Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Woningen » Vereniging Van Eigenaren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vereniging van Eigenaren en krijg online een antwoord van de specialist in Vereniging van Eigenaren

Zelf een vraag over Vereniging van Eigenaren? Klik hier.
Meer vragen over Vereniging van Eigenaren.

Beheerder worden?

De rubriek Vereniging van Eigenaren heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Vereniging van Eigenaren Klik hier.

RSS over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via RSS. Klik hier.
RSS over Vereniging van Eigenaren op jouw website?Vragen over Vereniging van Eigenaren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via E-mail. Klik hier.

Optreden tegen andere bewoners

[Gesteld op: 15-12-2012]

Toelichting:
Ik woon in een complex dat bestaat uit 7 woningen, we hebben een algemene hal en trappenhuis. De hal word echter steeds rommeliger, er zijn bewoners die hier fietsen en zelfs motoren neerzetten bijvoorbeeld.

Ook is er een plaats waar we oud papier kunnen verzamelen, en dit word dan eens in de maand opgehaald. Het gebeurt ook vaak dat hier plastic, blik en zelfs etensresten bij worden gegooid.

De VvE zegt dat ze niets kunnen doen, omdat ze niet geen bevoegdheid tot sancties hebben, en zelfs als dat er was, het veels te duur is om te doen.

Zijn er nog andere mogelijkheden om fatsoenlijk gedraag af te dwingen, als het goedschiks niet kan? En dan bedoel ik in de gevallen waar ik precies weet welke bewoner het betreft bijvoorbeeld.
Antwoord:
Even voor de duidelijkheid, de VvE ( Vereniging van Eigenaren) bent u samen met de andere eigenaren van de appartementen. Wat u onder VvE bedoelt zal de VvE beheerder zijn die door u is aangesteld.

Deze laatste kan en moet optreden indien de ruimten gebruikt worden voor zaken waarvoor deze niet zijn bedoeld of zijn omschreven in de splitsingsakte. Als hij daar de moeite niet voor wil doen moet u zich eens afvragen of deze beheerder wel geschikt is voor uw VvE. 

De eerste mogelijkheid is om alle bewoners aan te schrijven en uit te leggen wat wel en niet is toegestaan in de gemeenschappelijke gedeelten van de VvE. Dit staat allemaal omschreven in de splitsingsakte en een eventueel huishoudelijk reglement.

Als duidelijk is wie de veroorzaker van de overlast is kan deze aangeschreven worden op zijn gedrag. Eventueel kan gesteld worden dat als de veroorzaker niet zelf zijn gedrag aanpast de overlast op zijn kosten van het handhaven op hem verhaald worden. Zover zal het meestal niet komen als iedereen aangesproken word op zijn gedrag.

 

Met vriendelijke groet,

Wim Verhees
www.abon-vve-beheer.nl

www.slapende-vve.nl

 
Reactie vraagsteller:
Dank u voor uw reactie. Wat de beheerder van de VvE aangeeft is dat er binnen de huidige regels van de VvE geen sanctie mogelijkheden zijn beschreven. En dat zelfs als we deze zouden toevoegen (wat middels een vergadering kan natuurlijk) dit zeer hoge kosten met zich mee zouden nemen.

Het is bekend om wie het gaat, en deze personen zijn al, zowel door mij als de beheerder van de VvE aangesproken, maar daar er toch niet word overgegaan tot aktie danwel sancties gebeurt er gewoon niets.

Hoe dan ook, binnenkort zal ik maar weer eens in discussie gaan met de beheerder van de VvE. Nogmaals dank voor uw reactie.
 
Antwoord Beheerder:
Er is altijd de mogelijkheid om via de rechter af te dwingen dat men de splitsingsakte moet nakomen. Aangezien alles daarin duidelijk staat beschreven hoeven de kosten, die later toch naar de veroorzakers gaan, niet zo hoog op te lopen.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Optreden tegen andere bewoners:

Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16
liefdes verdriet overwinnen
      [Gesteld in Levenswijzen]
2009-07-01 19:33:32
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55

Gemiddelde score Vereniging van Eigenaren: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+