Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Relaties
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Relaties en krijg online een antwoord van de specialist in Relaties

Zelf een vraag over Relaties? Klik hier.
Meer vragen over Relaties.
De huidige beheerder van de rubriek Relaties:
Naam: Thijs van den Brink
Bedrijf: Nvs-automatisering
Reactiesnelheid: 39 uur
Waardering: 6.2 (van max. 10)
Meer informatie over Thijs van den Brink vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RelatiesVragen over Relaties via RSS. Klik hier.
RSS over Relaties op jouw website?Vragen over Relaties op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RelatiesVragen over Relaties via E-mail. Klik hier.

Relatieproblemen/aangetrokken tot ander

[Gesteld op: 02-01-2013]

Toelichting:
Ik heb nu 2.5 jaar een relatie waarvan we er 1.5 samenwonen. Ik voel.me al een hele tijd aangetrokken tot een goede vriend van.mijn vriend maar het was altijd onschuldig. De laatste tijd begint dit steeds erger te worden en ik ben bang dat het meer is als een onschuldige crush. Ik kan hem niet echt ontwijken omdat hij natuurlijk goed bevriend is met mijn vriend; ze zitten samen in een band en hij komt regelmatig bij ons over de vloer, zie hem met andere vrienden of bij hem thuis. Dat laatste probeer ik een beetje te vermijden maar alsnog zie ik hem regelmatig en er is iets veranderd, we konden altijd wel met elkaar opschieten maar heel oppervlakkig. De laatste tijd zoekt hij me echt op; gesprekken aanknopen, oogcontact en (zeker met een biertje op) lichaamscontact, arm om me heen slaan etc terwijl die dat nooit gedaan heeft. Ik weet best dat ik het allemaal niet te serieus moet nemen, dat mijn bestaande gevoelens voor hem een loopje met me nemen. Mijn vriend en ik hebben de laatste tijd namelijk veel ruzie, het samenwonen wist steeds vaker zijn tol. Knellende ruzie die ontstaat over iets stond als de afwas. Mijn vriend kan heel dwars en gemeen zijn en als dat eenmaal getriggerd is laat hij dat niet meer los. Ik heb deze weken ook wel nagedacht over het beŰindigen van de relatie maar dingen liggen niet zo simpel. We wonen samen, hebben dezelfde vrienden en hij is nog steeds mijn beste maatje en hebben veel lol samen ondanks de heftige ruzies. Ik ben er gewoon nog niet klaar mee en we proberen eraan te werken. Ik ben alleen bang dat mijn crush in de weg gaat staan. Ik.kan bij niemand mijn ei kwijt terwijl ik elke dag aan hem denk, als hij bij ons thuis is moet ik mn best doen om niet al te vaak of al te lang naar hem te kijken. als die zn arm om me heen slaat vind ik dat net iets te fijn. Dit is geen crush die gewoon voorbij gaat, ik vind hem al 2 jaar vanaf dag 1 aantrekkelijk. Hij is helemaal mijn type terwijl mijn vriend dat eigenlijk helemaal niet is, dat en het feit dat we elkaar nu pas echt leren kennen en de moeilijke periode met mijn vriend is een gevaarlijke combinatie. Volgens mij had mijn vriend op nye ook wat in de gaten. ik heb veel bij mijn vriend gestaan maar ook veel bij hem, meer als normaal. Hij vroeg er thuis nog een beetje naar maar ik.kan hem gewoon niets vertellen, hij wel aan mij maar ik.kan dat laten rusten, hij niet. Ik zou nooit vreemdgaan maar ik wil niet dat dit nog invloed heeft op mijn relatie
Antwoord:
Beste anoniem,

Een heel verhaal, en een lastig verhaal bovendien, je gevoelens en gedachtes lopen nogal door elkaar, en de sociale omgeving waarin je zit helpt ook niet echt, omdat je elkaar allemaal nogal intensief ziet, en ook al lang kent.
Het is dus erg nuttig om de boel een beetje lost te zien, en zaken afzonderlijk te benaderen.

Samenwonen is een lastig ding, omdat de pure liefde die hebt, ineens gemixt wordt met financiën, kalenders, en heel veel afwas en vuile sokken. irritatie is gemakkelijker ook omdat je de hele dag op elkaars lip zit. Dan is een LAT relatie toch een stuk gemakkelijker soms. ;-)

Als jullie vaak ruzie hebben, check dan eens waar die ruzies nu echt om gaan. Fuck die afwas, ben je niet gewoon boos omdat hij beloofde die te doen, en zijn woord heeft gebroken? of is hij boos omdat hij naar zijn vrienden toe een smetteloos huis wil presenteren en jij daar vervolgens een beetje lui in zit te stinken ? vind je dat hij een betere baan moet zoeken, en jij nu alles betaalt, en hij je daarvoor niet waardeert? ik probeer zo maar eens wat dingen te verzinnen, maar als jullie even goed kijken, dan zoek je dat wel uit wat er precies mis is.

Die andere jongen, die zie je alleen maar omdat je met je vriend veel ruzie hebt, en op punten minder van hem bent gaan houden. Dat kun je nog wel fixen, maar wacht er niet te lang mee.
een crush is nooit onschuldig, als je al een partner hebt. Deze jongen geeft je anadacht, maar eigenlijk is het best wel een klootzak naar zijn vriend toe, als hij je probeert te versieren. Zo'n schatje is het dus ook weer niet. En wie weet heeft je vriend wel iets in de gaten, en is hij daarom zo sjacherijnig.

ga dus samen jullie relatie verbeteren, en spreek niet over die vriend van hem. Gaat de relatie mis, dan kun je nog altijd kijken wat je doet. En ach, dat samenwonen... Kun je echt nergens terecht als het misgaat, dan kun je nog altijd hem het huis uit jagen. Muzikanten kunne overal wel slapen. ;-)

Dus ga je relatie redden. kijk naar binnen, niet naar buiten.

Succes!
Beantwoord door:
Thijs van den Brink
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Relaties:
Alleenstaanden
Bemiddeling
Dating
Familie
Gezinstherapie
Huwelijk
Partnertherapie
Relatieproblemen
Relatietherapie
Gerelateerde vragen aan Relatieproblemen/aangetrokken tot ander:

Online verzekering afsluiten
      [Gesteld in Verzekeringen]
2006-09-01 13:23:46
Ondermaats presterende werknemer
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:33:31
Eerder stoppen met werken
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:20:27
Adverteren in Yahoo!?
      [Gesteld in Search Engine Advertising]
2007-03-12 23:23:03
Laptop geeft donker scherm.
      [Gesteld in Laptops]
2006-09-18 16:39:14

Gemiddelde score Relaties: 6.7 (334x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+