Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Schulden & Inkomen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek schulden & inkomen en krijg online een antwoord van de specialist in schulden & inkomen

Zelf een vraag over schulden & inkomen? Klik hier.
Meer vragen over schulden & inkomen.
De huidige beheerder van de rubriek schulden & inkomen:
Naam: Geert Leusman
Bedrijf: Gepensioneerd
Reactiesnelheid: 160 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Geert Leusman vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over schulden & inkomenVragen over schulden & inkomen via RSS. Klik hier.
RSS over schulden & inkomen op jouw website?Vragen over schulden & inkomen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over schulden & inkomenVragen over schulden & inkomen via E-mail. Klik hier.

Wat te doen bij nalatigheid Budgetbeheerder?

[Gesteld op: 13-11-2012]

Toelichting:
Ik heb sinds vorig jaar een budgetbeheerder. Nu heb ik weken om mijn overzichten moeten vragen die ik al vanaf April dit jaar tot heden nog niet had mogen ontvangen. Deze heb ik nu eindelijk gekregen en blijkt dat mijn vaste lasten niet tijdig worden betaald waardoor er een achterstond is ontstaan bij de zorgverzekering. Tevens had ik voorheen een priverekening waar mijn inkomen op gestort werd. Blijkbaar kon dat niet gewijzigd worden waardoor de budgetbeheer steeds de bank opdracht moest geven om het saldo over te boeken naar mijn beheerrekening. Dit werd steeds te laat overgeboekt waardoor er nu een achterstand is ontstaan. Tevens kreeg ik pas gister te horen dat er een tekort is ontstaan in het budgetplan dit was al bij haar bekend en heeft me daar niet op ingelicht. Zodat ik zelf ook stappen kan ondernemen om het sport abonnement op te heffen zodat het tekort werd terug gedrongen. Nu blijkt dat mijn beheerrekening in de min staat, achterstand heb bij de zorgverz en een tekort heb in mijn budgetplan. Tevens zit ik al bij Plangroep in het schuldtraject. Daar staat omschreven dat ik geen schulden mag maken. Nu heeft mijn budgetcoach onder mijn naam schuld gemaakt. Ik heb het per 1 december opgeheven omdat ik van Plangroep zelf mijn financieel plaatje mag beheren. Maar ik kan die achterstand nu niet inhalen omdat ik nu al te kort kom.
Ik heb mijn budgetcoach gezegd alles wat nog voor 1 dec aan de hand is is jou verantwoording. Omdat ik totaal niet erbij betrokken ben geworden doordat ik niet op tijd mijn overzichten gekregen heb en dat ik totaal het reilen en zeilen niet weet wat er allemaal is gebeurd op die beheerrekening en priverekening.

Wat kan ik nu hiertegen doen zodat de achterstand weg is voor 1 dec. Wat zijn mijn rechten hierin? Kan ik haar berechten voor nalatigheid? en kan ik eisen dat de achterstand die zei gemaakt heeft dat ze die weg werkt? Voordat ik bij haar onder beheer viel had ik geen achterstanden.

Tevens is er bij de intake vorig jaar afgesproken dat ik bij het hele proces betrokken blijf zodat ik kan zien wat er allemaal gebeurd. Ook is zei totaal niet te bereiken, je word niet terug gebeld of gemaild. En als ze terug mailt dan worden mijn vragen niet beantwoord.

Alvast bedankt

Met vriendelijke groet,
Ellen ten Kleij
Antwoord:

Goede avond,

Wat vervelend om te horen. Dit hoort dus echt niet. U zou naar een advocaat kunnen stappen om een schade claim in te dienen tegen deze persoon. Dit kan dus echt niet. Ik ben zelf bewindvoerder van iemand en ik weer dat ik persoonlijk aansprakelijk ben op het moment dat ik structurele fouten maak. Maak hier zeker een zaak van.

Mvg,

 
Reactie vraagsteller:
Beste Yoeri,

Hartelijk bedankt voor je reactie. Ik zal informatie gaan inwinnen wat betreft de verdere stappen die ik zeker zal gaan ondernemen. Dit kan inderdaad niet. Omdat ik per 1 december mijn dossier terug krijg (omdat ik dit weer zelf mag gaan beheren) wou ze het in eerste instantie gaan opsturen. Maar ik heb geeist dat ze deze persoonlijk komt afgeven zodat ze tekst en uitleg kan geven wat er allemaal gebeurd is. Ik kan me voorstellen als er in het begin wat betalingen zich kruisen omdat het allemaal opgestart moet worden. Maar ik ben nu al ruim een jaar bij haar onder beheer. Dit had niet mogen gebeuren. Mijn contactpersoon bij Plangroep is hiervan ook op de hoogte en zelfs zij wist mij te vertellen dat er meerdere mensen zijn die bij haar onder beheer vallen waar er een puinhoop van gemaakt is geworden. Dus ik ben niet de enigste. Tevens is de bereikbaarheid van haar zeer slecht. Als je per mail reageert, reageert ze of niet terug of ze beantwoord je vragen niet. Tevens heeft ze mij al vanaf april tot 9 november geen inzage gegeven in mijn overzichten. Overzichten heb ik pas op 9 november mogen ontvangen. Maandlasten zoals de premie van de zorgverzekering april en mei zijn in de maand juni pas betaald geworden. Dit omdat ze achter de feiten aanloopt omdat ze mijn saldo niet tijdig overboekt naar de beheerrekening. Nogmaals bedankt voor je reactie ik ga hier zeker mee aan de slag!
 
Antwoord Beheerder:

Goede middag,

Wat goed dat u dat doet. Dit kan dus echt niet. Ik wens u veel sterkte toe, mocht u nog vragen hebben of u loopt ergens tegen een meur aan, dan hoor ik het graag.

Mvg,

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek schulden & inkomen:
Budgetbeheer
Civiel Bewind Kantonrechter
Inkomensadvies & Inkomensbegeleiding
Minnelijk Traject
Onder Curatele
Schuldadvies & Schuldbegeleiding
Wettelijk Traject & Wsnp
Wsnp Bewindvoerder


Gerelateerde vragen aan Wat te doen bij nalatigheid Budgetbeheerder?:

Wanprestatie door bewindvoerder te claimen?
      [Gesteld in Bewindvoering]
2008-01-13 22:15:05
Snoeien boom op erf buren en op erfgrens
      [Gesteld in Tuin]
2010-12-03 15:44:15
Kan ik de bewindsvoerder aansprakelijk stellen?
      [Gesteld in Bewindvoering]
2011-07-23 12:08:14
Duitsland verkeersongeval boete help A.U.B.
      [Gesteld in Verkeersrecht]
2011-08-02 23:11:44
waterschade door nalatigheid?
      [Gesteld in Vereniging van Eigenaren]
2015-01-02 18:23:23

Gemiddelde score schulden & inkomen: 8.4 (43x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258138
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+