Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Honden » Hondengedrag
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Hondengedrag en krijg online een antwoord van de specialist in Hondengedrag

Zelf een vraag over Hondengedrag? Klik hier.
Meer vragen over Hondengedrag.
De huidige beheerder van de rubriek Hondengedrag:
Naam: Elaine
Bedrijf: 4footers for 2footers
Reactiesnelheid: 9 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Elaine vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HondengedragVragen over Hondengedrag via RSS. Klik hier.
RSS over Hondengedrag op jouw website?Vragen over Hondengedrag op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HondengedragVragen over Hondengedrag via E-mail. Klik hier.

De bel

[Gesteld op: 10-01-2013]

Toelichting:
Hallo, ik hoop dat je mij kunt helpen. Als ik thuis ben op 1 hoog en de bel gaat dan begint mjjn tekkel van 2 als een gek te blaffen. Zij rrent dan naar de gang en wacht tot de deur opengaat en ziet wie er binnen komt. Maar zij blijft dan gewoon hard blaffen zelfs als zij de bezoeker al ziet. Ik corrigeer dan door foei te zeggen,ga naar binnen maar zij blijft blaffen. De bezoeker durft hierdoor niet naar bicen te komen omdat deze een blaffende tekkel bocwn ziet staan. Hoe moet ik hierop reageren? Ze luistert nl niet en gaat niet naar binnen en blijft blaffen. Bedankt alvast.

Verder nog een tweede vraag. Mijn tekkel heeft nu enorme haaruitval. Kan het zijn dat haar vacht nu verandert?
Antwoord:
Uw probleem is complexer dan u denkt. Allereerst ben u de baas in huis, en niet de teckel. U heeft waarschijnlijk zonder te weten, de teckel te veel privileges gegeven. Hij denkt dan, dat hij u moet beschermen door te blaffen, omdat er onraad is.
Het feit dat de bezoeker niet naar binnen durft, sterkt hem alleen maar in zijn actie want blaffen helpt, het houdt de indringer buiten. Hieronder wat algemene informatie:

Dàt uw hond af en toe blaft, is vrij normaal. Uw hond moet echter wel aangemoedigd worden om te blaffen op het juiste moment en op het juiste tijdstip, bijvoorbeeld om inbrekers bang te maken. Overlast veroorzaken met blaffen is totaal iets anders dan blaffen zoals een hond normaal gesproken doet.

Er zijn meestal verschillende redenen waarom storend blaffen voorkomt. Als uw hond gevangen zit achter een obstakel, zoals een hek, waardoor hij u niet kan zien en hij wordt geprikkeld door iets of iemand die hij kan ruiken of horen, dan kan hij ongepast gaan blaffen. Gelijk aan de frustratie van een obstakel zal uw hond ook willen blaffen als hij van achter het raam naar mensen kijkt die voorbij komen lopen. Isolatie en verlatingsangst zijn waarschijnlijk de belangrijkste redenen waarom honden ongepast blaffen.

De meeste honden die op ongepaste tijden blaffen zijn beloond voor hun buitensporige geblaf, door:

  • Hem te aaien of hem vast te houden, zodat hij kalmeert;
  • Schreeuwen of terugblaffen naar de hond;
  • Hem iets geven wat hij wil, zoals vrijheid of koekjes.

Om het overmatig blaffen te stoppen is het dus erg belangrijk dit gedrag in ieder geval nooit te belonen. Maar wat moet u dan wel doen?

Terechtwijzen: Uw hond moet weten dat zijn gedrag niet gewenst is. U kunt korte commando's gebruiken, zoals ¨Foei¨,¨Stil¨ of ¨Stop¨ voor uw probleemblaffer. Zorg ervoor dat u de aandacht van uw hond heeft voor u het commando gebruikt. Het is ook belangrijk dat hij ophoudt met blaffen wanneer u het commando zegt, zodat u hem weg kunt slepen van wat zijn blaffen veroorzaakt terwijl u het commando herhaalt.

Rekening houden met de omgeving van uw hond, aangezien dingen als luide actie films hem naar de rand drijven en dan wordt elk excuus om te blaffen aangegrepen. Kalmerende omgevingen helpen uw hond tot rust te komen en zorgen ervoor dat hij niet bij het minste of geringste gaat blaffen.

Negeren: Als een jonge hond aan het blaffen is vanwege verlatingsangst negeer hem dan tot hij ophoudt met blaffen. Ga naar hem toe als hij stil is en geef hem een compliment. Dit zorgt ervoor dat hij leert dat hij niet zou moeten blaffen. Als u naar hem toegaat terwijl hij blaft dan legt hij de link tussen het blaffen met uw aanwezigheid. Hem laten stoppen met blaffen wordt dan erg lastig.

4 stappen anti-blafmethode: Dit programma kan erg effectief zijn, maar het vraagt wel een hoge mate van consistentie en toepassing door alle familieleden, wil het ook echt werken.

Het programma bestaat uit de volgende vier stappen:

  1. Zorg dat alles wat het blaffen van uw hond kan veroorzaken niet meer in de buurt is. Dit kan lastig zijn, maar u kunt bijvoorbeeld zijn toegang tot familieleden beperken of hem alleen maar bij één tegelijk in de buurt laten.

  2. Zorg ervoor dat wanneer hij begint met blaffen dat IEDEREEN hem negeert. Ga hem NIET aaien, tegen hem praten, belonen, etc. Naast blaffen moet u er ook voor zorgen dat u niet reageert op wat voor geluiden (zoals huilen, grommen, etc.) hij ook maakt. Als u weinig succes heeft met deze methode na twee weken tijd, gebruik dan stap 4.

  3. Zorg dat goed en stil gedrag u opvalt en beloon dit ook. Complimenteer en aai hem wanneer hij stil is bij de kinderen. Geef hem alleen dit soort aandacht als hij er niet om vraagt.

  4. Betrap hem terwijl hij blaft. Zodra hij begint, spuit hem dan nat met bv een waterpistool of plantenspuit en zeg: ¨Foei¨.
Dat uw teckel haaruitval heeft is niet zo vreemd. Honden reageren op het weer; het is een zachte  "winter" . Dus is de dikke vacht ook niet nodig.
mvg elaine

 
Reactie vraagsteller:
Ik heb de hond pas een half jaar. Die tips doe ik al. Zij wordt genegeerd, mensen kijken haar niet aan,foei zeg ik. Maar het punt is dat blaffen als de bel gaat vind ik nog niet eens vreemd omdat zij schrikt en denkt een indringer. Maar ik wil weten hoe ik op dat moment moet handelen dat zij meteen naar de deur rent en ook niet weggaat als ik zeg dat ze naar de woonkamer moet.moet ik voordat ik de deur open doe en zij zo blaft foei zeggen en haar met mijn been de woinkamer induwen deur dicht en dan pas de buitendeur opendoen?
 
Antwoord Beheerder:
U zou haar kunnen aanlijnen en in de woonkamer kunnen zetten. Dan laat u het bezoek binnen. Pakt haar weer bij de lijn, en houd uw hand even over haar bek heen zoals honden ook bij elkaar doen om elkaar te kalmeren. Het is de bedoeling dat u helemaal niets zegt. Alles wat u roept, windt haar alleen erger op. Dit is een hele moeilijke oefening die vaak herhaald moet worden, voor de hond in de gaten heeft wat ermee bedoeld wordt. Laat het bezoek haar niet aanhalen en niet aankijken. Negeer het gedrag.
Laat de lijn om, zodat u tijdens het bezoek, meer controle over haar heeft. Succes, mvg elaine
Beantwoord door:
elaine
profielpagina


Gemiddelde score Hondengedrag: 8.3 (3197x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+