Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Vastgoed » Hypotheken
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Hypotheken en krijg online een antwoord van de specialist in Hypotheken

Zelf een vraag over Hypotheken? Klik hier.
Meer vragen over Hypotheken.
De huidige beheerder van de rubriek Hypotheken:
Naam: M. Maris
Bedrijf: Plusplanner
Reactiesnelheid: 69 uur
Waardering: 9.0 (van max. 10)
Meer informatie over M. Maris vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HypothekenVragen over Hypotheken via RSS. Klik hier.
RSS over Hypotheken op jouw website?Vragen over Hypotheken op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HypothekenVragen over Hypotheken via E-mail. Klik hier.

Oversluiten hypotheek. Hypotheek op 1 naam

[Gesteld op: 19-12-2012]

Toelichting:
Is het normaal dat het oversluiten van een hypotheek meer dan anderhalf jaar duurt? Mijn ex vriend wil ons huis met hulp van zijn ouders op zijn naam zetten. Hun deel van de hypotheek is inmiddels rond(zelfde hypotheekverstrekker als mijn ex-vriend). Dossier en akte van verdeling liggen al bij de notaris in afwachting tot de bank ook zijn dossier naar de notaris zal sturen. Zijn offerte is inmiddels al 3 x verlengd. 11 september dit jaar heeft hij opnieuw een offerte getekend ivm lagere rente. Zijn tussenpersoon zegt er bovenop te zitten en eind november werd hem verteld dat het dossier binnen 7 dagen naar de notaris verstuurd zou worden. Nu zijn we al weer 3 weken verder en nog steeds niets gebeurd. Gisteren bericht gekregen dat de offerte opnieuw verlopen was.

Bericht tussenpersoon:

vandaag wederom telefonisch contact gehad met de hypotheekverstrekker. We hebben de resultaten daarvan zojuist uitvoerig gesproken; het is triest, diep triest.

Werd ons eerder toegezegd, dat alle stukken compleet waren, bleek er nu weer van alles te missen in het dossier. Dat wordt dan later weer teruggevonden in het systeem, maar feit is dan dus, dat zaken blijven liggen.
Vervolgens komt men dan spontaan tot de ontdekking, dat de offerte is verlopen. ‘Klopt, inmiddels wel. Maar jullie als hypotheekverstrekker zijn in gebreke, daardoor is de zaak verlopen en dus moeten we hier niet over praten’. Toch wel, meent de bank. Ofwel er gaat bereidstellingsprovisie betaald worden, anders moet er een nieuwe offerte worden aangevraagd.
Don’t shoot the messenger ... maar dit is dus de keuze die aan Frits werd meegedeeld en dus vanavond aan mij.
‘We’ hebben niet gekozen voor een verlenging van de offerte, de verantwoordelijkheid wordt bij ons gelegd. Totale onzin, want de tijd is verlopen door de werkwijze van de maatschappij ...
*********************************************

Dit kan toch niet waar zijn. Je hoort 3 maanden lang niets. Er wordt niet gerept over "missende items" en dan opeens dit bericht terwijl we al zo lang wachten op een accoord.
Volgens mij zit er hier ergens iets heel erg fout.
Mijn ex vriend kan opdraaien voor de fouten van de bank en ik word zo langzamerhand overspannen door deze hele toestand.
Weer een nieuwe offerte aanvragen en dan? Weer 3 maanden niets horen en dan is de offerte weer verlopen?

Help wat kan ik doen??
Mag een bank zo met klanten omgaan?
Antwoord:

Goedemorgen,

De bank is in deze erg nalatig en slecht bezig. Aan de andere kant vind ik ook dat de tussenpersoon het een en ander te verwijten valt. Hij is toch met name verantwoordelijk voor de voortgang en afwikkeling. Dat een bank niet doorwerkt, moet hij juist voorkomen.

Uiteraard weet ik niet wat er allemaal gebeurd is, wat ervoor gezorgd heeft dat alles zo stroef loopt, maar de termijnen die u noemt zijn belachelijk. Mag ik vragen om welke bank het hier gaat?

Ik hoop dat 2013 u de vlotte afwikkeling geeft waar u op hoopt.

Met vriendelijke groet,

Mark Maris, PlusPlanner
www.plusplanner.nl

 

 
Reactie vraagsteller:
Hi dankje voor je antwoord. De bank in kwestie is de ASR. Heb in de tussentijd niets vernomen noch van de bank noch van de tussenpersoon noch van mijn ex. Dus ja er gebeurd dus helemaal niets, weer een jaar voorbij.
Wordt hier zo radeloos van. Is er iets wat ik kan doen of kan ik inderdaad alleen maar afwachten, omdat het niet mijn hypotheek is. Mijn ex is ook niet bepaald een persoon die achter dingen aan gaat, hij laat het liever aan een ander over.
Ik kan me echter niet voorstellen dat de ASR dit kan maken. Er is ook nooit melding gemaakt van "missende" items, die overigens later bij de bank toch terug zijn gevonden. Dank kan deze bank toch niet stellen dat de offerte nu verlopen is? Of kan dat wel .... ?
In ieder geval een fijne jaarwisseling en nogmaals bedankt voor je reactie.
 
Antwoord Beheerder:

Goedemorgen,

Het enige middel dat u in deze achter de hand hebt is bij uw ex-partner aangeven dat als de hypotheek niet binnen afzienbare tijd op zijn naam gezet wordt dat u dan de woning te koop wil zetten. Maar of u dat moet willen in deze tijd..

Voor de rest kan u eigenlijk alleen maar afwachten. Ik denk dat alle partijen in dit dossier nalatig zijn; ASR omdat zij hun doorlooptijden ontzettend lang maken, de tussenpersoon die kennelijk niet in staat is om ASR achter de broek aan te zitten en uw ex-partner omdat hij het maar laat gebeuren. U bent helaas geen partij in deze overeenkomst, dus heeft u niet veel middelen om extra druk te zetten.

Ik kan me goed voorstellen dat u er radeloos van wordt en dat u het geregeld wil zien. Neem anders zelf eens contact op met zijn tussenpersoon om te vragen hoe of wat en geef bij hen aan dat u niet begrijpt dat dit nu al zo'n tijd moet duren. Wellicht werpt dat weer een heel ander licht op de zaak.

Ik wens u veel geluk bij de afwikkeling hiervan.

Met vriendelijke groet,

Mark Maris, PlusPlanner
www.plusplanner.nl

 

Beantwoord door:
M. Maris
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Oversluiten hypotheek. Hypotheek op 1 naam:

Is dit wel een verstandig voorstel ?
      [Gesteld in Belastingen-Flevoland]
2010-12-29 12:59:58
naamswijziging ongedaan maken
      [Gesteld in Familierecht]
2012-10-08 22:20:42
ik ben michael vermeer
      [Gesteld in Familierecht]
2009-02-14 01:28:40
Achternaam veranderen
      [Gesteld in Recht-Friesland]
2010-05-03 08:20:55
voorvoegsel vast aan achternaam
      [Gesteld in Recht-Friesland]
2010-07-19 22:47:42

Gemiddelde score Hypotheken: 8.8 (89x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+