Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Huisdieren & Gezondheid
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Huisdieren & gezondheid en krijg online een antwoord van de specialist in Huisdieren & gezondheid

Zelf een vraag over Huisdieren & gezondheid? Klik hier.
Meer vragen over Huisdieren & gezondheid.

Beheerder worden?

De rubriek Huisdieren & gezondheid heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Huisdieren & gezondheid Klik hier.

RSS over Huisdieren & gezondheidVragen over Huisdieren & gezondheid via RSS. Klik hier.
RSS over Huisdieren & gezondheid op jouw website?Vragen over Huisdieren & gezondheid op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Huisdieren & gezondheidVragen over Huisdieren & gezondheid via E-mail. Klik hier.

Probleem hond

[Gesteld op: 23-01-2013]

Toelichting:
Hallo, mijn hond tekkel van drie jaar eet poep als ik met haar wandel. Straffen helpt niet. Waarom doet zij dit en wat kan ik doen?sommigen zeggen dat zij missch vitaminetekort heeft of een parasiet heeft. Zij eet namelijk veel. Als ik haar bakje vul eet zij die in 1 minuut leeg dus nu halveer ik het,helft id ochtend en helft id avond brokjes. Maar zij heeft altijd honger en nu dus poep dat zij eet!graag uw advies voor beide problemen
Antwoord:

Goedenavond,

Om uw vragen goed te kunnen beantwoorden, heb in nog wat aanvullende informatie nodig:

Eet uw teckel al heel haar leven zoveel, heeft dus al langer zoveel honger, of is dit iets van de laatste tijd?
Sinds wanneer is uw hond poep gaan eten?
Welk merk brokken krijgt uw hond. Eet ze deze al haar hele leven?
Drinkt ze ook meer dan voorheen?
Is haar ontlasting en urine evenveel als normaal en zien beiden er normaal uit?
Wanneer heeft u uw hond voor het laatst ontwormt en wanneer heeft uw hond voor het laatst een inenting gehad?

Vriendelijke groet,
Patty Wolters


 
Reactie vraagsteller:
Hallo Patty,

Mijn teckel is drie jaar oud, ik heb haar pas acht maanden. Zij komt van een fokker. Ik weet niet wat zij daar at. Wij geven haar Pedigree brokken speciaal voor kleine honden. Sinds wij haar hebben is zuj obsessed met eten. Wij dachten ze moet missch wennen maar nee het blujft. Daarom geven we haar eten in 2 halve porties. In het begin dat wij haar hadden de eerste weken at zij geen poep buiten maar daarna qas het alleen ruiken maar niet eten maar nu sinds een paar maanden eet zij drolletjes en nu rent zij ook meteen daar waar poep ligt en zij onthoudt de plaatsen waar zij poep had gegeten,daar rent zij elke keer weer naar toe. Wij hebbeb haar nog niet ontwormd. We hebben haar ook niet inggleent. We hebben haar alleen meteen behandeld om geen pups te krijgen en zij kreeg om de paar maanden anti luis druppels. Urine en intlasting ziet er mormaal uit alleen urine kan ik nooit echt goed zien in het gras. Zij drinkt hetzelfde.
 
Antwoord Beheerder:

Goedemorgen,

Nadat wij onze herder uit het asiel hadden gehaald, merkte wij ook dat ze enorm schrokte. Zes jaar verder doet zij dat nog steeds. Een hond doet dat vaak, als ze bang is dat haar eten wordt afgenomen. In het geval van ons Nikki is dat waarschijnlijk omdat ze heeft moeten vechten voor uberhaupt een beetje eten te bemachtigen. Uw teckel heeft waarschijnlijk die angst gekregen door de herplaatsing. Dat kan verder helemaal geen kwaad en u doet er goed aan het eten te verdelen in twee porties. Wilt u dit toch liever afleren, geef haar de porties vanuit de hand en leer haar zo rustiger te eten. Een andere manier is om de brokken over de vloer te verspreiden, zodat ze ze 1 voor 1 moet gaan opeten.

Wat betreft het poep eten. Soms doen honden dit, omdat ze iets missen in de voeding. Echter komt dit met name voor bij knaagdieren. Honden doen het meer omdat ze het lekker vinden ruiken, of omdat ze merken dat hun baas het niet leuk vinden en ze maken er dan een spelletje van. Omdat je echter niet weet wat in de ontlasting van andere honden (dieren) zit, is het toch verstandiger dit zo min mogelijk toe te laten. Persoonlijk zou ik haar een tijd aan een lange lijn uitlaten, zodat u haar meteen kan corrigeren op het moment dat ze op poep van andere honden afrent. Haar dus leren, dat dit geen gewenst gedrag is.

Mijn honden ontworm ik 1 a 2 keer per jaar en ik zou uw hond ook binnenkort even ontwormen. (Nooit tegelijk of vlak na een operatie of inenting of als ze ziek is.) Het komt voor dat een hond vanwege wormen extra honger krijgt. Dan kunt u dat in ieder geval ook uitsluiten, mocht ze na de kuur toch hetzelfde gedrag blijven vertonen.
Voornamelijk teven die geholpen zijn, krijgen vaker een toegenomen hongergevoel. Waar u even op moet letten, is dat ze niet te zwaar wordt.
Daarnaast ook even in de gaten houden, dat ze ondanks haar normale porties niet vermagert. Dan moet u naar de dierenarts gaan.

Uiteraard bij twijfel over haar gezondheid altijd even naar de dierenarts.

Hopelijk kan u hier alweer mee verder. Mocht u nog vragen hebben, stuurt u gerust een mail naar mij persoonlijk. Het adres staat op onze website; droomroedel.nl

Vriendelijke groet,
Patty Wolters

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Probleem hond:

jankende hond
      [Gesteld in Huisdieren]
2007-10-29 10:44:01
hoe vermijd ik overenthousiasme in het spel
      [Gesteld in Hondengedrag]
2009-12-30 17:19:40
Hoe leer ik 't bijten van duitse herder af
      [Gesteld in Hondengedrag]
2010-06-16 22:09:11
hoe geef je de hond de juiste aandacht die hij wil
      [Gesteld in Hondenopvoeding]
2011-03-09 14:17:41
Bouvier gromt naar me dochter
      [Gesteld in Hondengedrag]
2014-04-10 16:34:57

Gemiddelde score Huisdieren & gezondheid: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+