Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Hypotheken » Hypotheken-Gelderland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Hypotheken-Gelderland en krijg online een antwoord van de specialist in Hypotheken-Gelderland

Zelf een vraag over Hypotheken-Gelderland? Klik hier.
Meer vragen over Hypotheken-Gelderland.
De huidige beheerder van de rubriek Hypotheken-Gelderland:
Naam: M. Maris
Bedrijf: Plusplanner
Reactiesnelheid: 69 uur
Waardering: 9.0 (van max. 10)
Meer informatie over M. Maris vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Hypotheken-GelderlandVragen over Hypotheken-Gelderland via RSS. Klik hier.
RSS over Hypotheken-Gelderland op jouw website?Vragen over Hypotheken-Gelderland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Hypotheken-GelderlandVragen over Hypotheken-Gelderland via E-mail. Klik hier.

Mijn partner en ik gaan scheiden.

[Gesteld op: 18-01-2013]

Toelichting:
Onze wens is dat ik kan blijven wonen in ons koophuis,omdat het een onderwaarde heeft en wij beide niet met een schuld willen beginnen hebben wij afgesproken dat ik mag blijven wonen en dat ik mijn partner niet hoef uit te kopen.Maar waarschijnlijk is mijn inkomen niet hoog genoeg voor de bank,al kan ik wel de maandelijkse hypotheek last dragen.Is er mischien een andere constructie zodat ik kan blijven zitten en mijn vrouw een huurwoning kan bewonen met huurtoeslag.Wij gaan in goed overleg uitelkaar en willen elkaar graag helpen om dit te realiseren ook omdat wij het belangrijk vinden dat ons zoontje toch zijn veilige thuis basis kan behouden. Ik hoor graag van u.
Antwoord:

Goedemiddag,

Als u een hypotheek met nationale hypotheekgarantie (NHG) hebt afgesloten, wordt een eventuele restschuld na (gedwongen) verkoop als gevolg van een scheiding kwijtgescholden. U kunt dan beide zonder restschuld op zoek naar een passend nieuw onderkomen.

Hebt u geen NHG, en ziet u een restschuld niet zitten, moet er gekeken worden naar de mogelijkheid van zogenaamd ontslag van de hoofdelijke aansprakelijkheid van uw ex-partner uit de hypotheek. De bank kijkt dan met name naar het inkomen van de achterblijvende partner. Dit moet voldoende zijn om de schuld te kunnen dragen. De toetsing qua inkomen is de afgelopen jaren behoorlijk krapper geworden. U geeft zelf al aan dat u verwacht dat uw inkomen niet voldoende zal zijn om de lening te kunnen dragen.

Aan de hypotheek is waarschijnlijk een kapitaalverzekering of -rekening gekoppeld. Hierop heeft over de afgelopen jaren kapitaalopbouw plaatsgevonden. Wellicht is dit saldo dusdanig dat als dat in mindering gebracht wordt op de schuld, het restant wel op basis van uw inkomen betaalbaar blijkt.

Het alternatief is dat jullie de hypotheeklening laten zoals die nu is. Dus beide hoofdelijk aansprakelijk blijven voor de terugbetaling ervan. Uw ex-partner zal daar het minst gelukkig mee zijn; zij is immers eigenaar en schuldenaar van een woning waar zij niet van 'geniet'. Mocht u de hypotheeklast niet betalen, zal de bank ook haar aanspreken. Wel kan zij (naast de hypotheek) 'gewoon' een huurwoning betrekken. En jullie kunnen onderling afspraken maken over de betaling van de hypotheeklast.

Grote vraag is of uzelf wel in een woning wil wonen waar een schuld op zit, waarvan de maandlasten dusdanig zijn, dat banken op dit moment van mening zijn dat u ze niet kan betalen.

Ik hoop u zo wat antwoorden gegeven te hebben.

Met vriendelijke groet,

Mark Maris, PlusPlanner
www.plusplanner.nl

 

 
Reactie vraagsteller:
Hartelijk dank voor uw snelle en duidelijke reactie,mijn partner zal bereid zijn om de hypotheeklening zo te laten,maar onze vraag is heeft zij dan wel recht op huurtoeslag als zij een huurwoning toegewezen krijgt? Met mijn inkomen krijg ik geen huurtoeslag terwijl mijn netto maandlast lager is dan wat ik voor een huurwoning moet betalen en dat vindt ik zo krom.
 
Antwoord Beheerder:

Goedemiddag,

Ik kan op basis van deze gegevens niet zeggen of er recht op huurtoeslag zal bestaan. Dit is onder meer inkomensafhankelijk. Neemt u daarvoor contact op met de belastingdienst.

Met vriendelijke groet,

Mark Maris, PlusPlanner
www.plusplanner.nl

030-6062181
info@plusplanner.nl

Beantwoord door:
M. Maris
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Mijn partner en ik gaan scheiden.:

Moet ik mijn partner altijd alimetatie betalen.
      [Gesteld in Familierecht]
2010-01-12 00:23:59
Gaan we het redden ondanks bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-04 19:37:54
Heb ik bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-28 17:27:51
mijn vriend heeft adhd .i
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-02 14:28:05
bindingangst of niet?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-06-21 14:32:29

Gemiddelde score Hypotheken-Gelderland: 8.8 (24x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+