Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeelsmanagement » Arbeidsvoorwaarden
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsvoorwaarden en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsvoorwaarden

Zelf een vraag over Arbeidsvoorwaarden? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsvoorwaarden.

Beheerder worden?

De rubriek Arbeidsvoorwaarden heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Arbeidsvoorwaarden Klik hier.

RSS over ArbeidsvoorwaardenVragen over Arbeidsvoorwaarden via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsvoorwaarden op jouw website?Vragen over Arbeidsvoorwaarden op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ArbeidsvoorwaardenVragen over Arbeidsvoorwaarden via E-mail. Klik hier.

Na 1,5 jaar nog niet de beloofde salarisverhoging!

[Gesteld op: 19-10-2012]

Toelichting:
Na 1,5 jaar geen salarisverhoging, wat kan ik doen
1,5 jaar geleden is mij mondeling de belofte gedaan dat mijn functie en herwaardering zou krijgen en ik hierbij een salarisverhoging zou verkrijgen. De functie (gis-specialist) was nog niet gewaardeerd omdat het een vrij nieuwe functie betrof. Om deze redenen wat laag ingezet en dus eigenlijk ondergewaardeerd aldus mijn chef. Ik heb meerdere maken gevraagd hoe ver het staat met de waarderingen, mede omdat ik heb begrepen dat het salarisverschil wordt uitbetaald met terugwerkende kracht, maar slechts tot een jaar terug.

Nu heb ik steeds als antwoord gekregen dat ze er druk mee bezig waren en er op terug zouden komen. Na opnieuw er zelf achteraan te zijn gegaan hebben ze mij verteld dat het wederom nog een aantal maanden in beslag zou kunnen nemen. En er is mij gezegd dat ik wel om zeur!
Ik vind dat ik het recht heb hiernaar te vragen. Het is mij meer dan 1,5 jaar geleden beloofd. Daar komt bij dat wanneer mijn loon inderdaad verhoogd is, ik slechts tot een jaar terug deze verhoging zou kunnen verkrijgen.
Ik ben echt boos en teleurgesteld in mijn werkgever dat ik voor zeur wordt uitgemaakt maar zij hun beloftes niet nakomen. Ik raak erg gedemotiveerd en verneem dat er over mij wordt gesproken. Dit geeft mij een erg onprettig gevoel en zorgt er zelfs voor dat ik met tegenzin naar het werk ga. Ik heb daardoor zelfs lichamelijke klachten; hoofdpijn, buikpijn, rugpijn.
Ik weet niet wat ik nog maar kan doen, want ik verneem dat wanneer ik er iedere keer dat ik er naar vraag de verstandshouding alleen maar wordt verstoord. Ik heb er in totaal 4 x naar gevraagd en de laatste keer is in mei geweest.
Wat zou ik nog meer kunnen doen? Me stilhouden en nog eens 1,5 jaar wachten is ook niet hetgeen dat ik wil.
Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

In antwoord op uw vraag, betreffende een mondelinge toezegging van een salarisverhoging, bericht ik u het volgende.

Mondelinge afspraken net zo bindend als schriftelijke afspraken. U kunt dus ook aan modelinge afspraken rechten ontlenen. Alleen stuit u vaak op bewijsproblemen om die toezeggingen ook waar te maken. Als gemaakte afspraken niet nagekomen worden is het gebruikelijk om eerst in overleg te treden met de leidinggevende of P&O afdeling, want meestal kan een potentieel conflict al worden voorkomen door de wederpartij persoonlijk aan te spreken op het niet nakomen van de gemaakte afspraak. Bent u in het bezit van bijvoorbeeld een e-mail of ander schriftelijk document waarin de herwaardering staat vermeld dan kan dit als bewijs aangevoerd worden.
Als u geen schriftelijk bewijs heeft, zult u op een andere manier bewijzen moeten leveren. Bij de rechter gaat het er eigenlijk niet om wie gelijk heeft, maar wie het kan bewijzen. 

Mocht uw werkgever de herwaardering binnen een korte tijd afgerond hebben en is er sprake van een eventueel salarisverschil, dan dient deze met terugwerkende kracht uitbetaald te worden. Dit vanaf de datum van de eerste gemaakte afspraak (indien bewezen) tot en met de huidige datum.

Ik wil u bij deze adviseren om nogmaals de zaak te bespreken met uw leidinggever of P&O afdeling. De aanvraag voor dit gesprek zal u per e-mail moeten indienen, dit voor het opvoeren van eventuele bewijslast mocht dit nodig zijn. In deze aanvraag vermeld u het onderwerp, tw. voortgang van herwaardering, refereert u aan de belofte welke 1,5 jaar geleden gedaan is ( hierbij ook de naam van degene die u de belofte heeft toegezegd vermelden), de mondelinge gesprekken die u heeft gehad met uw leidinggevende en de gevolgen welke u ondervindt door het uitblijven van de resultaten van de herwaardering.

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande behoefte aan meer info of bijstand dan verwijs ik u gaarne naar onze website: www.expear.nl. U kunt daar ons contactformulier invullen. 

Met vriendelijke groet,

E.A. Vonsee

Specialist Arbeidsrecht

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Na 1,5 jaar nog niet de beloofde salarisverhoging!:

Heb ik alsnog recht op een loonsverhoging?
      [Gesteld in Personeel & Organisatie]
2008-03-28 16:30:07
Mag werkgever salarisafspraken uitstellen?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2009-05-11 15:48:17
mag mijn baas mijn salarisverhoging inhouden?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2009-09-25 10:53:06
Geen salarisverhoging die wel is toegezegd
      [Gesteld in Salarisadministratie]
2010-02-27 12:19:30
Minder salarisverhoging dan collega zelfde functie
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant]
2010-12-14 21:12:53

Gemiddelde score Arbeidsvoorwaarden: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+