Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Honden » Hondengedrag
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Hondengedrag en krijg online een antwoord van de specialist in Hondengedrag

Zelf een vraag over Hondengedrag? Klik hier.
Meer vragen over Hondengedrag.
De huidige beheerder van de rubriek Hondengedrag:
Naam: Elaine
Bedrijf: 4footers for 2footers
Reactiesnelheid: 9 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Elaine vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HondengedragVragen over Hondengedrag via RSS. Klik hier.
RSS over Hondengedrag op jouw website?Vragen over Hondengedrag op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HondengedragVragen over Hondengedrag via E-mail. Klik hier.

wat te doen ????

[Gesteld op: 15-10-2012]

Toelichting:
hallo wij hebben een 2 jarige labrador teefje ...de laatste maanden poept en plast ze steeds weer in huis over de meubels en al ....we hebben alles al geprobeerd maar niks helpt zelfs de bench niet wand daar doet ze het ook in
ook hebben wij een zoontje van 2 die alle s kan doen met haar ..maar de laatste tijd als we de muilkorf snachts om moeten ( omdat ze anders alles van de kleine kapot bijt en dat van ons) met name de spullen van ons zoontje bijt ze helemaal kapot zelfs waar wij bij zijn wij weten niet meer verder en willen zelfs een buiten ren met nachthok gaan maken voor haar zo erg is het al
weten jullie mss raad wand diot is echt niet meer leuk
bij ons slapen heeft geen zin wand daar doet ze het ook
ze is zo zindelijk en meld zich en gaat ook naar buiten toe
mvg een wanhopig iemand

ze hebben ons al gezegd dat het mss eran ligt dat de hond jloers aangezien ze uit niets laats in me zoontje zijnnus gebeten heeft omdat ze het koekje niet kreeg van ons zoontje
Antwoord:
Het is duidelijk dat hier de rangorde vreselijk verstoord is in uw huis. Begin helemaal opnieuw. Hoe een goed roedelleider te zijn, leest u verder op in de rubriek. Verder vraag ik me af, of er wel aan de behoeften van deze hond tegemoet gekomen wordt? Laat u de hond iedere dag een uur los rennen op een voor honden geschikte veilige plek? Heeft ze genoeg contact met andere honden, en kan ze spelen? Daarbij; een hond hoort niet op bed of bank, die is voor mensen bedoelt. Het plassen en poepen dat ze op de bank doet, is omdat het een hogere plaats is dan de grond. Een hond die geen leiding krijgt, gaat zelf de leiding nemen, en laat dat zien door zich op hoge plaatsen te ontlasten.
Het kapot bijten van spulletjes, zegt dat de hond zich verveelt. En het bijten in de neus van uw zoontje heeft te maken met rangorde.
Ik adviseer u, om alsnog een cursus met deze hond te volgen, om haar beter onder controle te krijgen.
De muilkorf is absoluut uit den boze! Pak het probleem aan!

Het toepassen van onderstaande dominantiehandelingen dient NIET om conflicten op te roepen. Indien een dominantiehandeling agressie of angst bij uw hond veroorzaakt dient deze (voorlopig) achterwege te worden gelaten. Het uitvoeren van deze dominantiehandelingen dient om uw dominantiepositie ten opzichte van het dier te regelen en/of te bevestigen.

1.- ... laat uw hond niet toe op stoel, bank en/of bed.

2.- Neem in uw omgang met uw hond geen "lage" houding aan. Bijvoorbeeld tijdens spel niet op de grond liggen.

3.- Laat uw hond minimaal 10 tot 15 x per dag op commando zitten ("zit") en vervolgens liggen ("af"). Bijvoorbeeld vooraleer het aanhalen, begroeten bij thuiskomst, geven van eten, bot of hondenkoekje, weggooien van een balletje of stok; na correctie; als oefening binnen en buiten etc.

4.- Voer minimaal 5 x per dag een aantal lichamelijk, dominante handelingen uit : over de snuit pakken (bij begroeten en spel), op de rug leggen (tijdens spel, borstelen of aanhalen), over de hond heen gaan staan (en de voorhand optillen).

5.- Bepaal zelf steeds het begin en het einde van een handeling, b.v. bij borstelen, maar ook bij spel. Negeer dus de hond als deze (opdringerig) aandacht vraagt d.m.v. b.v. neusduwen, opdringen van een speeltje of bot, piepen of pootje hengelen.

6.- Loop niet zelf naar de hond toe, maar laat de hond op commando naar u toe komen. Komt de hond uit zichzelf naar u toe, negeer hem dan.

7.- Pak af en toe de voerbak, bot en/of speeltje van de hond af. Gaat dit zonder protest van de hond, dan de hond belonen en het weer terug geven.

8.- Sta niet toe dat de hond opspringt (noch bij u, noch bij vreemden) of tegen u aan staan (ook niet tijdens spel of terwijl u op een stoel zit).

9.- doe geen wilde trekspelletjes met uw hond, tenzij de hond het commando "los" meteen uitvoert. Sta bijten in armen en benen niet toe, OOK NIET ALS SPEL.

10.- Voorkom dat de hond als eerste een deur in- of uitgaat of rent. Laat eerst de hond op commando zitten en ga zelf altijd als eerste de deur uit of in.

11.- Bepaal tijdens de wandeling de route en laat deze niet door uw hond bepalen. Loop niet steeds dezelfde route. (Uw hond moet op u letten)

12.- sta niet toe dat de hond markeert (plassen), als deze aan de lijn loopt. Dit geldt zowel voor reuen als teven.

13.- Het rijden op mensen of andere honden, of een poging daartoe, dient onmiddellijk gecorrigeerd te worden.

14.- Loop niet om uw hond heen, als deze in uw looproute staat/ligt. De hond moet voor u opzij gaan. Ligt de hond te slapen, stap dan over hem heen.
veel succes, mvg elaine

Beantwoord door:
elaine
profielpagina


Gemiddelde score Hondengedrag: 8.3 (3187x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+