Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Advocaten-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Advocaten-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Advocaten-Noord Holland

Zelf een vraag over Advocaten-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Advocaten-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Advocaten-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Advocaten-Noord Holland Klik hier.

RSS over Advocaten-Noord HollandVragen over Advocaten-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Advocaten-Noord Holland op jouw website?Vragen over Advocaten-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Advocaten-Noord HollandVragen over Advocaten-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

zijn wij correct behandeld

[Gesteld op: 18-03-2008]

Toelichting:
Geachte heer/ Mevrouw,

Naar aanleiding van de brand bij Alkmaars las BV ( 17-08-2006 ) het volgende.
Eindelijk op 17 augustus 2007 keerde Centraal Beheer een bedrag uit van ruim 19.000 euro met daarin een vermelding dat er nog een bedrag te vorderen is als er investeringsnota’s konden worden overlegd.
Mijn vraag hierin is of dit wel mogelijk is en ze niet direct tot het uitkeren van het volledige bedrag moeten overgaan.

Verder hebben wij een vraag over de firma Belfor, die na de brand de zaken heeft moeten opruimen en in containers heeft opgeslagen.
Toen wij bij hen ter plekke kwamen met de contra expert was van alle zaken niets meer te vinden, zij hadden dit zonder onze toestemming opgeruimd.
Wederom de vraag of dit correct is daar wij van mening zijn dat zij alles hebben afgevoerd en daarvoor een fors bedrag aan oud koper geld hebben opgestreken.

Nu is het zo dat Alkmaars Las BV op 6 december jl failliet is verklaard maar dat wij, ondergetekenden de boedel van Alkmaars Las BV hebben overgenomen en een doorstart hebben gemaakt van het bedrijf onder de naam Hemels CV & Sanitair, dit met toestemming van de curator en de rechter commissaris.

Wij zijn nog steeds van mening dat wij in het geheel niet correct behandeld zijn door Centraal Beheer en vragen u wederom om advies in deze zaak.

Met vriendelijke groet,

Dhr. En Mw. Hemels
Hemels CV & Sanitair
Antwoord:
Vraag 1

Naar aanleiding van de brand bij Alkmaars las BV ( 17-08-2006 ) het volgende. Eindelijk op 17 augustus 2007 keerde Centraal Beheer een bedrag uit van ruim 19.000 euro met daarin een vermelding dat er nog een bedrag te vorderen is als er investeringsnota’s konden worden overlegd.

Mijn vraag hierin is of dit wel mogelijk is en ze niet direct tot het uitkeren van het volledige bedrag moeten overgaan.

Antwoord op vraag 1
Verzekering van een gebouw naar herbouwwaarde biedt in beginsel dekking tegen de schade die de verzekerde kan lijden wanneer, nadat het gebouw door brand of een andere oorzaak tegen de gevolgen waarvan de verzekering dekking biedt, verloren is gegaan, de kosten die met de herbouw van het gebouw zijn gemoeid voor zijn rekening komen.

Het antwoord op uw vraag hangt met name af van het type verzekering dat u heeft afgesloten, en van de tekst van de verzekeringsovereenkomst. De verzekeraar moet immers doen wat hij bij het aangaan van de verzekeringsovereenkomst heeft beloofd. U dient daarom eerst de polisvoorwaarden nauwkeurig door te nemen. Indien blijkt dat de verzekeraar een dergelijk voorbehoud - op grond van de polisvoorwaarden - helemaal niet kan maken, kunt u naar mijn mening stappen tegen de verzekeraar nemen.


Vraag 2:

Verder hebben wij een vraag over de firma Belfor, die na de brand de zaken heeft moeten opruimen en in containers heeft opgeslagen. Toen wij bij hen ter plekke kwamen met de contra expert was van alle zaken niets meer te vinden, zij hadden dit zonder onze toestemming opgeruimd. Wederom de vraag of dit correct is daar wij van mening zijn dat zij alles hebben afgevoerd en daarvoor een fors bedrag aan oud koper geld hebben opgestreken. Nu is het zo dat Alkmaars Las BV op 6 december jl failliet is verklaard maar dat wij, ondergetekenden de boedel van Alkmaars Las BV hebben overgenomen en een doorstart hebben gemaakt van het bedrijf onder de naam Hemels CV & Sanitair, dit met toestemming van de curator en de rechter commissaris. Wij zijn nog steeds van mening dat wij in het geheel niet correct behandeld zijn door Centraal Beheer en vragen u wederom om advies in deze zaak. Met vriendelijke groet, Dhr. En Mw. Hemels Hemels CV & Sanitair

Antwoord op vraag 2

Een bedrijf dat zaken van derden moet opslaan en bewaren in containers, heeft in beginsel een zorgplicht om deze zaken ook behoorlijk te bewaren. Hieruit volgt dat indien de zaken zijn vernietigd, althans kwijt zijn geraakt, het bedrijf ook in principe wanprestatie pleegt tegenover zijn opdrachtgever.

Indien u niet de opdrachtgever bent van de firma Belfor, kan het (onder omstandigheden) zijn dat het bedrijf onrechtmatig jegens u heeft gehandeld.

Omdat Alkmaar Las BV in faillissement verkeert, kan het wellicht zo zijn dat de curator weet waarom de zaken niet langer bewaard worden door het bedrijf Belfor. Ik adviseer u daarom eerst bij de curator te informeren.

Met vriendelijke groet,

J. Tophoff

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan zijn wij correct behandeld:

graag ontvang ik meer info over schaamlipverkleing
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2007-03-15 22:11:00
Salarisverhoging met de inflatiecorrectie
      [Gesteld in Management]
2007-03-18 11:32:22
Geen inflatie-compensatie/variabel beloningssyst.
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Groningen]
2008-09-25 16:39:24
Moet postadres betalen ipv besteller?
      [Gesteld in Financieel]
2009-03-29 09:11:31
teak behandelen?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2012-09-25 11:45:13

Gemiddelde score Advocaten-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258138
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+