Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Personeel & Organisatie-Utrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeel & Organisatie-Utrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Personeel & Organisatie-Utrecht

Zelf een vraag over Personeel & Organisatie-Utrecht? Klik hier.
Meer vragen over Personeel & Organisatie-Utrecht.
De huidige beheerder van de rubriek Personeel & Organisatie-Utrecht:
Naam: Martin van den Berg
Bedrijf: Buro paraplu
Reactiesnelheid: 28 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Martin van den Berg vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Personeel & Organisatie-UtrechtVragen over Personeel & Organisatie-Utrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Personeel & Organisatie-Utrecht op jouw website?Vragen over Personeel & Organisatie-Utrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeel & Organisatie-UtrechtVragen over Personeel & Organisatie-Utrecht via E-mail. Klik hier.

Te dure leaseauto toegewezen gekregen

[Gesteld op: 10-10-2012]

Toelichting:
Ik heb een nieuwe baan waarbij ik recht heb op een leaseauto. Bij de aanbieding die mij gedaan is voordat ik in dienst kwam heeft het bedrijf twee voorbeeldloonstrookjes gevoegd om aan te geven waar ik netto ongeveer op uit zou komen. Deze offertes waren gebaseerd op twee verschillende leaseauto's. Iedere werknemer krijgt een bepaald budget voor een leaseauto, alles wat je overhoud wordt bij je brutosalaris opgeteld. Het loont dus om een goedkopere auto met een lagere bijtelling te rijden. Het kwam er op neer dat ik bij een Volkswagen Polo netto 230 euro meer zou overhouden dan bij een Volkswagen Golf.

Nu ik in dienst ben blijkt dat ik pas over twee jaar een auto kan uitkiezen; ik moet eerst een auto rijden waar nog een bestaand leasecontract op staat. Dit is een dure auto die ervoor zorgt dat ik 230 euro netto lager uitkom dan ik verwacht had.
Als ik dit van te voren had geweten dan had ik de aanbieding niet, of onder bepaalde voorwaarden geaccepteerd.

Het komt er op neer dat in de aanbieding er niet bij stond dat de twee voorbeeldoffertes niet meteen van kracht zouden zijn. Er stond echter ook niet wanneer ik een leaseautio zou mogen bestellen, alleen dát ik er een mocht bestellen. Ik vraag me af wat mijn rechten zijn, kan ik een andere auto eisen?
Antwoord:
Beste vraagsteller,

Een hele vervelende situatie en zo te horen in ieder geval in eerste instantie nogal misleidend. De vraag is echter wat er precies is afgesproken.

Als er is afgesproken dat je zelf een auto mocht kiezen, per direct, en dat dat nu niet het geval is, dan moet dit worden nagekomen en anders moet je hiervoor worden gecompenseerd. Als dit echter niet zo is afgesproken, dan is het heel anders. 

Uit de vraagstelling wordt niet duidelijk wat de afspraken precies zijn geweest en of de afspraken zijn nagekomen. Ik krijg sterk de indruk dat de afspraken niet heel duidelijk zijn geweest of dat er in de periode na het sluiten van het contract en/of voor je indiensttreding een verandering in de situatie is ontstaan, bijv. iemand die ontslag heeft genomen, waardoor een auto is komen vrij te vallen.

Mijn advies is om met de werkgever in gesprek te gaan. Geef aan dat het loon tegenvalt ten opzichte van hetgeen was voorgespiegeld en geef aan dat je onder deze voorwaarden heel anders tegen de afspraken aankijkt. Mogelijk is je werkgever zich hier helemaal niet van bewust en denkt hij je te matsen met een mooie auto (ik kan dat niet beoordelen). 

Misschien dat jullie in onderling overleg tot een goede oplossing kunnen komen. Anders zul je moeten kiezen wat belangrijk is en besluiten om het helemaal uit te zoeken. 

Veel succes,


Thea Thibaudier
Thizo HR
www.thizo.nl
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Te dure leaseauto toegewezen gekregen:

risico's bilvergroting
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2008-02-28 19:39:51
wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
Rechtzaak mogelijk tegen treitergedrag?
      [Gesteld in Advocaten-Zuid Holland]
2011-02-19 17:53:52
de minuren van 2011 worden gekort op mijn salaris
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2011-12-17 13:28:20
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55

Gemiddelde score Personeel & Organisatie-Utrecht: 10.0 (3x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+