Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Religie & Spiritualiteit » Islam
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Islam en krijg online een antwoord van de specialist in Islam

Zelf een vraag over Islam? Klik hier.
Meer vragen over Islam.

Beheerder worden?

De rubriek Islam heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Islam Klik hier.

RSS over IslamVragen over Islam via RSS. Klik hier.
RSS over Islam op jouw website?Vragen over Islam op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over IslamVragen over Islam via E-mail. Klik hier.

polygami in islam

[Gesteld op: 04-12-2012]

Toelichting:
salamolaykom,ik ben byna 3j getrouwd mt El3oerfi met een man di al een vrouw en kids heeft. hy beloofde my inder tyd dat ik zo snel een trouwakte kryg,maar is nog steeds niet gebeurd, reden;zyn 1ste vrouw wiegerd resoluut om toelatig te geven!!!! ik leef heel gelukkig, hy verzorgd zyn beide vrouwen heel goed, ondanks dat zn 1ste vrouw niks goeds meer zegd over haar man,en my telkens verwyt dat ik een haram leven heb met myn man? heb ik een geldig huwelyk? graag julli advies aub? Moge ALLAH ons bystaan in onse beslissingen Incha,allah, chokran wa salaamolayloem
Antwoord:

al-Salamu 'Alaikum (Vrede zij met u),

Beste moslima. U vraagt of u een geldig huwelijk hebt. Ik kan dat niet beoordelen met de informatie die u mij geeft. Uw informatie is onvoldoende om daarover iets te zeggen.

U zegt dat u bijna 3 jaren getrouwd bent en noemt het een 'Urfi huwelijk. Ik weet niet wat u daaronder verstaat. Een huwelijk is pas geldig als er twee kandidaten zijn die hun toestemming hebben gegeven; dit vindt plaats in het bijzijn van de vader of voogd (wali) en twee getuigen; tegelijkertijd moeten de contractvoorwaarden (zoals bijvoorbeeld bruidschat e.d.) aanwezig zijn. Als vervolgens het huwelijk aangekondigd wordt, en het huwelijk wordt niet verborgen gehouden, en er vindt een bruiloftfeest plaats, is het huwelijk geldig. Of je dit nu en 'Urfi huwelijk noemt of niet, het is een geldig huwelijk.

Wat de andere vrouw vindt, doet er dan niet toe. Indien uw man - er vanuit gaande dat hij inderdaad uw rechtmatige echtgenoot is - u en uw voogd (of in zijn bijzijn) beloofd heeft dat u een trouwakte zou krijgen, dan is hij verplicht die te overhandigen. Dit zou dan conform het huwelijkscontract moeten plaatsvinden. Als dit juridish belemmert wordt door de andere vrouw, dan moet uw man dat oplossen.

Ik adviseer u daarom om eerst vast te stellen of uw huwelijk in de Ogen van Allah rechtsgeldig is. Als dat zo is, dan hoeft u zich geen zorgen te maken voor wat betreft uw handelen in dit leven of in het hiernamaals: vertrouw op Allah, zuster. Mijn tweede advies is uw Wali te informeren van uw situatie en een ontmoeting te organiseren waarbij u en uw man en de Wali in gesprek gaan om tot een oplossing te komen. Als daarvoor de medewerking van een derde partij nodig is, bijvoorbeel de andere vrouw, dan moet uw man ook met haar in gesprek gaan. Ga zo'n gesprek met respect, geduld en vriendelijkheid aan. Verwijt haar niets maar probeer haar op haar gemakt te brengen. Mijn derde advies is Allah te vragen om leiding. Verricht de Istikhara en doe smeekbeden voor uw man.

Vriendelijke groet,

Abdallah 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Islam:
AlevitismeKoranSoefisme


Gerelateerde vragen aan polygami in islam:

vraag
      [Gesteld in Islam]
2009-11-29 16:15:52
niet moslim vriend
      [Gesteld in Islam]
2010-05-16 02:11:37
Trouwen met vrouwen
      [Gesteld in Islam]
2010-06-28 09:34:54
Ik heb een laag beeld heb van moslims?
      [Gesteld in Islam]
2010-07-27 13:28:52
Omgaan met ruzie in gezin volgens de islam
      [Gesteld in Islam]
2010-08-07 01:55:47

Gemiddelde score Islam: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+