Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Bewindvoering » WSNP
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek WSNP en krijg online een antwoord van de specialist in WSNP

Zelf een vraag over WSNP? Klik hier.
Meer vragen over WSNP.
De huidige beheerder van de rubriek WSNP:
Naam: Geert
Bedrijf: Stichting bureau voor schuldenpreventie
Reactiesnelheid: 17 uur
Waardering: 7.2 (van max. 10)
Meer informatie over Geert vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over WSNPVragen over WSNP via RSS. Klik hier.
RSS over WSNP op jouw website?Vragen over WSNP op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over WSNPVragen over WSNP via E-mail. Klik hier.

teruggave I.B. gebruikt om schuld tebetalen

[Gesteld op: 24-10-2012]

Toelichting:
Ik ben een alleenstaande vader met 2 kinderen. Ik zit sinds 2010 in het minnelijke traject. Heb bij de aanvang van het dit ook kenbaar gemaakt dat ik kinderopvang toeslag toeslag nodig hebt om te kunnen werken, en dat er waarschijnlijk een grote naheffing zou komen over 2009 ik heb een zeer goed betaalde baan, en begrijp dat ik na twee jaar al reeds het afgesproken bedrag bereikt hebt wat met de schuldeisers is afgesproken, Ik heb in 2011 een naheffing gekregen over teveel ontvangen kinderopvang toeslag over 2010 en 2011. Tot mijn verwondering niet over zoals aangegeven 2009. De schuldsanering zei dit zijn schulden gemaakt na aanvang van de sanering dus die kunnen wij niet meenemen meer, maar het was hun wel bekend dat ik van de kinderopvang toeslag gebruik maakte om zo mijn goed betaalde baan te kunnen houden. Hun advies was regel zelf een betalingsregeling met de belastingdienst(?). Dat heb ik gedaan. Deze maandelijkse betalingsregeling heeft ongeveer 16 maanden gelopen, totdat de belastingdienst opeens het maandelijkse bedrag van de voorlopige teruggave I.B. wat normaal rechtstreeks naar de schuldsanering ging, nu te gebruiken om het resterende saldo van de 2 aanslagen van de kinderopvang toeslag versneld tegaan aflossen. Voor mij heerlijk want nu ben ik binnen vier maanden van de belastingdienst af. want anders moest ik via een betalingsregeling dit betalen van mijn VTBL. Mijn vraag: Een nieuwe schuld is ten dele waar, maar het was bekend dat ik hier gebruik van maakte, en door alle nieuwe regels en voorwaarden hiervan ben ik er mee gestopt, en heb een nieuwe regeling voor kinderopvang gezocht via een soort ruildienst, wat mij geen geld kost. Gaat nu de schuldsanering zeggen dat de voorlopige teruggave I.B. over dit jaar ten onrechte is gebruikt voor een betaling van een schuld die niet is meegenomen in het traject Ik heb de belastingdienst erover opgebeld om het ongedaan te krijgen maar zoals u weet dat lukt niet. Ik moet nog drie maanden sanering. Gaat straks bij de na controle het probleem komen: U heeft zich niet aan de voorwaarden gehouden ? Trouwens als de belastingdienst iets veranderd dan kan ik daar niets aan veranderen, wat ik ook telefonisch heb geprobeerd.

Het gaat om een bedrag van 1500 euro, terwijl ik al bijna 10.000 euro boven het minimaal af te lossen bedrag met de schuldeisers zit.
Antwoord:

Geachte heer/mevrouw.

Een nieuwe schuld kan onder gegeven omstandigheden ontstaan buiten eigen schuld dus isniet verwijtbaar. Wellicht kunt u de belastingdienst verzoeken om uitstel van betaling tot het komende nieuwe jaar nadat het minnelijk traject wat drie jaren mag duren is gepasseerd.

Idee?

 

 
Reactie vraagsteller:
Dank voor het snelle antwoord. Uitstel van betaling kan niet meer, want alles is dus betaald. Ik begrijp uit u antwoord dat de voorlopige teruggave I.B. gebruikt mocht worden om de aanslagen kinderopvang toeslag te betalen, deze toeslag mij in staat stelde om mijn baan te behouden en extra over te werken. Wat ook blijkt uit de positieve balans boven het te verwachte bedrag gereserveerd voor de schuldeisers.
Laatste vraag of waar het om ging: De bwv kan niet zeggen dat ik de voorlopige teruggave I.B. heb onttrokken aan de schuldeisers en deze alsnog moet gaan betalen of het traject word stopgezet ?
 
Antwoord Beheerder:
Als er geen negatieve gevolgen zien niet maar bedenk het is slechts een voorlopige teruggave/aanslag.

Beantwoord door:
Geert
profielpagina


Gerelateerde vragen aan teruggave I.B. gebruikt om schuld tebetalen:

Kunnen particuliren ook failliet laten verklaren.
      [Gesteld in wsnp bewindvoerder]
2011-10-14 16:14:25
kan iemand me helpen
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2011-06-11 01:58:38
wat doen bij beneficair aanvaarden
      [Gesteld in Notaris-Utrecht]
2009-06-22 18:11:11
Wat is de procedure bij schulden van overledene?
      [Gesteld in Erfrecht]
2010-04-19 12:41:39
beslaglegging loon
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2010-12-01 14:28:29

Gemiddelde score WSNP: 7.2 (2354x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+