Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Tandheelkunde
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Tandheelkunde en krijg online een antwoord van de specialist in Tandheelkunde

Zelf een vraag over Tandheelkunde? Klik hier.
Meer vragen over Tandheelkunde.
De huidige beheerder van de rubriek Tandheelkunde:
Naam: Toors
Bedrijf: Toors dental expertise (tde)
Reactiesnelheid: 48 uur
Waardering: 8.9 (van max. 10)
Meer informatie over Toors vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over TandheelkundeVragen over Tandheelkunde via RSS. Klik hier.
RSS over Tandheelkunde op jouw website?Vragen over Tandheelkunde op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over TandheelkundeVragen over Tandheelkunde via E-mail. Klik hier.

3 kronen die te laag/klein en scheef zitten

[Gesteld op: 10-12-2012]

Toelichting:
3 mnd geleden zijn er drie kronen geplaatst links onder waarvan 1 zonder toestemming had eigenlijk toestemming gegeven voor 1 kroon maar hij heeft me omkunnen praten om er 2 te plaatsen. Ivb het mooier zou zijn als in een keer zou gebeuren en hij zei dat ik in de toekomst waarschijnlijk toch een kroon op die kiezen moest hebben ivb grote vulling (had geen pijn of last van mijn eigen kiezen was als voorzorg dat ik de kies niet kapot zou bijten en anders stift kies moest. Ik kreeg prijsopgave voor 3 vond het te duur en ik wou ook niet ivb ik eigenlijk er niet eens 1 wou al met al toestemming gegeven voor 2 kronen en na dat hij klaar was met voorbehandeling gaf hij me spiegel en tot mijn verbazing toch 3 kiezen voorbereid...ik niet blij wat ik ook gezegd heb maar wat moest doen me kies was al weggeveilt.nu zijn ze te veel richting tong geplaats en te laag en te klein met als resultaat dat mijn bovenkiezen er niet op vallen maar in vallen en aan buiten zijde er over heen. Ik knars nu als een gek heb een overbijt aan de voorkant ,tanden slijten heb over al pijn word in de ochtend wakker met kies en tandpijn vooral rechts boven en onder, voortanden en hoek links. hij gaat ze nu proberen op te hogen met composiet naar veel geklaag en verzet van mijn zijde maar vind raar dat ik geen andere kronen krijg. Ben er echt ziek van buiten het geld wat ik moet betalen vind ik het raar dat ik nu opgescheept zit met te kleine te lage veel te veel naar binnen geplaatste kronen.Kan dit zomaar en horen ze niet vervangen te worden voor wel goed zittende kronen wat is mijn recht hier in? En kan een tandarts zonder toestemming zoeits zo maar doen? Ik wil geen problemen maken voor mijn tandarts maar vind het eigenlijk schandalig dat dit gebeurd is en dat ik die om de drie maanden naar tandarts gaat om dit soort dingen te voorkomen nu toch opgescheept zit met die 3 rot kronen en nu overal pijn heb en gaatjes ontstaan door mijn enorme knarsen. Hij heeft me hoektanden al verlengd zou het knarsen stoppen nou niet dus heb nu nog meer pijn aan me ondervoor tanden. Hoop dat verhaal duidelijk is ik voel me zo enorm in de maling genomen en opgelicht en ben zeer ontevreden met het resultaat en moet er nog voor betalen ook is toch schandalig???

als ik schilder in huur voor alleen voorkamer en hij verft me hele huis uit zich zelf ben ik toch ook niet verplicht om het te betalen??? neem me te goede gaat me niet eens alleen om het geld gaat me vooral om het slechte resultaat. Wat kan ik doen?
Antwoord:
Om te beginnen moet ik een flinke slag om de arm houden in mijn oordeel omdat de precieze situatie niet heb gezien, niet beschik over behandelgegevens en uw mond niet heb onderzocht.

Wat u beschrijft lijkt op een heel ernstig geval van falende tandheelkunde.

Heeft u overwogen een klacht in te dienen ? Is deze "tandarts" lid van de Nederlandse Maatschappij der Tandheelkunde (NMT) ? Deze beroepsorganisatie kent voor elke regionale afdeling een Klachten commissie.

Is deze "tandarts" wel gediplomeerd ? Hebben we hier te maken hebben met een bevoegde tandarts ?

Uw geval is te gecompliceerd om in dit verband door te lichten en goed te adviseren. Hier enkele adviezen om u op weg te helpen :

 1. Zoek een betrouwbare tandarts, via vrienden, of buren, of beter ga naar één van de universiteitsklinieken ( ACTA, Amsterdam, KUN, Nijmegen, of RU Groningen) en laat uw gebit onderzoeken en vastleggen wat de problemen zijn. Dat wordt een "tweede mening", of second opinion genoemd.
 2. U kunt ook uw ziektekostenverzekeraar om hulp vragen. Zonder dat u het weet bent u misschien via uw polis verzekerd voor rechtsbijstand (Achmea kent een dergelijke polis)
 3. Zorg dat u de Röntgenfoto's die er bij een 2e mening worden gemaakt meekrijgt op een USB stick, of laat ze u per email toesturen. Daarmee kunt u uw situatie later documenteren
Het ophogen van de kronen met composiet is knoeiwerk. Als uw beschrijving klopt is er maar één oplossing : vervangen door nieuwe kronen !

Tenslotte kunt u ook een advocaat (letselschade advocaat) in de arm nemen, bv Europrotector in Rijswijk


 
Reactie vraagsteller:
Hartelijk dank voor de snelle respons ik heb namelijk morgen de afspraak om de kronen te gaan ophogen met composiet. ik moet zeggen dat ik daar zelf om gevraagd heb omdat hij ze niet wil vervangen (ondanks ik vanaf dag een heb gemeld dat ze niet goed zitten te laag scheef te klein etc..maar hij laat me dan op zon carbon papiertje bijten en volgens hem raakt mijn boven kies de onderkies wel goed)en ik niet meer tegen de kies pijn kan en ik
zelf dat als enige oplossing zag. Ik heb al aan hem gezegd dat ik zodra ik genoeg geld gespaard heb de drie kronen wil laten vervangen. Maar naar aanleiding van uw reactie ga ik toch morgen hem weer verzoeken de kronen te vervangen voor wel goed aansluitende edron. naar mijn weten is deze tandarts gediplomeerd en aangesloten en had hem op aanraden van vrienden die wel heel tevreden leken te zijn. Ik zelf heb al heel veel pech gehad met mijn vorige tandarts dus had zoiets hoe groot is de kans dat ik nu weer pech heb nou heel groot dus. Ik wil u nogmaals bedanken voor het advies aangezien ik niet wist wat ik er tegen kon doen om toch te krijgen waar ik recht op heb. Hoe weet ik of een tandarts is aangesloten bij NMT? Ik was juist zo blij met hem aangezien hij mijn andere gaatjes wel goed verholpen had en had er ook vertrouwen in dat hij wist wat hij deed maar nu heb ik geen vertrouwen in geen enkele tandarts meer. Ik heb de hoogste verzekering en wellicht maakt tandartsen dat zij mij zien als soort van melkkoe aangezien mijn vorige tandarts ook steeds zei wat maak je je druk je hoeft het toch neit zelf te betalen mijn antwoord was dan altijd nou moet 20% tot 1000 euro wel zelf betalen en alles daarboven ook. Het geeft mij gevoel dat juist omdat ze weten dat ik zo goed verzekerd ben dat ze me dan van alles proberen aantesmeren onder het mom van het is toch zonde van het geld wat je niet gebruikt. Al met al zouden ze beter in de gaten gehouden moeten worden naar mijn inziens. Ik hoop op een goed gesprek en een goede afloop zoniet zal ik zeker een klacht gaan indienen en ik hoop als hij hoort dat ik dat ga doen dat hij dan wel zijn fout zal corrigeren. Hele fijne avond verder nog vriendelijke groeten
 
Antwoord Beheerder:

 

Kondig telefonisch aan dat u een sprek wilt en maak een check list , om niets te vergeten.

Deel mee direct aan het begin van het gesprek dat u de kronen niet wilt laten ophogen, omdat dat prutswerk is. Vraag uw tandarts naar zijn zogenaamde BIG nummer (registratienummer in het Beroepen Individuele Gezondheidszorg register).

Vraag hem of hij lid is van de Nederlandse Maatschappij ter Bevordering der Tandheelkunde (NMT) en of hij u het adres kan geven van het regionale tuchtcollege van de NMT.

Deze vragen gewoon durven te stellen !

Neem morgenochtend vroeg tel. contact op met de helpdesk van uw ziektekostenverzekeraar. U hebt blijkbaar een tandartsenpolis, aanvullende verzekering en vraag of u een beroep kunt doen op rechtsbijstand . Vraag ook of u een afspraak kunt maken met de adviserende tandarts van uw Ziektekostenverzekeraar.

Succes !

 

Beantwoord door:
Toors
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Tandheelkunde:
KaakchirurgieMondhygieneTandarts


Gerelateerde vragen aan 3 kronen die te laag/klein en scheef zitten:

Schade wervelkolom door buik slapen
      [Gesteld in Chiropractie]
2006-12-14 23:21:37
Ontsteking in gewricht of spieren?
      [Gesteld in Chiropractie]
2007-03-13 11:00:01
Pijn onder in de rug/Tintelingen benen
      [Gesteld in Chiropractie]
2008-01-05 14:08:41
v eel pijn in de onderru
      [Gesteld in Chiropractie]
2008-03-05 17:04:48
Pijn na plaatsen kronen
      [Gesteld in Tandheelkunde]
2012-06-17 11:10:10

Gemiddelde score Tandheelkunde: 8.9 (362x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258135
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+