Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Wetenschap » Geesteswetenschappen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Geesteswetenschappen en krijg online een antwoord van de specialist in Geesteswetenschappen

Zelf een vraag over Geesteswetenschappen? Klik hier.
Meer vragen over Geesteswetenschappen.
De huidige beheerder van de rubriek Geesteswetenschappen:
Naam: CeesWillem
Bedrijf: Sunvitalife - het beste leven
Reactiesnelheid: 20 uur
Waardering: 8.8 (van max. 10)
Meer informatie over CeesWillem vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over GeesteswetenschappenVragen over Geesteswetenschappen via RSS. Klik hier.
RSS over Geesteswetenschappen op jouw website?Vragen over Geesteswetenschappen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over GeesteswetenschappenVragen over Geesteswetenschappen via E-mail. Klik hier.

uitleg over droom of liever gezegd nachtmerrie

[Gesteld op: 20-10-2012]

Toelichting:
Vanmorgen werd ik wakker met hardkloppingen en het sterke gevoel te willen huilen ik heb elk detail in mijn droom onthouden ik zat in de auto maar eindigde op de verkeerde autobaan en zag dat ik tegen de richting in reed zo snel mogelijk draaide ik mijn stuur naar de goede baan vieuw dacht ik en plots komen er een paar autos aan die op die baan tegen de richting in rijden en het is baaammm een regelrechte puinhoop voor mijn ogen veel autos in puin vervolgens hoorde ik toen ik thuis kwam dat mijn zusje dood is vervolgens ben ik op een kamer soort hotelkamer en aan de overkant hoor ik bekende stemmen 1 van hen hoor ik zeggen dat een vriend van mij waarmee ik een goede band had dood is. de deur aan de overkant staat op een kier ik loop naar binnen en er ligt allemaal rotzooi zoals handoeken was op het bed en een verscheurd briefje wat daar op stond kon ik niet lezen want mijn moeder kwam en op dat moment begin ik te huilen en zeg hij is dood ze omhelst me en zegt alleen rustig ja ik weet het.
en ik wilde dat briefje nog lezen ik vond het andere verscheurde stukje ook maar toen werd ik wakker weet u wat dit betekent.
Antwoord:

Beste,

Proficiat met uw "nachtmerrie". Een nachtmerrie heeft namelijk de eigenschap een heel mooie, diepgaande boodschap te herbergen. Dat is ook de reden dat dromen worden vergeleken met "de taal van de goden". Helaas kan ik uw droom niet gaan uitleggen, maar u hooguit op weg helpen om de booschap(pen) te ontcijferen.

Wat algemene aanwijzingen: schrijf de droom nogmaals voor uzelf op in de tegenwoordige tijd (dus: ik wordt wakker met hartkloppingen en he het sterke gevoel te willen gaan huilen. Ik zit in de auto...enzovoorts). Uw "innerlijke goden" (uw onbewuste kwaliteiten)  werken met voor u herkenbare symbolen.

Zo bergint uw droom bijvoorbeeld met: Ik zit in mijn lijf (mijzelf = auto) en eindig op de verkeerde weghelft (tegen de stroom in - oeps). Met andere woorden: uw bevindt zich voor u in een onjuiste situatie, te weten u "leeft" tegen de stroom in (in plaats van met de verkeersstroom mee te gaan. Dit begin geeft aan in welke situatie u zich bevindt (oeps). Dat is niet alleen zeer vermoeiend, tegengesteld aan wat de bedoeling is (go with the flow...). Dan gooit u het stuur om om in de juiste richting te gaan rijden met de aangegeven gevolgen. Het lijkt erop dat de manoeuvre om het roer in uw leven om te gooien een averechts effect heeft een behoorlijk wat "schade" veroorzaakt.

Het kan dus zijn dat u meende op de verkeerde weghelft (de verkeerde baan tegen de stroom in) te rijden/leven. De vraag die in mij opkomt is daarom: was uw indruk (op de verkeerde weghelft te rijden) wel juist? Indien wij namelijk menen onze leven op de juiste manier inhoud te geven, zullen er altijd elementen zijn (tegen- of dwarsliggers) zijn die het leven minder aangenaam lijken te maken. Echter, let wel: die zogenaamde tegen-/dwarliggers zijn aspecten/eigenschappen in onszelf die nog aangepakt dienen te worden. Uit de weg gaan door het stuur radicaal om te gooien is slechts uitstel van de noodzaakt om zaken in uzelf aan te pakken (u gaat zaken uit de weg, met ingrijpende gevolgen). Is die ommezwaai in uw leven herkenbaar???

Hoe dan ook, u hebt die ommezwaai gemaakt en komt daardoor allerlei "rotzooi" tegen die u alsnog op orde dient te brengen, dus bent u feitelijk weinig met die ommezwaai opgeschoten.

Alle personen, stemmen, enzovoorts vertegenwoordigen bepaalde kwaliteiten/eigenschappen IN uzelf. Zo staat uw zusje (die dood is gegaan) voor een vrouwelijke kwaliteit in uzelf en uw goede vriend voor een bepaalde mannelijke kwaliteit (ieder mens heeft zowel mannelijke als vrouwelijke kwaliteiten in zichzelf). Gelukkig is daar uw "moeder" die u komt troosten, die vaak de zo'n rol speelt in ons leven en feitelijk ook een innerlijke eigenschap is.

Noch het omgooien van uw stuur, noch het binnengaan van een andere "kamer" (aan de overkant), brengt u dus verder. Dat is ook de reden dat u "het briefje" niet meer kunt ontcijferen. Al met al staat u gewoon helemaal met lege handen. Het voordeel daarvan is dat u helemaal van voren af aan kunt beginnen om kwaliteit en inhoud aan uw leven te gaan geven.

Om daarmee te beginnen kunt u een beroep gaan doen op uw overleden zusje (dit is namelijk een innerlijke kwaliteit die u weer kunt activeren door er een beroep op te doen/er aanspraak op te maken). Zo ook hetzelfde met uw "goede vriendje". Daarnaast kunt u een beroep doen op uw (innerlijke) "moeder" om u terzijde te staan bij het op orde brengen van uw leven. Hebt u een religieuze achtergrond dat kunt u "gebed" daarvoor benutten en "goddelijke" hulp vragen. Het meest eenvoudige is u te laten leiden door "de taal van de goden", dus dromen te vragen als leidraad voor uw leven. Tja, dan zult u wellicht weer spoedig "het briefje" met de aanwijzigingen voor het leven alsnog kunnen teruglezen.

Dit lijkt lijkt allemaal heel dramatisch. Echter, vroeg of laat zal ieder zulke ervaringen krijgen, al was het maar om een betere kwaliteit en een andere inhoud/invulling aan het leven te kunnen gaan geven die meer in lijn liggen met de de oorspronkelijke bedoeling van uw leven.

Vooralsnog sterkte toegewenst en succes met het inschakelen van uw innerlijke familieleden/kwaliteiten om uw leven weer in de juiste richting te krijgen.

Met dank voor het delen van uw helderheid scheppende "nachtmerrie".

CeesWillem  

 

Beantwoord door:
CeesWillem
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Geesteswetenschappen:
FilosofieGodsdienstwetenschapTheologie


Gerelateerde vragen aan uitleg over droom of liever gezegd nachtmerrie:

Wat zijn de kenmerken van Rett?
      [Gesteld in Autisme]
2006-12-29 20:39:10
droom
      [Gesteld in Geestelijke Stoornissen]
2009-09-01 06:06:20
Dromen over de dood,
      [Gesteld in Dood]
2010-12-17 21:28:38
" Kikkers "
      [Gesteld in Droomuitleg]
2017-09-28 13:53:28
In de droom was ik getrouwd.
      [Gesteld in Droomuitleg]
2018-03-14 12:26:04

Gemiddelde score Geesteswetenschappen: 8.8 (23x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258136
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+