Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Rechtshulp » Rechtshulp-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Rechtshulp-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Rechtshulp-Zuid Holland

Zelf een vraag over Rechtshulp-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Rechtshulp-Zuid Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Rechtshulp-Zuid Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Rechtshulp-Zuid Holland Klik hier.

RSS over Rechtshulp-Zuid HollandVragen over Rechtshulp-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Rechtshulp-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Rechtshulp-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Rechtshulp-Zuid HollandVragen over Rechtshulp-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

Kan opheffen deel van pad worden vastgelegd?

[Gesteld op: 09-11-2012]

Toelichting:
Beste meneer, mevrouw,

Wij wonen in een hoekhuis van een huizenblok met 4 huizen. Achter de achtertuinen van 3 van deze 4 huizen ligt een pad. Achter onze achtertuin lag ook een pad maar deze is 30 jaar geleden opgeheven. Dit is nooit vastgelegd dus in de koopcontracten staat nog dat er een pad is. Onze directe achterburen wilde dit pad weer ten dele herstellen. Ik ben met de achterburen overeen gekomen dat een klein deel van dit pad is hersteld zodat zij een achteringang hebben. De rest van het oorspronkelijke pad (dat er 30 jaar geleden lag) is toen bij onze tuin getrokken en dit is zo gebleven. Dit opgeheven pad grenst overigens aan het water dus is geen doorgaand pad.
De huidige situatie wil ik graag juridisch vastleggen zodat de achterburen hier in een later stadium niet meer op terug kunnen komen (en dus geen recht meer hebben om het gehele pad terug te willen). De achterburen zijn het hiermee eens. Het opgeheven pad ligt alleen achter onze tuin en de tuin van de directe achterburen. De andere huizen in het huizenblok raken het opgeven pad dus niet. De openbare weg is via de andere kant bereikbaar, het opgeheven pad loopt tot het water dus de andere buren maken hier nooit gebruik van.

Echter, ik wilde dit vastleggen bij een notaris, maar die geeft aan dat dat niet mogelijk is. Hij zegt dat het oorspronkelijke pad een erfdienstbaarheid heeft van het gehele huizenblok (ons huizenblok van 4 huizen en het huizenblok van 4 huizen welke raakt aan onze achtertuinen) en dit niet ten dele opgeheven kan worden. Als ik dit juridisch vast zou willen laten leggen, zou ik toestemming moeten krijgen van deze 8 huizen. Dat lijkt ondoenlijk omdat ik de meeste van deze buren niet goed ken.

Klopt het inderdaad dat ik met de directe achterburen niet juridisch kan vastleggen dat een deel van het pad achter ons huis is opgeheven zonder toestemming van de andere buren?

Vriendelijke groet,
Esther
Antwoord:

Goede avond,

Ik ben de nieuwe beheerder in deze rubriek, daarom was uw vraag nog niet beantwoord. Aangezien er meer dan 150 vragen zijn, vraag ik u of deze vraag nog actueel is. Ik hoor graag van u.

Mvg,

 
Reactie vraagsteller:
Beste meer Arends,

Bedankt voor uw reactie. Inmiddels ben ik meer te weten gekomen. Ik heb toestemming van alle buren gekregen om dit vast te leggen. Een paar buren gaven aan dat het oorspronkeiljk niet mocht om het pad dicht te maken omdat dit zou dienen als brandgang (van wie het niet zou mogen is me niet duidelijk). In de huidige vorm waarin het pad ligt (en welke ik ook graag vast zou willen leggen) hebben alle huizen vanaf de voorkant toegang tot de openbare weg en daarnaast ook allemaal vanaf de achterkant of zijkant. Klopt het dat het inderdaad mogelijk is om dit vast te leggen (met ook akkoord van de omliggende buren) of kan het nog zijn dat dit als brandgang dient en daarom niet mogelijk is?

Alvast hartelijk, vriendelijke groeten,
EstherOnderstaande komt uit de koopakte:
---
Onderstaande is uit de Leveringsakte geciteerd:
Ten behoeve van en ten laste van het verkochte, die van voetpad, uit te oefenen voer een pad hetwelk ligt achter de huizen, waarvan het verkochte deel uitmaakt en inhoudende het recht om te voet of met een rijwiel of ander voertuig aan de hand te komen van de achterzijde van de huizen naar de openbare weg en omgekeerd, en welk voetpad, voorzover deel uitmakende van het gekochte, door de eigenaar daarvan in behoorlijke staat van onderhoud moet worden gehouden...
...
Koper doet overigens ten aanzien van aan verkoper onbekende en in de openbare registers ingeschreven erfdienstbaarheden afstand van zijn recht tot opheffing, als bedoeld in artikel 7:20 van het Burgerlijk Wetboek, welke afstand verkoper aanvaardt.
 
Antwoord Beheerder:

Graag gedaan mevrouw.

Mijn advies is dat u dit even bespreekt met de notaris, want die moet ook de akte maken. Volgens mij zou dit moet kunnen hoor. Misschien met toestemming van de gemeente.

Mvg,

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Kan opheffen deel van pad worden vastgelegd? :

Wat betekent 'Huis te koop, onverdeeld aandeel'
      [Gesteld in Suriname]
2009-07-14 09:30:21
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Status topsportrt
      [Gesteld in Sportrecht]
2010-04-26 15:37:55

Gemiddelde score Rechtshulp-Zuid Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258136
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+