Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Relaties
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Relaties en krijg online een antwoord van de specialist in Relaties

Zelf een vraag over Relaties? Klik hier.
Meer vragen over Relaties.
De huidige beheerder van de rubriek Relaties:
Naam: Thijs van den Brink
Bedrijf: Nvs-automatisering
Reactiesnelheid: 39 uur
Waardering: 6.2 (van max. 10)
Meer informatie over Thijs van den Brink vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RelatiesVragen over Relaties via RSS. Klik hier.
RSS over Relaties op jouw website?Vragen over Relaties op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RelatiesVragen over Relaties via E-mail. Klik hier.

Fout vriendje, maar..?

[Gesteld op: 01-01-2013]

Toelichting:
Ik heb een knipperlicht-relatie met een man. Eigenlijk begon het als een seks-relatie maar er zijn toch wel steeds vaker intieme momenten. Maar eigenlijk is hij helemaal niet het type waar ik mee zou willen settelen. Hij verzorgt zichzelf matig dus hij loopt er best wel armoedig bij, hij zorgt slecht voor zichzelf en z'n gezondheid waardoor die erg mager is, hij eet niet of afhaal of opwarmvoer, hij drinkt en blowt elke dag, hij maakt best snel ruzie altijd met iedereen, hij zoekt steeds weer de mensen op die 'm in 't verleden erg hebben laten vallen, en als ik al deze dingen beetje probeer te veranderen vind hij dat ik de baas probeer te spelen en dat ik zeur, terwijl ik er (ook als vrienden) alleen maar goeie bedoelingen mee heb, ik maak me ongerust zoals hij leeft, zo leeft hij al jaren en ik denk dat hij v˛˛r z'n 60e een hartaanval krijgt ofzo.. En ik heb altijd gedacht "ach we scharrelen maar wat, moet 'ie lekker zelf weten" maar aangezien we toch wel steeds vaker ook gewoon knuffelen of uitstapjes doen, begint het steeds meer op een relatie te lijken.. Maar hij is helemaal niet het type waar ik thuis mee aan kan komen, plus dat als hij zo onverantwoord leeft en met z'n gezondheid omgaat hoef ik er straks geen kinderen van.. Me realiserend dat je iemand toch niet kan veranderen probeer ik er al weken een punt achter te zetten, maar om de een of andere reden kan ik het niet doorzetten.. Ik heb steeds de hele speech voorbereid en dan kom ik daar en opeens heeft 'ie heel lief voor me gekookt en krijg ik een knuffel als ik binnenkom, en dan ga ik weer twijfelen.. Hij heeft ook wel weer leuke dingen.. Dingen waar ik me bij me exen erg aan ge´rriteerd heb heb hij niet, en dat vind ik wel erg relaxed.. Dan denk ik weer "tja iedereen heb z'n minpunten, me volgende partner zal wel wat anders hebben wat ik niet leuk vind".. Paar weken geleden heb ik hem wŔl verteld dat ik niet verder wou met hem, en toen ik weg wou gaan gaf 'ie me een soort afscheidsknuffel en toen begon ik spontaan te huilen, waardoor hij dus dacht dat ik niet echt van hem af wou, en nu zijn we dus nog steeds gewoon samen.. Waarom blijf ik er zo aan hangen als het toch niks is voor de toekomst? Vriendinnen en me zusje zeggen ook dat hij helemaal niks is voor mij en dat ik altijd negatief over hem praat, waarom smelt ik dan toch steeds weer voor hem? Is dit omdat vrouwen altijd beetje vallen voor bad boys? Voor projecten?
Antwoord:
Beste anoniem,

eigenlijk geef je zelf al heel goed antwoord op je eigen vraag.

Ja, vrouwen houden ban bad boys, en ja, vrouwen houden van een man als project. Schaven schuren, beitelen... De perfecte man is ook wel leuk, maar een beetje saai. er moet wel wat te mopperen blijven. ;-)
dit exemplaar beschrijf je als goed in bed (want anders stop je er meteen mee naar de eerste test-rit), verzorgt  zich en eet als een vrijgezel die niet op jacht is (het jacht-type is meer sportschool, en thuis is het schoon want wie weet...)
Erg onafhankelijk type, die zelfs jou gezeur nog weet af te verdedigen.

En jij hoeft geen kinderen van hem, want ja, die man is zooo onvolwassen, ruw, onverzorgd... daar moet je nog flink aan schaven en schuren en beitelen voordat... juist.

Waarom heb jij een speech nodig om ermee te stoppen? en waarom val je als een zwakke deerne voor een lekkere maaltijd, of een knuffel?

Hij is het probleem niet denk ik, hij is gewoon lekker zichzelf, maar blijft dat ook, en past zich niet aan aan jouw wensen, terwijl jij heb bewust of onbewust meegeeft dat je dat ook wel prima vind eigenlijk.

Als hij niet verandert, dan stop je, of ga je verder, maar dan zonder jarenlang te zuchten over de dingen die je niet kunt veranderen, je gaat ook niet in de regen tegen de wolken staan mopperen dat het nu wel weer tijd is voor een beetje zon.

Als je er klaar voor bent om hem in te ruilen voor een betere, of voor even helemaal geen vriend, dan doe je dat gewoon, zonder ruzie, of speech, of wat dan ook.
En stop met klagen over hem naar je vriendinnen toe, hoe meer ze het met je eens zijn, hoe meer je hem, en jouw keuze hem niet te verlaten, gaat verdedigen.

...en als je graag kinderen wilt, en pleegzorg maar niks vind, zorg dan dat je op tijd een goede vent strikt, anders zit je straks in een lastige situatie.
 
Reactie vraagsteller:
Bedankt voor uw advies..

Ik vraag vriendinnen om advies omdat ik het zelf niet meer weet en dan hoop ik dat hun iets treffends zeggen wat de doorslag geeft, want als je een tijdje maalt over een probleem zie je op een gegeven moment het heldere plaatje niet meer..

U onderschat denk ik een beetje het type wat ik probeer te beschrijven..:) Het is niet perse dat hij lekker z'n eigen ding doet, hij is 40 en gebruikt al ruim 25 jaar drugs en drinkt elke dag bier, dat is hem aan te zien, en dan nog de agressie naar anderen toe enzo, hij is gewoon eigenlijk beetje zo'n hooligan type die nooit volwassen wordt, kaal en tattoo's enzo.. En eerst vond ik dat niet erg want het was maar scharrel, ik vind het wel sexy tot op zekere hoogte, maar nu worden we steeds closer, en ik hoef dan nu nog geen kinderen maar straks natuurlijk wel en dan wil ik wel een goeie vader vinden.. Hij leeft zo ongezond (25 jaar drugsgebruik en niet alleen wiet) dat de vraag nog maar is of 'ie nog wel kinderen kan krijgen en of hij er dan voor ze is.. Hij vertelde zelf laatst dat als hij vroeger verdriet had dat 'ie van z'n pa een pak slaag kreeg omdat 'ie "een mietje was" en z'n problemen als een man aan moest pakken.. Dus het is wel weer te verklaren allemaal waarom hij nu zo is, maar dat is ff de issue niet..

De sex is zeker goed, ik zou bijna denken dat ik daar een beetje aan verslaafd ben ofzo, origineel ging het ook alleen om de sex, maar ja ik ben ook weer niet het sletje wat binnenkomt en meteen doorloopt naar de slaapkamer, meestal beginnen we gewoon met samen wat eten en kletsen en een filmpje kijken, verder is het op zich een prima gozer.. Maar hij wil niet beter.. Hij zorgt niet voor zichzelf qua eten en qua lichamelijke verzorging, als ik niet voor hem kook eet 'ie gewoon niet, of wat makkelijks, hij zoekt steeds weer de mensen op die hem belazeren, die ik dan letterlijk wegjaag en dan paar maanden later komt hij er zelf weer mee aan.. En ik maak me gewoon zorgen, als vrienden, maar ook omdat als ik er wŔl mee wil settelen later dat hij zo geen geschikte vader is.. En dan is het clichÚ van "als er geen toekomst inzit moet je ermee stoppen", en dan wil ik ermee stoppen, en dan zit ik opeens bij toeval bij andere stellen op de bank en dan hoor ik dat gekibbel aan, en dan denk ik "er is overal wel wat" en "dat kibbelen hebben wij tenminste niet, wij maken eens in de paar maanden oorlog en dan gaan we ook meteen uit mekaar.. en paar maanden later komen we weer bij elkaar terug, dan hoeven we mekaar maar even ergens tegen te komen en dan is het met 1 blik weer goed.. Maar ja aan het end van het liedje kan ik er dus thuis al niet mee aankomen, en of hij een goeie vader is is ook nog maar de vraag, en of hij wel gezonde kindertjes kan krijgen..
 
Antwoord Beheerder:
Beste anoniem,

Een agressieve, drinkende, drugsgebruikende vader is meestal een goede garantie op een bezoekje van Bureau Jeugdzorg, die worden al tijdens de zwangerschap getipt door het ziekenhuis, en anders wel door het consultatiebureau, of een bezorgde vriendin.
Lekker voor de sex, maar niet echt papa-materiaal inderdaad. Klinkt ook niet als een man die jij wel eens even kunt opvoeden, of veranderen. als hij nu al 40 is, en jij nog niet eens in de trillende eierstokken leeftijd, dan groeit zo'n kind op met een 50 jarige zuipende slikkende/snuivende pa... Altijd contact zoekend met verkeerde mensen...Hm. Dan kun jij nog zo'n goede moeder zijn, dat compenseer je nooit.

Dus stel voor jezelf vast dat je met deze man nooit kinderen zult hebben (ja even, tot BJZ ze weghaalt als je pech hebt)

Geweldige sex is niet zo ontzettend zeldzaam, zoek gewoon een vent die een paar rondjes kan hardlopen, een beetje tijd over heeft, en goed kan luisteren, en dan leg je 'm zo uit wat waar zit en hoe het werkt. Als je een ipad kunt bedienen met handleiding, moet dat ook wel lukken. ;-)
Die gezelligheid ervoor en erna moet dan ook nog wel gaan denk ik.

En andere stellen die kibbelen? dat is beter dan af en toe vette ruzie hoor.

Deze man zorgt er ook voor dat jij die leuke vader niet ontmoet, die ook nog eens goed kan koken en neuken, met toffe vrienden en leuke familie. Een tijdje vrijgezel heb je blijkbaar al geprobeerd, waarom dan meteen weer naar hem terug na een paar maanden, klinkt alsof je niet zoveel om jezelf geeft helaas. het kan toch echt niet om de sex gaan denk ik, serieus, als je 500 meter *die* kant op kijkt, zit daar een geschikte vent. voor mannen is dat een stuk lastiger. ;-)


Dus. blijf nog even bij m rondhangen, maar zet kinderen bij deze man uit je hoofd.
En blijf bij wat je hebt, of vertrek en zoek iets beters. zo simpel is het.

Misschien wel handig om eerst te vertrekken, want als je wacht tot je de ware tegenkomt, zal je vriend wellicht die ware helemaal tot moes slaan. en jou erbij. kun je maar beter eerst een clean exit maken.
Beantwoord door:
Thijs van den Brink
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Relaties:
Alleenstaanden
Bemiddeling
Dating
Familie
Gezinstherapie
Huwelijk
Partnertherapie
Relatieproblemen
Relatietherapie
Gerelateerde vragen aan Fout vriendje, maar..?:

Hallo Andre, Ik heb een vraag over een droom.
      [Gesteld in Droomuitleg]
2007-08-02 04:23:35
zoon bijna 14 jaar wil bij mij wonen (vader)
      [Gesteld in Familierecht]
2008-06-03 23:14:57
Zoon van 10 jaar is bang van ingebeeld vriendje
      [Gesteld in Angst & Paniek]
2010-10-01 10:57:42
Mijn moeder accepteert mijn vriendje niet...
      [Gesteld in Relatieproblemen]
2011-10-22 20:19:00
zoon heeft een vriendje die rare dingen doet
      [Gesteld in Kinderopvoeding]
2013-04-17 22:04:36

Gemiddelde score Relaties: 6.7 (334x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+