Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Hypotheken » Hypotheken-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Hypotheken-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Hypotheken-Zuid Holland

Zelf een vraag over Hypotheken-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Hypotheken-Zuid Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Hypotheken-Zuid Holland:
Naam: M. Maris
Bedrijf: Plusplanner
Reactiesnelheid: 69 uur
Waardering: 9.0 (van max. 10)
Meer informatie over M. Maris vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Hypotheken-Zuid HollandVragen over Hypotheken-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Hypotheken-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Hypotheken-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Hypotheken-Zuid HollandVragen over Hypotheken-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

Hypotheek afbetaald, beste advies voor toekomst?

[Gesteld op: 05-12-2012]

Toelichting:
Twee broers, samen eigenaar van ouderlijk huis, een broer woont in het huis, de andere broer huurt een flat. De hypotheek is afbetaald, wat is het beste advies voor toekomst en als een broer zijn deel van het huis wil meenemen om zelf een huis te kopen wat voor stappen moeten ze ondernemen?
Antwoord:

Goedemorgen,

Ik begrijp niet goed wat u bedoelt met het beste advies voor de toekomst. Wat in jullie geval het beste is om te doen, kan ik daarnaast uiteraard ook niet zeggen op basis van het gegeven dat jullie beide eigenaar zijn van de woning. Dan moeten we ook kijken naar inkomens- en vermogenspositie, ambities en toekomstplannen en dergelijke.

Als een van beide een deel van het vermogen dat in de woning zit mee wil nemen voor de financiering van een eigen woning zal de andere broer hem moeten uitkopen. Oftewel, de achterblijvende broer zal de helft van de waarde aan de andere broer moeten geven. Dit kan door middel van eigen middelen, maar bijvoorbeeld ook door een hypotheeklening aan te gaan. Daarbij kan dan ook gelijk geregeld worden dat de vertrekkende broer geen eigenaar meer is.

Mocht u hulp nodig hebben bij het financieren van deze plannen (zowel de uitkoop als de aankoop van een andere woning) houd ik mezelf aanbevolen. Als tussenpersoon bemiddelt PlusPlanner tussen klant en banken om tot een zo passend mogelijke aanbieding te komen. Wilt u daar gebruik van maken verzoek ik u contact op te nemen via 030-6062181. E-mailen kan uiteraard ook: info@plusplanner.nl.

Met vriendelijke groet,

Mark Maris, PlusPlanner
www.plusplanner.nl

 
Reactie vraagsteller:
Dank voor u reactie. Wat ik eigenlijk bedoeld is, als een hypotheek afbetaald , is het voordeliger om opnieuw een lening te nemen voor bijvoorbeeld het onderhouden van het huis, we weten niet wat beter is qua belasting voordelen, nu wordt er vermogens belasting betaald? Wat betreft het uitkopen van een broer dat is nu duidelijk.
 
Antwoord Beheerder:

Goedemiddag,

Voor de broer die nu in de woning woont zou de helft van de waarde van de woning gewoon in box 1 moeten vallen. Het gaat hier immers om een eigen woning (hij is eigenaar en woont er zelf). Voor de andere broer geldt dat de helft van de waarde van de woning inderdaad in box 3 valt en daarover moet vermogensrendementheffing betaald worden.

Als er een lening wordt afgesloten om de andere broer uit te kopen dan wordt dit door de belastingdienst gezien als een box 1 lening (ter verwerving van de eigen woning). Hierop is dan eventueel hypotheekrenteaftrek mogelijk. De gehele woningwaarde valt vervolgens in box 1.

Sluit u een lening af voor andere doeleinden (consumptieve besteding) dan is er sprake van een box 3 lening die wel in mindering komt op de vermogensgrondslag waarop de rendementheffing van toepassing is, maar is er geen renteaftrek mogelijk. Het maakt daarbij niet uit of u deze lening onder hypothecaire zekerheid sluit of niet. Qua rente is de hypothecaire variant een stuk voordeliger, maar u zal dan wel rekening moeten houden met afsluitkosten als taxatie-, notaris- en advies- en bemiddelingskosten. Dit kan in de regel pas uit bij leenbedragen vanaf 15.000,- of meer.

Ik hoop u hiermee voldoende geinformeerd te hebben. Mocht u erover door willen praten zijn mijn contactgegevens bekend.

Met vriendelijke groet,

Mark Maris, PlusPlanner
www.plusplanner.nl

 

 

Beantwoord door:
M. Maris
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Hypotheek afbetaald, beste advies voor toekomst?:

Beste meneer Andre van Well,
      [Gesteld in Paranormaal]
2009-02-18 15:26:05
Advies over wat het beste te doen
      [Gesteld in Pensioen]
2009-07-08 16:33:58
Mijn vriendin twijfelt aan onze toekomst samen
      [Gesteld in Relaties]
2010-10-05 10:56:44
relatie beiindigen?
      [Gesteld in NLP]
2011-03-28 13:09:07
Hoe ziet de toekomst van m'n gezin eruit?
      [Gesteld in Paranormaal]
2015-09-21 05:25:40

Gemiddelde score Hypotheken-Zuid Holland: 9.4 (95x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+