Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Kinderbescherming » Jeugdzorg
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Jeugdzorg en krijg online een antwoord van de specialist in Jeugdzorg

Zelf een vraag over Jeugdzorg? Klik hier.
Meer vragen over Jeugdzorg.

Beheerder worden?

De rubriek Jeugdzorg heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Jeugdzorg Klik hier.

RSS over JeugdzorgVragen over Jeugdzorg via RSS. Klik hier.
RSS over Jeugdzorg op jouw website?Vragen over Jeugdzorg op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over JeugdzorgVragen over Jeugdzorg via E-mail. Klik hier.

Zoon nog naar vader nadat ex alimentatie stop zet?

[Gesteld op: 08-10-2012]

Toelichting:
Mijn ex heeft ineens besloten dat hij geen alimentatie meer wil betalen. Hij heeft onze zoon alleen erkend en verder geen gezag of iets dergelijks. wij hebben zelf mondeling afspraken gemaakt over alimentatie en bezoek regeling. Sinds 2 maanden betaald hij niet meer en ik ga dit dus via een advocaat oplossen. Nu is mijn vraag of ik in mijn recht sta als mn zoontje niet meer naar mijn ex laat gaan zolang hij geen alimentatie betaald...
Antwoord:
Het omgangsrecht is het recht van het kind! Een kind heeft een vader en een moeder nodig. Het moet zoveel mogelijk contact kunnen hebben met beide ouders, omdat dat voor zijn persoonlijke ontwikkeling heel belangrijk is. Het klinkt hard, maar het inzetten van uw zoontje als middel om alimentatie af te dwingen, is een nare vorm van kindermishandeling. Niet doen dus! Uw zoontje kan er niets aan doen dat zijn vader niet (meer) betaalt en zal dat, afhankelijk van zijn leeftijd, ook moeilijk kunnen begrijpen. Met andere woorden: hij mist zijn vader en weet niet waarom. Om die reden zal het op deze manier stopzetten van de bezoekregeling u door de rechter ook zeer kwalijk genomen worden. Dus eigenlijk snijdt u zichzelf in de vingers. Uw beste kansen liggen momenteel bij de advocaat, omdat die er voor kan zorgen dat de mondelinge afspraken alsnog op papier komen of door de rechter worden opgelegd. Wanneer dat gelukt is en vader weer alimentatie moet gaan betalen kunt u de betaling desnoods afdwingen met behulp van het LBIO (Landelijk Bureau Inning Ouderbijdragen). Het LBIO kan sinds kort in opdracht van de ene ouder de andere ouder tot betaling dwingen, desnoods door het inzetten van een deurwaarder. De kosten worden aan vader doorberekend.
Kortom: doordat het kind door vader erkend is, heeft u goede kansen om tot een goede regeling te komen, zonder dat uw kind daar iets van merkt. Het is voor de toekomst van uw kind bijzonder schadelijk wanneer de bezoekregeling wordt stopgezet, omdat een kind de reden daarvan niet begrijpt. Dat is een zaak tussen volwassenen waarmee je het kind niet mag belasten.

Een tweede gevaar dat op de loer ligt, is dat vader na het stopzetten van de bezoekregeling, daarover een procedure kan starten bij de rechtbank. Dat zal er hoogstwaarschijnlijk toe leiden dat de Raad voor de Kinderbescherming door de rechter om advies zal worden gevraagd. En dat kan (afhankelijk van wat er nog meer voor problemen zijn) er toe leiden dat de Raad de rechter om een ondertoezichtstelling vraagt. Dan krijgt u een gezinsvoogd die wel kijkt naar de bezoekregeling, maar zich niet mag bemoeien met de alimentatie. Dus dan bent u nog verder van huis.

Wees dus verstandig: ga de strijd met vader aan via de advocaat en laat uw kind er volledig buiten! Uw kind zal u daar later erkentelijk voor zijn!

Met vriendelijke groet,

Peter Smits
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Zoon nog naar vader nadat ex alimentatie stop zet?:

geldt het recht van voorkoop bij bouwgrond
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-09-29 18:37:27
hoe krijg ik dunne benen en een patte buik ?
      [Gesteld in Kickboksen]
2009-06-25 17:35:32
Reis aanbieden Panama
      [Gesteld in Bedrijfsvoering]
2010-03-01 13:20:02
hoe maak je een spreekbeurt over kickboksen
      [Gesteld in Kickboksen]
2010-03-30 18:30:49
Heb ik bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-28 17:27:51

Gemiddelde score Jeugdzorg: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+