeeld bij u.
Uw oudste heeft waarschijnlijk al een awbz-indicatie voor begeleiding waarmee bijvoorbeeld de kamertraining is geregeld; uw middelste heeft al een indicatie voor speciaal onderwijs. Voor de begeleiding op school zijn er de rugzakjes - die worden aan de school verstrekt; de school bepaalt in overleg met de ouders hoe deze gelden aan begeleiding dienen te worden ingezet. Of er daarnaast nog een indicatie is voor zorg kan ik zo niet beoordelen: het ciz of bureau jeugdzorg bepaalt of er een zorgindicatie nodig is, en vervolgens of dat als pgb verstrekt kan worden.

Ik begrijp uw probleem heel goed: u rent van afspraak naar afspraak, nog afgezien van alle niet vooraf te plannen overlegsituaties.  Mogelijk kunt u toch wat structuur aanbrengen in al die afspraken, en vaste blokken tijd-voor-uzelf reserveren.

Een eigen inkomen genereren hoeft niet altijd een baan buitenshuis te zijn; er zijn tegenwoordig ook wel manieren om met thuiswerk of bijvoorbeeld met een webwinkel inkomen te verwerven. Maar het lijkt me dat u aan de zorg voor uw nog jonge kinderen de handen voorlopig wel vol genoeg heeft.

Maakt u eens een afspraak met het wmo-loket van uw gemeente, om aan te kaarten welke mogelijkheden er voor u zijn: u bent mantelzorger, en uw gemeente dient u hierin te ondersteunen!

Op mijn website http://www.allesovermantelzorg.nl kunt u zich inschrijven voor mijn gratis digitale nieuwsbrief en zo op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen.

Als u nog vragen heeft hoor ik het graag.
Dat kan ook via het emailadres mantelzorgmakelaar@familycaresupport.nl

Met vriendelijke groet
Freke Schoemaker


U kunt mij volgen via Twitter: FrekeSchoemaker
http://www.familycaresupport.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gemiddelde score PGB Wmo: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+