Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Zorg » Persoonsgebonden Budget (PGB)
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Persoonsgebonden Budget (PGB) en krijg online een antwoord van de specialist in Persoonsgebonden Budget (PGB)

Zelf een vraag over Persoonsgebonden Budget (PGB)? Klik hier.
Meer vragen over Persoonsgebonden Budget (PGB).

Beheerder worden?

De rubriek Persoonsgebonden Budget (PGB) heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Persoonsgebonden Budget (PGB) Klik hier.

RSS over Persoonsgebonden Budget (PGB)Vragen over Persoonsgebonden Budget (PGB) via RSS. Klik hier.
RSS over Persoonsgebonden Budget (PGB) op jouw website?Vragen over Persoonsgebonden Budget (PGB) op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Persoonsgebonden Budget (PGB)Vragen over Persoonsgebonden Budget (PGB) via E-mail. Klik hier.

PGB en WMO

[Gesteld op: 18-10-2012]

Toelichting:
Mijn vrouw heeft via de wmo een pgb voor hulp in huis. Tevens heeft ze een PGB vanuit de AWBZ. Over beide pgb's is in 2011 de maximale eigen beidrage ingehouden. Het GAK stuurt eens in de vier weken een accept giro. Over 2011 was dit 134 euro per vier weken. Het zorgkantoor heeft direct bij het bepalen van de hoogte van het pgb de maximale eigen bijdrage van het totale pgb op jaarbasis ingehouden. Hier kwamen we pas in de loop van 2012 achter. Het zorgkantoor geeft nu aan dat we geen recht hebben op teruggaven van de eigen bijdrage over 2011 omdat we dit niet hebben besteed aan zorg over 2011. Over 2012 hebben wel de eigen bijdrage van de eerse drie kwartalen teruggekregen. En is het salaris van onze hulp verhoogt. Is het mogelijk om de onterechte eigen bijdrage die het zorgkantoor heeft ingehouden over 2011 terug te vorderen. Er hoeft toch maar over ÚÚn pgb een eigen bijdrage worden betaald?
Antwoord:
Dag,
Bedankt voor uw vraag.


U hoeft inderdaad maar  één maal eigen bijdrage te betalen.
Wat u overhoudt van het PGB moet u terugbetalen; als u meer geld heeft uitgegeven aan zorg in 2011 dan het bedrag van het PGB ( zonder de eigen beijdrage)  en u kunt dit aantonen, dan kunt u alsnog de eigen bijdrage over 2011 opvragen.
Maar als u voor dat "extra" bedrag geen zorg heeft ingekocht moet u het toch alsnog terugbetalen, en dan klopt het dat u het bedrag dat u terug zou krijgen als eigen bijdrage over 2011 niet meer aan zorg kunt uitgeven in 2011: het is immers al 2012.

Gelukkig is het dubbel innen in 2012 al wel gecorrigeerd, en kunt u dit bedrag in 2012 aan zorg besteden. U weet ook dat u over het vierde kwartaal in principe dit eigen-bijdrage -bedrag uitbetaald zult krijgen, en u kunt er dus zorg voor inkopen.

Als u nog vragen heeft hoor ik het graag.
Dat kan ook via het emailadres mantelzorgmakelaar@familycaresupport.nl

Met vriendelijke groet
Freke Schoemaker


U kunt mij volgen via Twitter: FrekeSchoemaker
http://www.familycaresupport.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Persoonsgebonden Budget (PGB):
PGB AWBZPGB Wmo


Gemiddelde score Persoonsgebonden Budget (PGB): 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+