Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Arbeidsrecht » Arbeidsrecht-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht-Noord Holland

Zelf een vraag over Arbeidsrecht-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht-Noord Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht-Noord Holland:
Naam: Herman Albersen
Bedrijf: De rechtspratkijk nederland
Reactiesnelheid: 81 uur
Waardering: 8.5 (van max. 10)
Meer informatie over Herman Albersen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht-Noord HollandVragen over Arbeidsrecht-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht-Noord Holland op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht-Noord HollandVragen over Arbeidsrecht-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Wat is nu verstandig?

[Gesteld op: 12-03-2008]

Toelichting:
Mijn huidige contract loopt af op 16 april. Het is mijn 4e contract voor bepaalde tijd (in de horeca cao mag dit). Ik heb op 8 februari mijn werkgever laten weten dat ik op wilde zeggen. Ik nam 1 maand opzegtermijn in acht, laatste werkdag 8 maart. Mijn werkgever hield mij echter aan mijn contract en liet mij weten dat ik pe 1 april weg zou kunnen. Per 8 maart wilde ik beginnen bij mijn nieuwe werkgever (betere functie, beter salaris) en besloot voet bij stuk te houden. Op 7 maart kreeg ik een brief van DAS rechtbijstand waarin staat dat mijn huidige werkgever mij aan mijn contract houdt toto 1 april. Als reactie daarop heb ik mij ziek gemeld. Mijn nieuwe werkgever wil dat ik mijn nieuwe contract teken, maar ik wil niks tekenen terwijl ik ziek gemeld ben bij mijn huidige werkgever. Nu blijkt dat mijn werkgever mij waarschijnlijk niet ziek heeft gemeld maar zich nu beroept op mijn eerder ontslag waar hij nu ineens (waarschijblijk door mijn ziekmelding) nu wel mee accoord gaat. Ik zit wat moeilijk; wil graag beginnen bij mijn nieuwe baan, maar wil geen risico nemen of wettelijk iets doen wat niet mag. Het gaat maar om de periode tot 1 april want dan zou ik accoord hebben om weg te mogen volgens mijn huidige werkgever. Kan hij zich nu ineens bedenken? Kan ik navraag doen bij de arbo of ik werkelijk ziek gemeld sta?
Graag uw advies.
Bvd.
Antwoord:
Ik neem aan dat er in uw contract geen tussentijds opzegbeding staat. Is dat wel het geval dan kan uw werkgever het u niet kwalijk nemen dat u tussentijds, d.w.z. vˇˇr het einde van het contract, opzegt. Uw werkgever kan terugkomen op zijn eerdere standpunt dat hij bezwaar heeft tegen uw wens om voortijdig ontslag te nemen. Aannemende dat er geen tussentijds opzegbeding in uw contract staat moet u in beginsel tot de overeengekomen einddatum blijven werken. Wanneer uw werkgever het niet eens is met uw ziekmelding of twifelt of u werkelijk ziek bent, moet hij u z.s.m. bij de bedrijfsarts laten komen. Doet hij dit niet, dan bent u 'juridisch' arbeidsongeschikt en hebt u recht op doorbetaling van ten minste 70% van uw loon. Mits u zolang natuurlijk niet bij de nieuwe werkgever aan de slag gaat. Wie tussentijds opzegt terwijl er geen tussentijds opzegbeding is overeengekomen en terwijl de werkgever deze voortijdige beŰindiging ook niet goedkeurt, riskeert dat de werkgever hem aansprakelijk houdt voor de betaling van het loon van het resterende deel van het contract plus voor eventuele schade die de werkgever door de voortijdige opzegging lijdt. Zeker omdat de onderhavige periode toch maar kort is (8 maart tot 1 april) raad ik u aan het contract bij uw huidige werkgever uit te dienen en het in zoverre na te komen.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Wat is nu verstandig?:

kat is krols en piest naast de bak
      [Gesteld in Katten]
2008-02-17 21:34:34
Voor en nadelen beeindiging eenmanszaak.
      [Gesteld in Belastingen-Noord Holland]
2009-05-14 11:06:33
Hoe is de omgangsregeling met een kind van 1 jaar?
      [Gesteld in Borderline]
2009-07-19 22:11:49
Mag onze zoon autorijden na toeval.
      [Gesteld in Verkeersrecht]
2010-11-23 11:22:54
Uit relatie stappen.
      [Gesteld in Borderline]
2012-08-03 12:04:07

Gemiddelde score Arbeidsrecht-Noord Holland: 9.5 (13x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+