Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Personeel & Organisatie-Utrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeel & Organisatie-Utrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Personeel & Organisatie-Utrecht

Zelf een vraag over Personeel & Organisatie-Utrecht? Klik hier.
Meer vragen over Personeel & Organisatie-Utrecht.
De huidige beheerder van de rubriek Personeel & Organisatie-Utrecht:
Naam: Martin van den Berg
Bedrijf: Buro paraplu
Reactiesnelheid: 28 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Martin van den Berg vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Personeel & Organisatie-UtrechtVragen over Personeel & Organisatie-Utrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Personeel & Organisatie-Utrecht op jouw website?Vragen over Personeel & Organisatie-Utrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeel & Organisatie-UtrechtVragen over Personeel & Organisatie-Utrecht via E-mail. Klik hier.

Terug naar een oude functie.

[Gesteld op: 03-12-2012]

Toelichting:
Een jaar geleden heb ik promotie gemaakt en een opleiding gevolgd op kosten van mijn bedrijf. Ik heb een contract getekend waarin staat dat ik de opleiding niet terug hoef te betalen en als wederzijds is gebleken dat de nieuwe functie niet bij mij past dat ik terug mag naar mijn oude of een vergelijkbare functie. Mijn leidinggevend is niet helemaal tevreden over mijn functioneren. Ik heb een opleiding tot assistent communicatie medewerker gevolgd van drie maanden (mbo-niveau) en ze verwachten nu, na een jaar, dat ik op het zelfde niveau zit als mijn collega’s die een vierjarige hbo-studie hebben afgerond. Deze verwachting vind ik niet helemaal reëel.
Verleden week heb ik een gesprek met HR gehad waar ze zeer nadrukkelijk hebben gezegd dat het geen exitgesprek was en dat ze er alles aan willen doen om samen met mij binnen de organisatie een andere baan te vinden en dat ik me geen zorgen moet maken. Hier geven me ze tot juni 2013 de tijd voor. Anderzijds werd er ook gezegd, dat wanneer dit niet mogelijk is, ze mij gaan helpen met het zoeken van een baan buiten mijn huidige bedrijf. Ze prezen mijn werkhouding en inzet, daar twijfelen ze geen moment aan. Ik heb een vast contract.
Ik ben nu 52 jaar en ik me zeer grote zorgen. Ik ben kostwinnaar en heb een eigen woning, geen ideale situatie in deze tijd. Mijn vraag aan u is, in hoeverre kan een werkgever mij ontslaan als ze zeggen dat er geen werk voor mij is? Ik kan aantonen dat er ook in mijn oude functie nog genoeg werk is, hooguit in minder uren. Ik heb geen rechtsbijstandverzekering, heeft dat nog zin om deze af te sluiten?
Antwoord:
Beste vraagsteller,

Deze vraag is te verstrekkend om hier te kunnen beantwoorden. Het is mogelijk wel verstandig om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten, maar deze dekken meestal niet geschillen ontstaan voor het afsluiten van de verzekering, dus voor deze zaak zal dat niet gaan helpen, vermoed ik (dit kun je even navragen bij een verzekeringsadviseur). 

Verder is het zo, dat je in eerste instantie een terugkeergarantie is aangeboden naar je oude functie en dus zou je hier nu gebruik van kunnen moeten maken. 

Mijn advies is om zo spoedig mogelijk een adviseur in te schakelen om je te begeleiden bij het maken van verantwoorde en juiste keuzes. Met name het maken van een afweging van mogelijkheden en risico's is in deze fase van groot belang. Op dit moment kun je nog alle kanten op. 

Voor het inwinnen van advies zijn verschillende mogelijkheden:
* rechtsbijstandverzekering (deze heb je niet, dus ws geen optie);
* vakbond (als je hier lid van bent);
* juridisch loket (zit in iedere stad);
* eigen advocaat (soms nog wel mogelijkheid om (deel van de) kosten op de werkgever te verhalen). soms is eerste intake gratis!

Heel veel succes,

Thea Thibaudier
Thizo HR
www.thizo.nl
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Terug naar een oude functie.:

Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16
ouderlijk gezag
      [Gesteld in Advocaten-Zuid Holland]
2011-02-02 23:56:02
Mag de knvb een belgisch stadionverbod overnemen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2014-01-23 02:59:16
Verhuizen met moeder naar duitsland na scheiding.
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2011-02-03 14:20:09
niet erkent, geen alimentatie?
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-10-14 16:02:38

Gemiddelde score Personeel & Organisatie-Utrecht: 10.0 (3x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+