Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Arbeidsrecht Advocaat » Arbeidsrecht Advocaat-Gelderland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Gelderland en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht advocaat-Gelderland

Zelf een vraag over Arbeidsrecht advocaat-Gelderland? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht advocaat-Gelderland.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Gelderland:
Naam: UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
Bedrijf: Uwjurist.nl
Reactiesnelheid: 5 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over UwJurist.nl mr. Monique Doomernik vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht advocaat-GelderlandVragen over Arbeidsrecht advocaat-Gelderland via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht advocaat-Gelderland op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht advocaat-Gelderland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht advocaat-GelderlandVragen over Arbeidsrecht advocaat-Gelderland via E-mail. Klik hier.

Vaststellingsovereenkomst

[Gesteld op: 21-03-2008]

Toelichting:
Enige tijd geleden ben ik ontterecht ontslagen. Via een betaalde advocate ben ik tot een overeenkomst gekomen. 3 maanden salaris en ik hoef mijn studiekosten niet terug aan de baas te voldoen (dat hoeft sowieso nooit) Per 01 sept 07 mag ik van mijn baas een 4 jarig studie volgens (deurwaarder) echter 20 sept word ik ontslagen. 8 weken gaan erover heen omtrent procederen met mijn werkgever. Alles afgerond doch ik haal me toetsen niet en raak in een dip. ik moet weer uitkering aanvragen en solliciteren. Ik heb geen motivatie om studie te vervolgen. Ik vraag restitutie aan. Echter de school maakt het studiegeld over aan mijn ex werkgever! Ex werkgever wilt mij dit niet uitbetalen. Ik heb alle procedures voor restitutie gevolgd en mijn ex werkgever heeft er nimmer naar gekraaid! Nu is het eind maart en ben ik 3 maanden met school bezig en mijn werkgever krijg de studiekosten. Die waren toch voor mij? Wat min of meer ook in vaststellingsovereenkomst stond (het niet terugbetalen van het eerst jaar) ik zie het als schade. Hun hem immers 8 weken lopen proceduren zodat ik me studie niet kon halen. Maak ik kan?????

Zij zien het als verplichting dat ik de schade zoveel mogelijk beperk

Bedankt Remco
Antwoord:
Uit uw situatie begrijp ik dat u, met toestemming van uw werkgever, een studie bent begonnen voor deurwaarder. Vervolgens wordt u ontslagen en wordt afgesproken dat u 3 maandsalarissen meekrijgt en dat u de studiekosten van het eerste studiejaar die de werkgever betaalt heeft voor u, niet aan de werkgever hoeft terug te betalen. Door omstandigheden stopt u met de studie in het eerste studiejaar en wilt u aanspraak maken op de restitutie van de studiekosten die door de opleider wordt teruggestort.

Heeft u recht op deze gerestitueerde studiekosten?

Uit de door beschreven situatie maak ik op dat in de vaststellingsovereenkomst is overeengekomen dat de studiekosten die door uw werkgever is betaald voor het eerste studiejaar, u deze niet hoeft terug te betalen aan uw werkgever. Maar wat nu als gedurende het eerste studiejaar met de studie stopt. Komen de gerestitueerde studiekosten toe aan u of aan uw werkgever? In de vaststellingsovereenkomst is overeengekomen dat u de studiekosten niet hoeft terug te betalen. Er is niet opgenomen dat u recht heeft op een deel van de studiekosten of dat u recht heeft op een bepaald budget voor uw studie. Op basis van de vaststellingsovereenkomst maakt u naar alle waarschijnlijkheid geen kans op de gerestitueerde studiekosten.

U zult waarschijnlijk opnieuw moeten procederen. Het is dan de vraag of het gerechtvaardigd is om de vaststellingsovereenkomst aan te passen of dat u in een nieuwe juridische zaak een nieuw juridisch geschil moet aankaarten met betrekking tot de schade die u heeft opgelopen (slechte studieresultaten) naar aanleidiing van het procederen voor een vaststellingsovereenkomst.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Vaststellingsovereenkomst:

W.W.als pre-pensioen voorgesteld.Kan dit?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Holland]
2007-09-05 15:45:56
Vaststellingovereenkoms, recht op vergoeding?
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant]
2009-07-31 14:49:04
Vaststellingsovereenkomst/Ziektewet UWV.
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Utrecht]
2010-03-24 10:06:45
Inleveren lease auto voor of na het weekend?
      [Gesteld in Vaststellingsovereenkomst]
2013-06-25 09:39:19
Wat met de overwaarde van het huis?
      [Gesteld in Alimentatie mediation]
2014-08-26 11:32:22

Gemiddelde score Arbeidsrecht advocaat-Gelderland: 7.1 (60x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+