Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Relaties
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Relaties en krijg online een antwoord van de specialist in Relaties

Zelf een vraag over Relaties? Klik hier.
Meer vragen over Relaties.
De huidige beheerder van de rubriek Relaties:
Naam: Thijs van den Brink
Bedrijf: Nvs-automatisering
Reactiesnelheid: 39 uur
Waardering: 6.2 (van max. 10)
Meer informatie over Thijs van den Brink vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RelatiesVragen over Relaties via RSS. Klik hier.
RSS over Relaties op jouw website?Vragen over Relaties op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RelatiesVragen over Relaties via E-mail. Klik hier.

Wat moet ik doen? Scheiden of doorgaan?

[Gesteld op: 20-12-2012]

Toelichting:
Hallo, ik heb al 12 jaar een relatie met mijn man, waarmee ik nu 7 jaar getrouwd ben. We hebben samen 1 zoontje. Ik heb vanaf het begin af aan al getwijfeld. Er was gelijk een vertrouwde klik, maar niet echt een vonk. Toch wilde ik doorgaan, om te kijken hoe het zou gaan... Na veel meegemaakt te hebben, ben ik erachter gekomen dat hij me niet kan geven wat ik mis in onze relatie, de 'ware 'zijn. Hij is in alles goed, ik bewonder hem, waardeer hem en ben hem erg dankbaar. Toch voel ik weinig als hij me even vasthoudt, me kust of zelfs zegt dat hij van me houdt. Het geeft me wel een fijn gevoel, omdát er iemand is die van mij houdt. Hij weet min of meer dat ik er zo over denk en ik heb hem hiermee al vaker op zijn ziel getrapt. Ik wil aan de ene kant er voor de volle 100% voor gaan, maar ik blijf nieuwsgierig naar 'het onbekende wat lokt en mijn verlangen naar meer... Wat moet ik doen? Ik wil hem geen pijn meer doen, maar ik wil ook iets moois niet opgeven. Hij heeft mij nooit pijn gedaan op wat voor manier dan ook en hij is super betrouwbaar.

Help me alsjeblieft...

Bedankt,

Hilde
Antwoord:
Hilde,

Ikzelf ben nu een jaar of 6 getrouwd, en heb een stuk of 5 relaties van langer dan een week gehad.
De dames hadden allemaal hun plussen en minnen, en ook mijn vrouw heeft een paar mindere kanten, die gelukkig samengaan met een heleboel moois. Ook run ik deze rubriek nu een paar jaar, dus ik denk dat ik wel uit ervaring kan spreken als ik zeg dat het gras voor jou aan de overkant wellicht groener lijkt, maar dat je het nooit meer zo goed zult krijgen als je het nu hebt. Ik krijg hier vrouwen de geslagen en verkracht worden voorbij, vrouwen wiens vent alles neukt wat losloopt, mannen die een verbod op een ochtenderectie krijgen.. .you name it....
En jouw probleem is dat je een perfecte vent hebt, met een kind ook nog, die je niet verlaat zelfs al zeg je hem dat je niet van hem houdt, ondanks dat hij mister perfect is.
Man, doet me denken aan dat kind dat in de klas vloekte bij de negen die hij van de meester kreeg, want hij wou zo graag een tien. Je had al die vieren en zesjes eens naar hem moeten zien kijken... ;-)

Maar goed, je bent dus een verwend nest, en waardeert niet wat je hebt, maar dat wist je waarschijnlijk al.
Als het ruige sex en harde feesten is wat je mist, dan kun je wellicht met je man afspreken dat je dat een tijdje probeert (zonder hem denk ik), dikke kans dat hij zelfs dat nog van je pikt. Wil je passionele nachten op een strand, ...eerm. ik weet het niet, je hebt de perfecte vent eigenlijk al, maar je schrijft niets over jullie sexleven, dus dat zal dan wel een van de probleemgebieden zijn.

Ga hiervoor in je eentje naar een psycholoog, want als je uit dit warme nest wegloopt, zal iedereen je voor gek verklaren, en dan is een papiertje waarop staat dat dit niet zo is wel handig. ;-)
Bespreek met deze psycholoog de zaken die je mist, en waarom je bereid bent je eigen geluk, dan van je man, en het meest belangrijk, dat van je kind weg te gooien.
Denk niet dat je kind hier ook wel weer overheen komt, een scheiding tekent voor het leven.

Dus definieer exact wat je mist, overleg met je vent of je dat binnen of buiten je huwelijk kunt vinden. Maar serieus, denk niet dat je het elders beter kunt krijgen. echt niet.

een psycholoog vind je via je huisarts.

Met vriendelijke groet, uw gestrekt-been-gratis adviseur.
 
Reactie vraagsteller:
Okee, je hebt op bepaalde belangrijke gebieden gelijk. Ik weet dat ik mijn leven te weinig waardeer. En dus ook datgeen wat ik heb. Je bent wel erg direct in je antwoord, dat kan behoorlijk aankomen, maar goed.

Jouw reactie is een mannen reactie, die het vrouwelijke 'gezeur' niet begrijpt.
Ik zeg gezeur, want misschien is dat het ook wel. Alleen wij vrouwen leven in een hele andere wereld dan mannen.

Het gaat me niet om de seks, dat station is al gepasseerd en dat gaat gelukkig ook steeds beter. Ten tweede heb ik nooit gefeest en zal ik dat ook nooit doen. Zo'n type ben ik niet. Mijn probleem is eigenlijk dat dit mijn allereerste relatie is en ik totaal geen ervaring en geen weet heb van hoe het naders kan of kan zijn. Ik vind het ook jammer dat er niet echt een vonk is en ik constant twijfel, al vanaf het begin af aan. Toch voelde het vertouwd bij hem en dus ben ik door gegaan.

Als ik het goed begrijp uit jouw reactie, is het niet zo erg dat ik te weinig van hem houdt, want ik heb een goede en veilige plaats gevonden. Hier voel ik me slecht door, want dan zou ik hem dus alleen maar gebruiken om alles van te krijgen en oud te worden?

Ik weet wel dat ik steeds bevestiging nodig heb en ik ben al in therapie geweest voor meerdere dingen.

in ieder geval bedankt en als je terug wilt reageren, dan zie ik het wel op de mail.

Gr. Hilde
 
Antwoord Beheerder:
Hilde,

Dit is inderdaad een mannenreactie, voor een vrouwenreactie, moet je het wellicht aan Mona vragen uit de libelle (of de opzij of zo). Die zou denk ik ook wel een opmerking plaatsen over dat andere vrouwen een moord zouden plegen voor een vent zoals de jouwe, maar zou ook kunnen zeggen dat je vooral voor je zelf en je kind moet kiezen, en dat niemand in de weg mag staan van jouw eigen geluk.

hhhmja. En inderdaad ben ik vrij direct, dat is ook weer zo'n typische mannen-eigenschap. ;-)
Ik begrijp vrouwen-gezeur overigens wel degelijk, vrouwen zeuren en roddelen met elkaar om een band te creëren onderling, en ook om elkaar te kunnen inschatten qua rivaliteit. Gezelligheid en warmte is belangrijk, maar toch wordt de secretaresse-kamer binnen een bedrijf vaak  "de Slangenkuil" genoemd.  Boeiend volkje, die vrouwen. ;-) Maar ja, over mannen valt ook wel het een en het ander te melden.  En heb je het artikel van de vrouwenfluisteraar al gelezen in Linda 100? Briljant stuk.
Goed om te lezen dat de sex steeds beter gaat, maar let erop dat voor een man sex nooit een gepasseerd station is. 2 jaar geen sex gehad? dat is er altijd volgens weekend nog, waarin het vast wel gaat gebeuren. Sex is een hele mooie graadmeter voor hoe het gaat in een relatie. trek daar dan wel even voor de goede orde de we-hebben-kleine-kinderen-en-dus-geen-sex dip af. ;-)

En denk jij serieus dat je niet van hem houd?  Als jij houden van goed kunt definiëren dan ben je de eerste op deze wereld die dat kan. Houden van bestaat uit een heleboel facetten, waar jij er op een heel stel al een stempeltje kunt zetten, maar wellicht nog niet op genoeg facetten.

Ga eens goed om jeheen kijken naar alle relaties die je om je heen ziet. Er zijn een heleboel gradaties tussen de Ultieme Liefde, en een relatie waarin hij lekker kan neuken en het verder niet interesseert, en zij een dak boven haar hoofd heeft, en heel veel schoenen.

Als je al voor meerdere dingen in therapie bent geweest, probeerdan eens een therapie te vinden die niet op een ding focussed, en de rest niet behandelt (want geen interesse/diploma), maar zoek een therapie die je als compleet mens behandelt, niet als een stapel interessante eigenschappen.

En voor die bevestiging...
Je komt me over als een bovenmatig intelligente vrouw, die teveel probeert haar gevoelens te duiden en te waarderen in een cijfer. Daarnaast houd je wel degelijk van je vent, want je komt hier echt niet alleen voor jezelf om advies vragen, en je beschrijft hem als een perfecte man, en laat zijn oorhaar, lelijke kuiten, drankverslaving en alle andere negatieve zaken compleet buiten beschouwing.
Geen idee of je er aantrekkelijk uitziet, maar het goede nieuws is dat een goede vent dat ook helemaal niet zo belangrijk vind, en die vent heb je al, dus in zijn ogen ben jij de mooiste van de wereld. ;-)

Niet teveel tobben, meer met hem praten, meer sex (ja, ik ben een man, dus neem dat met een korreltje zout), verwen hem af en toe met een ochtendje uitslapen, of dat hij een keer een middag aan zijn stomme hobby mag sleutelen, terwijl jij zonder gezeur iets schoonmaakt, of met vriendinnen en de kleine weggaat... en dan doe je al heel veel voor hem. ;-)

Zolang er nog voer is voor therapie, heeft weggaan geen zin, omdat je jezelf en eventuele issues gewoon meeneemt.

Succes, en gelukkig (echt) nieuwjaar.
Beantwoord door:
Thijs van den Brink
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Relaties:
Alleenstaanden
Bemiddeling
Dating
Familie
Gezinstherapie
Huwelijk
Partnertherapie
Relatieproblemen
Relatietherapie
Gerelateerde vragen aan Wat moet ik doen? Scheiden of doorgaan?:

start de bank bij verkoop met de excutiewaarde?
      [Gesteld in Makelaars]
2008-09-06 11:07:14
Wie heeft voorrang?
      [Gesteld in Verkeer]
2010-07-22 12:56:13
Wie heeft gelijk?
      [Gesteld in Verkeer]
2014-01-02 14:37:12
Thuiswerkers hoe belasting betalen?
      [Gesteld in Belastingen]
2007-02-07 16:23:22
Mag iemand zo mijn recht van overpad opzeggen
      [Gesteld in Tuin]
2007-12-28 10:04:59

Gemiddelde score Relaties: 6.7 (334x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258133
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+