Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Wetenschap » Maatschappijwetenschappen » Psychologie » Dromen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Dromen en krijg online een antwoord van de specialist in Dromen

Zelf een vraag over Dromen? Klik hier.
Meer vragen over Dromen.

Beheerder worden?

De rubriek Dromen heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Dromen Klik hier.

RSS over DromenVragen over Dromen via RSS. Klik hier.
RSS over Dromen op jouw website?Vragen over Dromen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over DromenVragen over Dromen via E-mail. Klik hier.

Kunt u meer uitleg geven over mijn droom?

[Gesteld op: 27-11-2012]

Toelichting:
Geachte,
Ik heb deze nacht een rare droom gehad en ik ben er onderste boven van. Ik ben meer dan 1 jaar geleden mijn oma verloren. Hierdoor denk ik veel aan de dood, alsook mijn eigen dood. Ik heb ook al sinds mijn 15 e last van angstaanvallen en door haar dood is dit allemaal verergerd. Ik heb hierdoor ook last van depersonalisatie/derealisatie.
Mijn droom ging als volgt : mijn opa en nonkel wouden dood. En we waren met de hele familie bij elkaar om afscheid te nemen. Het gebeurde bij ons thuis. Ik overtuigde mijn nonkel ervan om het niet te doen en hij twijfelde in de droom. Ik zag mijn opa langzaam sterven en ik zag zijn lichaam helemaal 'wegrotten'.. Het was ook een hele rare enge sfeer in mijn droom en toen ik wakker werd was ik helemaal onwerkelijk en gedesorienteerd. Op het einde zag ik ook ( het leek op een film ) een stem praten hoe de dood is en het beschreef exact mijn angst voor de dood. Wat mij bang maakt. Ik ben echt helemaal verward en angstig hierdoor..het lijkt echt gebeurd..

Alvast bedankt,
Groeten
Antwoord:
Hoi,

Bedankt voor je droom.
Wat vervelend voor je dat je je oma hebt verloren. 
Je vertelt dat je veel aan de dood denkt. De droom staat symbool voor het volgende: 
In de droomwerkelijkheid staat de dood niet symbool voor het einde, maar voor een nieuw begin. 
De dood kan in de gedachte een angstig moment zijn. Alleen in werkelijkheid is zij de zekerheid dat je klaar bent met deze cyclus hier op aarde en je weer verder mag gaan naar een nieuwe cyclus. 
De droom wil jou laten zien, dat jij genoeg hebt van al die angsten die je overvallen en dat je een nieuw begin in wilt. Deze droom wil jou laten zien dat het tijd wordt om goed te gaan aarden (het verteren/rotten van het lichaam). Leer dus in te zien dat je gedachtes hebt, leuke gedachtes maar ook negatieve gedachtes. Deze gedachtes zijn niet werkelijk, pas wanneer jij ervoor kiest om ervoor bang te zijn, worden ze eng. Maar ze zijn niet eng. het is maar een losse energie in je hoofd. 
Het is heel normaal om negatief te denken, en je hoeft hier niet bang voor te zijn. Ik merk dat je heel veel kracht in je hebt zitten, maar het niet kan kanaliseren en dat je ongelooflijk dromerig bent. Het is dus heel goed om bezigheden te zoeken waar je je goed bij voelt, dicht bij de aarde. Dit kan van alles zijn. Als ik wil aarde, dan ga ik schoonmaken. De ander gaat tuinieren. en de ander gaat weer tekenen. Waar voel jij je goed bij om te doen. Volg deze kracht. En wat je ook doet, maak je niet zo druk. We leven maar 1 keer maar bestaan eeuwig. Diep van binnen vertel ik jou niks nieuws. Ik merk in je bericht een grote kracht, maar ze staat nog niet met beide benen op de grond. 
heel veel succes en schroom niet om hulp te vragen aan wie dan ook. mensen zijn hier op aarde om elkaar te helpen, stel je zelf kwetsbaar op. en je krijgt van alle kanten hulp aangeboden.

Warme groet
Kees

 
Reactie vraagsteller:
Hoi Kees,

Bedankt voor je antwoord. Daar kan ik me wel in vinden. Het lijkt ook alsof ik nog steeds bezig ben rond het verwerken van een 'verlies'.
Het was echt zo raar die droom. Het lijkt nu nog steeds alsof ik ervan moet bekomen en ben behoorlijk onwerkelijk (dromerig) vandaag. De hele tijd denk ik en zit ik in die sfeer van die droom. Kan het moeilijk van me afzetten. Het lijkt net echt gebeurd. Kunnen dromen je dan ook zo ontzettend in de war brengen? En dit voor een hele dag?
Ik heb het om eerlijk te zijn nog maar een 2 e keer zo intens gehad.
Bedankt voor je positieve woorden.
Je bent niet de enige die me zegt dat ik ontzettend veel kracht heb.
Heel hard bedankt.
Groeten,
Kelly.
 
Antwoord Beheerder:
Hoi Kelly,

Bedankt voor je lieve reactie,
het is heel normaal om hier een dagje mee rond te lopen. 

Persoonlijk ben ik ook iemand die erg zweverig van aard is. Ik kan helemaal opgaan in fantasie en werkelijkheid. Ik ben pas 25 jaar en ik heb al vaak genoeg ervaringen meegemaakt waarvan ik helemaal door de war werd geschopt. Het is zo'n gevoel alsof je nog steeds in een droom verkeerd, terwijl je al lang wakker bent. 
Wanneer je slaapt, verlaat je geest je lichaam en word je bewust van de fijnstoffelijk wereld. Hier kan je dan intense ervaringen meemaken, die je inderdaad flink kunnen raken. Het is in ieder geval echt een gift wat je hebt gekregen om hier zo bewust van te zijn. Alleen het probleem van dit bewustzijn, kan zijn dat je het niet kan plaatsen in een context. Je word wakker en denkt voornamelijk wat is mij toch in hemelsnaam overkomen. Je geest heeft dan even nodig om deze ervaring een plaats te geven. Naarmate je vaker hiermee in aanraking komt, hoe meer je hier mee om kunt gaan. Als je meer wilt leren over de droomrealiteit, raad ik je boeken aan van Rudolf Steiner. Hier wordt op een hele aardse manier uitgelegd, wat het is en hoe je hier mee om kunt gaan. Het leert je tevens om je af te sluiten van energie'en en om dichter bij jezelf te komen. 
Wanneer je het gevoel hebt dat je echt nog steeds in die droomwerkelijkheid zit terwijl je allang wakker bent. Ga dan even rustig zitten en bedenk jezelf; "Ik ben nu weer wakker met beide benen op de grond, ik voel dat ik nog steeds in de droomwerkelijkheid zit, maar dat heb ik nodig en het is goed zo", of iets in die trant. Want zoals je nu al merkt, je loopt er een tijdje mee rond, je stelt nu een vraag en je krijgt een antwoord. Je voelt je meteen alweer wat beter. Dit komt niet door mij, dit komt omdat jij jezelf open stelt in je gevoel naar de buitenwereld. Dat geeft rust. 
Je kan mij trouwens ook vragen stellen over de droomrealiteit, als je geen zin hebt om te lezen :)
Hopelijk heb je iets aan mijn antwoord, 
Als je nog vragen hebt stel ze gerust.

groetjes 
Kees


Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Kunt u meer uitleg geven over mijn droom? :

outlook express importeren op mac
      [Gesteld in Computersoftware]
2012-11-22 15:59:17
Dromen over de dood,
      [Gesteld in Dood]
2010-12-17 21:28:38
Mag de knvb een belgisch stadionverbod overnemen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2014-01-23 02:59:16
" Kikkers "
      [Gesteld in Droomuitleg]
2017-09-28 13:53:28
Mag een extern bedrijf gegevens aan derden geven?
      [Gesteld in Privacywetgeving]
2009-12-16 08:19:59

Gemiddelde score Dromen: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+