Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Bedrijfsformules
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bedrijfsformules en krijg online een antwoord van de specialist in Bedrijfsformules

Zelf een vraag over Bedrijfsformules? Klik hier.
Meer vragen over Bedrijfsformules.
De huidige beheerder van de rubriek Bedrijfsformules:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via RSS. Klik hier.
RSS over Bedrijfsformules op jouw website?Vragen over Bedrijfsformules op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via E-mail. Klik hier.

Hoe begin ik een relatiebureau

[Gesteld op: 08-11-2012]

Toelichting:
Ik heb eerder de vraag gesteld om een relatiebureau te willen starten op non profit basis. Ik heb m'n antwoord inmiddels gehad en vraag me nu af of het misschien niet gemakkelijker is om een relatiebureau te starten als ZZP'r ? Ik wil hoe dan ook een bureau starten op legale wijze met de vrijheid om reclame te maken, een web te beginnen en visitekaartjes te laten drukken. Ik wil er niet rijk mee worden maar wel mijn onkosten dekken...ik wil enkel een bepaald groep aantrekken en wil voordelig zijn voor hen en ook voor mezelf...dus geen geld bijleggen inderdaad. Hoe kan ik dit het beste aanpakken zonder dat het al te ingewkkkeld en te duur wordt? Ik wil deze plan niet als inkomstenbron gebruiken maar naast mijn huidige baan uitoefenen en mensen graag helpen....maar wil wel dat mijn onkosten gedekt wordt en zal dus wel om een bedrag (klejn) vragen. Het is hiernaast niet mijn bedoeling om te gaan concurreren met anderen...maar dat gebeurt waarschijnlijk al vanzelf.. Hoor graag en bedankt, jullie zijn top !!
Antwoord:

Akkoord, u bent nu veranderd van "non-profit" naar een beetje profit. Dat heeft wel gevolgen. Zoals ik al aangaf gaat u dan concurreren, en bent u waarschijnlijk verplicht om zich bij de KvK in te schrijven. U kan dan kiezen voor de rechtsvom VOF (samen met anderen) of eenmanszaak (zzp-er).
Ik begrijp dat u de kosten niet te ver op wil laten lopen, en geen behoefte heeft aan administratieve rompslomp, maar u kan niet onder de wettelijke verplichtingen uit komen. Meld u dus bij de KvK, en dan hoort u vanzelf welke verplichtingen u heeft.

Overigens moet u wel goed nadenken over de tarieven. Een bijdrage van € 10 is laag, en zeker wel concurrerend, maar als u bijvoorbeeld slechts 40 klanten hefet levert dit € 400 op, en dat is niet voldoende voor de kosten van een website, reclame, visitekaartjes en alle andere bijkomen de kosten. U zal dus meer volume moeten krijgen, of uw tarieven moeten verhogen, als u tenminste kostendekkend wil werken.

 
Reactie vraagsteller:
Bedankt alweer voor de snelle reactie en duidelijke informatie. Ik had nog 3 vraagjes.. Vraag 1) Begrijp ik het goed dat er om filantropische redenen ik zoiets kan beginnen zonder de KvK en Belastingdienst? Zolang ik een kleine onkostenvergoeding krijg en de rest uit liefdadigheid doe zou het toch gewoon mogen? Kunt u hier meer over vertellen aub? Vraag 2) Mocht ik besluiten om een stichting van te maken, wat komt er dan zoal bij kijken? Vraag 3) Navraag doen bij de KvK; is dat gratis en hoe gaat dat in z'n werking? Alvast erg bedankt.... Mvg
 
Antwoord Beheerder:

Ik heb geprobeerd uit te leggen dat het niet duidleijk is of u zich nu wel of niet verplicht moet inschrijven. U zit daarvoor in een grijs gebied. De beoordeling daarvan wordt door de Kamer van Koophandel gedaan.
Een criterium is dat u deelneemt in het economisch verkeer. Daar voldoet u aan.
Een ander criterium is dat er een winstoogmerk is. In uw eerste reactie noemde u non-profit, en ook vanwege het lage bedrag van € 10 p.p. ging ik er vanuit dat u bereid was om uit filantropische overwegingen deze activiteit te ondernemen. Dan zou op basis daarvan wellicht kunnen worden geconcludeerd dat u geen onderneming heeft, en dat u niet verplicht bent zich in te schrijven.
Maar in uw 2e reactie gaf u aan dat u geen geld er op toe wil leggen, en dat betekent dat u minimaal meer opbrengst wilt hebben dan de kosten die u maakt. U heeft dan een winstoogmerk. Dan is het nog niet zeker of u zich bij de KvK moet inschrijven, dat hangt ook af van de omvang van uw activiteiten. Als u in een jaar voor 2 personen bemiddelt, dan noem ik dat geen onderneming, maar doet u dat voor 100 personen, dan is dat zeker wel een onderneming.

Ik herhaal dus mijn advies om contact op te nemen met de Kamer van Koophandel. Bel met het kantoor in uw regio, en maak een afspraak. U kan dan ter plaatse uw plannen uitleggen, en dan hoort u vanzelf of inschrijving verplicht is. Het gesprek is kostenloos, want de KvK is geen commerciele instelling. Als inschrijving verplicht is moet u daar wel voor betalen. Voor een eenmanszaak is dat circa € 40. Meer informatie kunt u lezen op http://www.kvk.nl/over-de-kvk/uw-inschrijving-bij-de-kamer-van-koophandel/inschrijven-bij-de-kamer-van-koophandel/

Het antwoord op uw vraag over de stichting houd ik kort, want ik vermoed dat dit helemaal niets voor u is. U moet voor de oprichting van een stichting naar een notaris, die statuten daarvoor opstelt. Daarbij moet direct een bestuur worden benoemd, bestaande uit voorzitter, penningmeester en secretaris, die de stichting gaan beheren. De oprichting van de stichting kost wellicht € 1.000, en een stichting heeft meer verplichtingen dan een eenmanszaak. Een voordeel van een stichting is wel dat deze makkelijker subsidies kan verkrijgen.
Verder verwijs ik naar http://www.kvk.nl/ondernemen/rechtsvormen/overzicht-van-alle-rechtsvormen/de-stichting/?refererAliasStat=stichting

 

 

Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Bedrijfsformules:
AlliantiesFranchisingMulti-level-marketing


Gerelateerde vragen aan Hoe begin ik een relatiebureau:

Pijn bij wakkerworden, autorijden en zitten.
      [Gesteld in Aandoeningen Bewegingsapparaat]
2009-06-30 08:08:51
Onbehoorlijk bestuur
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-08-06 12:27:06
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
hoe rosei collis handvoeden ?
      [Gesteld in Parkieten]
2010-04-14 15:33:12
Net begonnen en direct de pil doorslikken kan dat?
      [Gesteld in Anticonceptie]
2013-10-02 17:53:36

Gemiddelde score Bedrijfsformules: 8.3 (618x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+