Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Relaties
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Relaties en krijg online een antwoord van de specialist in Relaties

Zelf een vraag over Relaties? Klik hier.
Meer vragen over Relaties.
De huidige beheerder van de rubriek Relaties:
Naam: Thijs van den Brink
Bedrijf: Nvs-automatisering
Reactiesnelheid: 39 uur
Waardering: 6.2 (van max. 10)
Meer informatie over Thijs van den Brink vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RelatiesVragen over Relaties via RSS. Klik hier.
RSS over Relaties op jouw website?Vragen over Relaties op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RelatiesVragen over Relaties via E-mail. Klik hier.

Wat moet ik nu?

[Gesteld op: 25-11-2012]

Toelichting:
Hallo, mijn relatie van anderhalfjaar is sinds 3dagen over en uit. Onze relatie was niks mis, we deden samen veel en zelf met mijn schoonzus had ik een topband. Waar ik later in de relatie achterkwam is dat mijn ex heel vaak mijn bankzaken,geleende centjes,onze geheimen naar zijn ouders en zus doorspeelde. daardoor werd hun beeld naar mij erg anders. Ik heb toen mijn vriend ermee geconfronteerd omdat zijn eigen zus mij vertelde wat hij zei, of omdat zijn bericht waar wel is stond of ik hem al betaald had open stond. Hij zei steeds dat het hem speet en t nooit meer zou doen. toch gebeurde het steeds en werden de ruzies meer en zelf zijn zus was klaar met mij. Tot maandag we bij hem waren en we hadden beetje gerommel omdat hij nu weer wat aan zijn moeder had doorvertelt over iets financieels tussen ons. we waren aan het avond eten en na dat we klaar waren zei die dat we naar mn huis gingen,hij zn spullen pakte en wegging. Hij vertelde ook daarbij dat hij zn zus en moeder al ingelicht had dat uitwas. De paniek sloeg toe omdat ik hem niet kwijt wilde ondanks zn gedrag. want we deden ook wel is leuke dingen samen. Ik smeekte hem om bij me te blijven, eerst hield hij vol totdat hij me echt zag huilen en begreep dat hij dan een misstap zou maken. Hij bracht me naar huis, maaktte het goed en klaar.hij is toen tot woensdag thuis gebleven en daarna naar mij gekomen. we hebben toen nog gepraat en hij vertelde omdat hij eerst maandag t uit wilde maken hij hard zn gevoel voor mij opzij schuifde, nu moest dat teruggroeien omdat hij last van een knoop had. Nou prima, lekker blijven slapen, volgende dag prima,hij kwam me ophalen,zij hoeveel die van me hield en oud met me wilde worden. we hadden seks met elkaar en toen kreeg ik zelf even een terugval en vertelde hem dat ik bang was om hem toch kwijt te raken. met een stil stemmetje zei hij nee gebeurt niet maar mijn zus vroeg of ik vanavond wilde langskomen en ik vroeg of je mee mocht en ze zei dat ze geen zin in jou had. ik vroeg waarom niet. hij kon daar geen antwoord opgeven. hij zei dat hij dat goed vond. en dat was onze probleem..of hij speelde al mijn geheimen etc door of hij durfde bij zn zus nooit voor mij op te komen. dus ik vroeg waarom hij dat niet deed.we hebben toen een gesprek met mn moeder gehad en hij wist toen ineens niet meer wat hij wilde en maakte het uit. hij zei dat hij naar zn zus ging en kwam miss over een week terug. ik heb nu nog niks gehoord,op internet stond van zijn zus: je verdient beter.
Antwoord:
Beste anoniem,

Je vertelt veel details, maar niet het hele verhaal lijkt me.

Je begint te vertellen dat er met jullie relatie niks mis is, maar later vertel je dat er financieel tussen jullie wat activiteiten zijn, die de moeite waard zijn om thuis tegen mans en zusje te vertellen.
Het lijkt me erg onverstandig om binnen een relatie geldproblemen onderling te hebben. Maak een afspraak, en houd je daar allebei aan.

Je vriend heeft blijkbaar behoefte om zijn problemen die hij met je ervaart thuis te vertellen, en als internet-psycholoog (ik ben dus in werkelijkheid een systeembeheerder) lijkt het alsof hij een dominante moeder en zus heeft, en daarom dus maar een dominante vriendin heeft uitgekozen.
Lekker dan, hij kan dus geen kant op, en vertelt bij mams wat men wil horen, en bij jou ook, en al die halve waarheden botsen zodra jullie allemaal bij elkaar zijn.

En ja, ik denk dat je dominant bent, daarmee bedoel ik niet dat jij in bed het zweepje altijd mag hebben, of dat je een 200 kilo kenau bent met een deegroller, maar als je stelt dat je smeekt en huilt, en dat hij daarop zijn mening bijstelt, dan is dat een vorm van psychische dominantie. Niet echt heel erg hoor, dat is bij heel veel stellen de verhouding, maar het maakt het er voor hem dus niet gemakkelijker op. Telkens moeten zeggen dat dingen hem spijten, schuldgevoelens naar jou toe, en naar mams, en zusje...

Hij reageert nu als een kat in het nauw, dus ik denk dat je hem het beste een beetje ruimte kunt geven, anders kan er een hoop misgaan.

Zorg dat je je financiën samen goed regelt, en dat dat geen onderwerp van discussie meer is, vraag hem deze zaken thuis niet meer te bespreken, en zorg er dus echt voor dat er ook niets meer te bespreken valt. Geef aan dat je de bemoeizucht van de dames niet waardeert, maar geef hem wel de ruimte om hen te blijven bezoeken.

Ik vermoed dat het in je aard zit nu actie te willen ondernemen, een stap vooruit, gas erop, fixen dat probleem, maar wellicht is het beter een stap terug te doen en de boel even de boel te laten.

ik kan er allemaal erg naast zitten, maar als je boos wordt door mijn conclusies die ik stel op basis van heel weinig informatie, dan is het waarschijnlijk waarheid. ;-)

Succes!

Beantwoord door:
Thijs van den Brink
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Relaties:
Alleenstaanden
Bemiddeling
Dating
Familie
Gezinstherapie
Huwelijk
Partnertherapie
Relatieproblemen
Relatietherapie
Gemiddelde score Relaties: 6.7 (334x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+