Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Kinderbescherming » Jeugdzorg
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Jeugdzorg en krijg online een antwoord van de specialist in Jeugdzorg

Zelf een vraag over Jeugdzorg? Klik hier.
Meer vragen over Jeugdzorg.

Beheerder worden?

De rubriek Jeugdzorg heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Jeugdzorg Klik hier.

RSS over JeugdzorgVragen over Jeugdzorg via RSS. Klik hier.
RSS over Jeugdzorg op jouw website?Vragen over Jeugdzorg op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over JeugdzorgVragen over Jeugdzorg via E-mail. Klik hier.

Vader past omgangsregeling steeds aan.

[Gesteld op: 10-11-2012]

Toelichting:
Eerder heb ik de vraag gesteld hoe om te gaan met een ex partner welke afspraken niet na komt. Het antwoord vond ik super alleen wil mijn ex niet om de tafel om nieuwe afspraken te maken. Op dit moment gebeurt het dus dat mijn ex een dag van te voren bedenkt dat hij zijn zoon 1,5 later komt ophalen of een dag later en dan wil hij dat ik hem naar hem toe breng. Deze onrust veroorzaakt spanning. Hij wil nergens samen naar toe nieuwe afspraken maken. Ik kom in de knel want ik plan mijn avond werkafspraken op de vrijdag avond dat mijn jongens weg zijn zodat ik door de weeks geen oppas hoef te regelen. Daarnaast heb ik ook werk momenten in het weekend. Mijn ex is hiervan op de hoogte maar blijft zich hier niets van aantrekken. Ik begrijp dat hij flexebiliteit nodig heeft maar ik heb ook mijn leven. Ik heb een nieuwe partner en ook wij samen hebben soms afspraken die door steeds worden door kruist door mijn ex. Mijn boodschap is constant ik wil flexibel zijn binnen mijn mogelijkheden maar jij moet dingen op tijd door gegeven en niet een dag of een uur. Ik heb mijn verplichtingen ten aanzien van de omgang maar hij beroept zich alleen op rechten en niet op plichten. Vakantie regeling precies het zelfde hij laat dit vast leggen maar komt het niet na, het is al een hele opgaaf je vakantie opvang te regelen en te plannen maar hij hoeft dit niet want hij roept gewoon ik kan geen vrij krijgen maar ook ik kan geen 12 weken per jaar vrij nemen of wegens financieen opvang regelen. Daarnaast is het ook niet leuk voor onze zoon als hij naae de BSO moet teriwjl zijn broer (van een andere vader) wel bij zijn papa is. Ik doe nooit een beroep op mijn ex ik plan mijn leven om onze afspraken heen, ik ben van mening dat hij dit ook moet doen. Natuurlijk kan het een keer voorkomen dat dingen aangepast moeten worden maar ieder weekend ? ik leef voor mijn kinderen en hij richt zich op zijn werk en nieuwe relatie en daarnaast verwacht hij nog steeds dat ik constant naar zijn pijpen dans. Op deze manier begin ik nu echt te merken dat ik met mijn hakken in het zand ga en ik moeders die de boel treinieren begrijp want ik zie dat hij onze zoon onrecht aan doet en mij geen nieuw leven gunt.

Is er nu echt geen andere oplossing dan een rechter ? Jeugzorg zegt als je zoon hier last van heeft kan hij in een praat groep maar waarom kan er niemand mij helpen dit te voorkomen.
Mijn zoon ziet wisselende partners met kinderen bij zijn vader, wordt belast met zaken die hij niet hoort te weten.
Antwoord:
Om met het laatste te beginnen: Ook jeugdzorg staat soms machteloos, wanneer één van de ouders minder goed meewerkt. Vooral wanneer de veiligheid van het kind bij de andere ouder voldoende geborgd lijkt te zijn. Pas wanneer het kind in de problemen komt, kan hulp geboden worden aan het kind, maar niet aan de ouder(s). Ouders zijn op de eerste plaats zelf verantwoordelijk voor hun kind. Maar wat nu als één van de ouders die verantwoordelijkheid niet aankan? Dan wordt het tijd voor een andere aanpak. In uw situatie ga ik niet uit van opzet of kwade wil. Vader kan blijkbaar niet goed omgaan met het maken en nakomen van afspraken, denkt daar te makkelijk over, of beseft onvoldoende wat dat met u en jullie zoon doet. Tijd dus om duidelijker te worden! Praat, afhankelijk van zijn leeftijd, met uw zoon. Wat vindt hij hiervan? Wees niet bang dat u hem daarmee onnodig belast, want hij zit al in een vervelende situatie en zal daar zeker al zelf over nadenken en er graag over praten. Bespreek met elkaar hoe op een zo positief mogelijke manier vader op andere gedachten gebracht kan worden. Schrijf dat allemaal in een brief aan vader en spreek daarin af dat als vader niet van tevoren aangeeft of hij komt of niet, u èn uw zoon geen behoefte hebben aan onnodig wachten en dat u dus andere plannen zult hebben om het weekend door te brengen. Het initiatief ligt dan voortaan bij vader om te zorgen dat de omgang door kan gaan. Dit plan is niet geheel zonder risico op het ontstaan van strijd, maar op de oude voet doorgaan heeft ook nadelen. Dus probeer de deur wel open te houden voor overleg, maar dan moet vader daar maar zelf om vragen. Dat is tevens het meest geschikte moment om bijvoorbeeld mediation voor te stellen, of in gesprek te gaan over het ouderschapsplan. Met andere woorden: draai de rollen maar eens om. In het uiterste geval kan één van beiden altijd alsnog naar de rechter stappen.

met vriendelijke groet,

Peter Smits
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Vader past omgangsregeling steeds aan. :

alimentatie en omgangsregeling
      [Gesteld in Echtscheiding mediation]
2010-05-01 20:13:25
niet erkent, geen alimentatie?
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-10-14 16:02:38
het verschil tussen de vader en de heilige geest?
      [Gesteld in Christendom]
2011-01-04 01:21:34
Hoe kan ik omgang krijgen met mijn kinderen
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2013-03-06 19:20:12
ex heeft ruzie met ouders maar die willen kinderen
      [Gesteld in Familierecht]
2013-04-27 14:04:08

Gemiddelde score Jeugdzorg: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+