Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Relaties
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Relaties en krijg online een antwoord van de specialist in Relaties

Zelf een vraag over Relaties? Klik hier.
Meer vragen over Relaties.
De huidige beheerder van de rubriek Relaties:
Naam: Thijs van den Brink
Bedrijf: Nvs-automatisering
Reactiesnelheid: 39 uur
Waardering: 6.2 (van max. 10)
Meer informatie over Thijs van den Brink vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RelatiesVragen over Relaties via RSS. Klik hier.
RSS over Relaties op jouw website?Vragen over Relaties op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RelatiesVragen over Relaties via E-mail. Klik hier.

moet ik verder gaan of dit nog niet opgeven?

[Gesteld op: 07-12-2012]

Toelichting:
Ik heb onenigheid met een jongen en ik weet niet wat ik ermee moet. In het begin was hij aardig en deed hij normaal tegen me en konden we makkelijk met elkaar praten en die klik was er gewoon. Naarmate tijd begon ik wat meer voor hem te voelen maar hij had daarvoor al verteld dat hij voorlopig geen relatie wilde etc.
ik heb het hem toch verteld dat ik wat voor hem voelde en hij begon ineens afstandelijker en anders te doen dan normaal wat ik niet leuk vond, dus ik had gewoon bij mezelf besloten het gewoon te laten en gewoon weer normaal te doen als daarvoor.
we spraken af en hij deed zo flauw tegen mij die dag dat ik er tot nu nog steeds van baal ( paar voorbeelden: 1 uur te laat komen, geiriteerd doen in mijn aanwezigheid, telkens de telefoon opnemen en chaggerijnig kijken, mij ook nog alleen naar het station laten lopen ) dit deed hij hiervoor nooit. ik sprak hem hierop aan en hij zegt dat hij niks verkeerd heeft gedaan, en dat hij het gewoon druk had maar dat vind ik gewoon nergens op slaan.
we hadden hiervoor ook al conflicten maar nooit zo erg als dit want ik heb hem nu verwijdert van zowel men telefoon als facebook, dus we hebben nu gewoon echt al een week geen contact en ik probeer hem gewoon telkens te vergeten maar ik weet niet of dit wel het juiste is om te doen, ik bedoel iemand die zoiets doet heeft gewoon geen respect voor je toch? ik bedoel hij kan toch ook gewoon zeggen dat het niet zijn bedoeling was om zo te doen? het lijkt namelijk echt vanuit zijn antwoorden die hij stuurt alsof hij echt niet doorheeft dat dit mij echt heeft gekwetst en dat hij ook echt niet vind dat hij iets verkeerds heeft gedaan. Dus ik weet me nu gewoon geen raad meer hoe of wat ik nu moet doen ik wil heel graag dat dingen weer zoals eerst worden, maar ik weet niet of dat nu nog ooit kan..

MVG,

Katarina
Antwoord:
Beste Katarina,

Je hebt een blauwtje gelopen, en je bent nog niet bereid dit te accepteren.
Die jongen weet gewoon niet hoe hij moet reageren, en als je denkt dat het nu allemaal weer gewoon kan zijn dan heb je het goed mis.
Alleen een echte goede vriendschap overleeft een eenzijdige liefdesverklaring.
Zijn gedrag heeft niets met respect te maken, maar het is gewoon een jongen die even niet weet welke kant hij op moet kijken. Als jij respect voor zijn gevoelens hebt, dan laat je m effe met rust. Zeg hem maar dat het je spijt dat je hem zo in verlegenheid hebt gebracht, maar dat je wel hoopt dat hij weer gewoon tegen je doet. Laat hem jou maar bellen als hij zin heeft... en hem van je facebook en telefoon afgooien... wat helpt dat nu weer?
 
Reactie vraagsteller:
Hallo,
ten eerste, is daar helemaal geen sprake van, ik deed er redelijk normaal over en we konden gewoon verder met elkaar omgaan maar hij deed gewoon afstandelijk, tenminste dat merkte ik dus een blauwtje lopen is niet gebeurd, om dat maar even uit de wereld te halen.
ten tweede, denk ik inderdaad niet dat alles weer gewoon normaal kan worden aangezien HIJ ervoor koos om mij die dag zo te behandelen en daarna zijn fouten niet wilt inzien en een beetje alles in mijn schoenen probeert te steken. Dat is ook de reden waarom ik hem ook geen bericht ga sturen en al helemaal niet mijn excuses ga aanbieden! hallo hij deed absurd en dom tegen mij en niet andersom. dus het feit dat ik als advies krijg om mijn excuses aan te bieden terwijl ik vind dat ik niks verkeerd heb gedaan vind ik apart.
En tja dat van telefoon en facebook, het was merendeels ook uit woede maar het tijdens ons laatste gesprek deed hij er niet echt serieus over want hij vond weer dat ik het maar moest oplossen maar ondertussen wilt hij er niet echt overpraten, heel logisch.
Dusja: treat my like a joke, and i'll leave you like its funny. vandaar die actie.
 
Antwoord Beheerder:
Hm. je felle reactie geeft aan dat ik een gevoelige snaar raak.

Jij begon dit hele verhaal, en niet hij, door te zeggen dat jem eer dan vriendschap wilde. Hij zegt nee, en dat is een blauwtje lopen.
Zie anders hier: http://www.woorden.org/spreekwoord.php?woord=Een%20blauwtje%20lopen
Hoe je je erna gedraagt doet daar weinig aan af. Maar goed, dant is discussieren om niets denk ik.

Jij hebt jullie relatie een andere kant op gestuurd, en hij reageert daar enkel op, en wel zodanig dat jij dat niet had verwacht, en dat je er zelfs boos over wordt.

Als hij geen excuses maakt voor zijn onbeholpen gedrag, en jij daarom kwaad bent en hem sociaal blokt, en totaal niet openstaat voor zijn gevoelens, dan denk ik dat het over is, en je maar beter geen contact meer kunt hebben.

Hij wil er niet over praten, jij wel, maar omdat je zijn mond niet voor hem kunt laten bewegen, moet je het maar slikken. Het is niet anders.

Je komt hier vrij fel, en overtuigd van je eigen gelijk over, wellicht dat hem dat afschrikt om er over te praten, bang dat je je cool een beetje verliest.
Geen idee, dat weet jij beter dan ik.

Maar goed... geef hem en jezelf gewoon rust, en ga niks lopen eisen, want uiteindelijk is vriendschap vooral geven, en niet nemen. ;-)
Beantwoord door:
Thijs van den Brink
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Relaties:
Alleenstaanden
Bemiddeling
Dating
Familie
Gezinstherapie
Huwelijk
Partnertherapie
Relatieproblemen
Relatietherapie
Gerelateerde vragen aan moet ik verder gaan of dit nog niet opgeven?:

Ebay winkel beginnen.
      [Gesteld in Starters]
2008-05-31 16:40:22
Overige inkomsten uit arbeid
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2008-11-27 17:00:16
bijverdienen terwijl ik vaste baan hebt
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2009-01-04 17:01:31
Valse personalia reden tot weigeren VOG?
      [Gesteld in Verklaring omtrent het gedrag]
2011-09-04 19:23:41
Heb ik de aangifte 2013 wel goed ingevuld?
      [Gesteld in Belastingen-Overijssel]
2015-02-27 21:55:53

Gemiddelde score Relaties: 6.7 (334x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+