Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Relaties
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Relaties en krijg online een antwoord van de specialist in Relaties

Zelf een vraag over Relaties? Klik hier.
Meer vragen over Relaties.
De huidige beheerder van de rubriek Relaties:
Naam: Thijs van den Brink
Bedrijf: Nvs-automatisering
Reactiesnelheid: 39 uur
Waardering: 6.2 (van max. 10)
Meer informatie over Thijs van den Brink vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RelatiesVragen over Relaties via RSS. Klik hier.
RSS over Relaties op jouw website?Vragen over Relaties op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RelatiesVragen over Relaties via E-mail. Klik hier.

Moet ik deze relatie aanhouden?

[Gesteld op: 04-11-2012]

Toelichting:
Ik heb nu ruim een jaar een relatie met mijn vriend. Zelf ben ik een erg onzeker iemand, die altijd bevestiging nodig heeft van anderen. Kan ook erg moeilijk bij mijn eigen gevoel komen. Verder zit ik nu in mijn 2e jaar van het hbo en heb veel moeite met contacten, heb die ook weinig. Bang dat mensen mij saai en stom vinden (ben een vrij ingetogen en stil persoon). Hierdoor zit ik veel thuis, ben erg passief. Meerdere mensen (ouders, beste vriendin) hebben tegen mij gezegd dat ze denken dat mijn huidige vriend niet de juiste jongen voor mij is. Hij kan soms totaal geen interesse tonen in andere mensen (wat mijn ouders, als hij bij ons is dan opvatten als: hij mag ons niet) en heeft mij ook al meerdere malen teleurgesteld. Ik begrijp wat ze bedoelen en soms zie ik in dat ze in bepaalde dingen gelijk hebben. Toch wil ik daar niet meteen aan toegeven en heb ik geprobeerd die kritiek/goede raad van me af te zetten, zodat ik 'openminded' naar mijn vriend kan kijken. Ik vind het ook niet goed om, doordat er bepaalde dingen niet okÚ zijn, gelijk af te haken. Ik wil hem gewoon een kans geven. Tegelijkertijd heb ik de laatste tijd weinig zin om intiem te zijn met hem (op knuffelen na) en uit ik bepaalde irritaties nu wÚl, omdat het me soms gewoon te veel wordt en ik hem echt irritant vind. Nu kwam mijn vriend laatst zelf met vragen waarom ik niet vaak uit mijzelf tegen hem zeg dat ik van hem hou. Ook vroeg hij of ik niet bij hem blijf omdat ik verder weinig mensen heb om mee om te gaan in mijn studiestad. Mijn vriend merkte dus een verandering in mijn gedrag. Nu vraag ik mij af of mijn twijfels over onze relatie voortkomen uit het feit dat ik misschien geen gevoelens meer voor hem heb, of dat het voortkomt uit mijn eigen onzekerheid en angst om hem te verliezen (zonder hem heb ik immers bijna niemand meer, hij is degene die ervoor zorgt dat ik nog voortkabbel met mijn studie). Ik heb al geprobeerd lijstjes te maken met positieve en negatieve kanten van de relatie, maar heb het idee dat ik niet echt bij mijn gevoelens kom. We hebben nu overigens een soort van 'time-out': mijn vriend wil dat ik beslis hoe ik verder wil. Hij is een hele lieve jongen die oprecht van mij houdt. Ik wil hem ook niet te lang in afwachting laten, voel me nogal opgejaagd in het maken van een keuze. Ik heb er enorm moeite mee om beslissingen te maken, omdat ik niet weet waar ik goed aan doe en wat waarheid is. Kom niet tot een conclusie. Hopelijk weet u raad!
Antwoord:
Beste anoniem,

Dat klinkt al een serieuze set problemen die je daar hebt.

Je ouders, en beste vriendin hebben het beste met je voor, en zien dat je vriend een paar vervelende eigenschappen heeft... Tsja, het is een man, dus perfectie haal je natuurlijk nooit. En ouders of een vriendin die je vriend helemaal geweldig vinden... dikke kans dat hij dan homo is. Het is dus nooit goed.
Luister naar ze, maar neem het als advies mee, niet als de ultieme waarheid.

Het volgende probleem dat je schetst, is dat je vriend een beetje een... tsja. je beschrijft eigenlijk niets over zijn eigenschappen. irritant... maar ja, dat is een gevoel van jou. Niet geïnteresseerd in andere mensen...? ow, je bedoelt dat je een relatie hebt met een Man. Zo zijn ze wel eens, soms stinken ze zelfs. ;-)

Dan het grootste probleem dat je beschrijft,
en dat is jouw zelfbeeld, en de waarde die je hecht aan de mening van anderen.


Ik vermoed dat je ingetogen en stil bent uit angst dat je opvalt, en iemand een negatieve mening over je kan vormen. En dat je moeilijk keuzes maakt, uit angst dat je vriendin, je ouders, of iedereen het maar een stomme keuze vindt. En jou er ook dan maar meteen stom bij vind.
Heb je eindelijk een vriend, zit iedereen hem (en daarmee jou) weer af te zeiken.
En dan blijkt hij ook nog eens niet altijd leuk, zodat je het helemaal niet meer weet...

Ik adviseer je om hulp te zoeken bij een psycholoog, die je gaat helpen met je onzekerheid, en alle last die je zelf daar van hebt. Ik adviseer je ook dit met niemand te bespreken, vooral die vriendin, en je ouders niet, en ook niet met je vriend. Het is jouw ding, jouw keuze, en daar heeft verder niemand iets mee te maken. Geen meningen, geen gedoe over goed of slecht.
Gewoon gaan.

En ja, weet je, misschien ben je ook wel gewoon een saai persoon. of stom, lelijk zelfs. Brrr...   en wat dan nog? Saai, stom of lelijk zijn meningen, geen feiten. Lelijk fix je in een ziekenhuis, of bij de kapper, stom fix je door iedereen te dumpen die dit tegen je zegt, en saai... Je klinkt niet echt saai, maar wel behoorlijk vertwijfeld, door alle verwachtingen die anderen van je hebben, of door de verwachtingen die jij denkt dat anderen van je hebben.

Wat wel helpt denk ik, is het beginnen van een character in een spel zoals World of Warcraft, of het gratis World of Tanks. Zorg ervoor, dat je met je character je teammaten zoveel mogelijk naait. Steel alles, ben lomp, stom en grof, en schiet je tankbuddies de hele tijd in hun rug. Ga op TMFchat of habbohotel of weet ik veel waar, open een account of geenstijl.nl, en ga iedereen afzeiken, met veel enthousiasme. Heb een hekel aan negers, of speel dat je een neger bent, en heb een hekel aan friezen, of belgen. Maakt niet uit, maar gooi je haar los, en ga er tegenaan. Online, dus redelijk veilig.

De energie die je dit oplevert, en het totale gebrek aan hoe het hoort, of empathie voor je medespelers, zal je goed helpen in je echte leven, en zal je ook de kracht geven een ander ongemak te bezorgen, ten voordele van jezelf. 
IK EERST. en dan heb ik nog genoeg over voor jullie allemaal.

Kort samengevat:
Meid, zorg dat je wat ballen krijgt, fuck de rest.

Haal zelf die hulp, en weet dat er heel veel mensen zijn die klaar staan om je stom te vinden, maar ook heel veel die jou meteen leuk vinden. En dan zijn er nog echt verschrikkelijk veel mensen die zich totaal niet voor jou interesseren. Geen mening dus over jou.

En voor wie doe je het allemaal? Maak daar eens een lijstje van. Namen willen we zien.
Je echte vrienden en familie moet je nemen zoals je bent. onvoorwaardelijk. Daar hoef je je niet voor te gedragen... Laat die scheet, als die in de weg zit.
De mensen op straat kennen jou niet, en jij hen niet, dus fuck hun.
ze zijn je na 4 seconden alweer vergeten.

en dan blijft over... de ouders van je vriendin, de barman, de groenteboer, je leraar, die jogger die je elke keer voorbij ziet lopen in het park... zoveel mensen zijn het uiteindelijk niet...

En dan de belangrijkste... Jijzelf.
Je hoeft geen lekker photoshop-wijf te zijn, of altijd vrolijk...
Je hoeft ook niet meteen geil te zijn als je vriend in de buurt is, of lekker te ruiken, strak gekleed, fris, opgeruimd, en als die andere viva bullshit.
Ben jezelf, en als de wereld dat niet bevalt, dan kan de wereld een enge ziekte krijgen.

Dusss.

En wel gaan he? Psychologen zijn niet eng,en als je er via de huisarts naartoe gaat, ook niet duur.
Maak je opleiding af, niet voor je vriend, maar om elke eikel die jou stom vind, later uitlaatgas te laten ruiken als je in je succesvolle auto wegrijd, naar je zelfverdiende huis, met je eigen zaken goed op orde.
Had ik al gezegd.... Fuck de rest? Fuck ze, allemaal. ;-)

Succes!


Beantwoord door:
Thijs van den Brink
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Relaties:
Alleenstaanden
Bemiddeling
Dating
Familie
Gezinstherapie
Huwelijk
Partnertherapie
Relatieproblemen
Relatietherapie
Gerelateerde vragen aan Moet ik deze relatie aanhouden?:

wat doe ik met mijn relatie? ik wordt er depri van
      [Gesteld in Psychologie]
2009-06-09 19:53:38
Kan ik mijn vriend nog vertrouwen?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-09-22 21:56:09
Gaan we het redden ondanks bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-04 19:37:54
Bindingsangst of niet?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-02 18:43:55
nieuwe relatie met jonge kinderen.
      [Gesteld in NLP]
2013-02-13 16:26:09

Gemiddelde score Relaties: 6.7 (334x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+