Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Kinderbescherming » Jeugdzorg
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Jeugdzorg en krijg online een antwoord van de specialist in Jeugdzorg

Zelf een vraag over Jeugdzorg? Klik hier.
Meer vragen over Jeugdzorg.

Beheerder worden?

De rubriek Jeugdzorg heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Jeugdzorg Klik hier.

RSS over JeugdzorgVragen over Jeugdzorg via RSS. Klik hier.
RSS over Jeugdzorg op jouw website?Vragen over Jeugdzorg op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over JeugdzorgVragen over Jeugdzorg via E-mail. Klik hier.

Mijn 13 jarige dochter wil bij mij wonen

[Gesteld op: 21-09-2012]

Toelichting:
Goede dag
Mijn 13 jarige dochter wil graag bij mij komen wonen.
Zei is natuurlijk welkom , maar waar moet ik rekening mee houden en wat moet ik evt gaan aanvragen.
Ik neem aan dat de allimentatie die ik voor haar betaal dan stopt, moet mijn ex dan aan mij allimentatie gaan betalen?
Mijn ex gaat accoord dat mijn dochter bij mij wil gaan wonen, mijn andere dochter 19 jaar blijft bij haar moeder wonen, zei studeert.
Vriendelijke groet.
Antwoord:
Leuke vraag! Ik maak niet vaak mee dat ouders er onderling uitkomen bij zo'n belangrijke beslissing. Wat betreft de alimentatie: u bent vrij om dat met uw ex vrouw af te spreken zoals u beiden redelijk acht. Houdt daarbij bijvoorbeeld rekening met het feit dat u voortaan de kinderbijslag ontvangt. Moeder is verplicht de wijziging aan de SVB door te geven. Mocht ze dat vergeten en wordt uw dochter in de gemeentelijke basis administratie op uw adres ingeschreven, dan krijgen de ouders automatisch bericht van de SVB met een vragenlijst waarop de datum moet worden ingevuld waarop uw dochter bij u is gaan wonen.
Let ook op de Kindertoeslag bij uw belastingaangifte. Informeer hiernaar bij de Belastingtelefoon.
Onderschat verder niet hoe belangrijk deze overstap voor uw dochter is en ook nog aan het begin van haar puberteit. Daar gaat u nog uw handen vol aan krijgen! Heeft u vragen over het opvoeden van een puber? Loop dan gerust eens binnen bij een Centrum voor Jeugd en Gezin, liefst samen met uw dochter. Uw rol van "vader op afstand' verandert ineens in die van opvoeder. Dat zorgt voor flink wat veranderingen bij u thuis.
Ik neem verder aan dat uw dochter van 19 studiefinanciering heeft aangevraagd. Afhankelijk van hun inkomen gaat DUO er van uit dat beide ouders op basis van hun belastinggegevens ieder een deel bijdragen in de studiekosten. Daar heeft u schriftelijk bericht van gekregen.

Ik wens u veel succes bij de opvoeding van uw dochter!

Met vriendelijke groet,

Peter Smits
 
Reactie vraagsteller:
Goede morgen Peter.

Ik dacht dat mijn ex mee zou werken in het belang van onze dochter.
Niks minder is waar helaas.
Mijn dochter was afgelopen weekend weer bij mij, ik had met mijn ex afgesproken dat ik met haar ( mijn dochter dus) zou praten of zei 100% achter haar beslissing stond ,en haar uitgelegd dat het natuurlijk heel veel veranderingen met zich mee zou brengen als ze bij mij komt te wonen.
Mijn dochter staat niet 100 maar 200% achter deze beslissing , ik kreeg alleen te horen dat mijn ex had gezegd tegen mijn dochter dat papa wel even een hartig woordje met haar zou gaan spreken !!??
De thuis situatie is erg ongezond voor mijn jongste dochter.
Dat is ook de rede dat ze bij mij/ons wil komen wonen, mijn oudste dochter is ziek , deze loopt al 3 jaar bij een psycholoog ,een paar maanden geleden is het uitgekomen dat zei aan anarexia leid .
Alle aandacht gaat de oudste dochter en mijn jongste krijgt niet de aandacht die ze nodig heeft.
De oudste dochter maakt haar leven zuur en mijn ex doet daar niets aan , deze is moe en na mijn idee kan ze de situatie niet aan, ik heb haar meerdere malen gezegd dat ze altijd op me kan rekenen als ze hulp nodig heeft , maar dat doet ze dus niet , ik krijg eigenlijk alleen wat te horen als het al fout is gegaan of als er geld nodig is.
Mijn oudste slokt all aandacht op, waardoor de jongste het idee heeft dat ze niet mee telt , ik heb dit al meerdere malen gehoord van mijn jongste dochter en mijn ex hier over aangesproken, tevergeefs.

Gisteravond hebben wij ( ik en mijn vriendin waar ik nu al 3 jaar mee samenwoon) mijn dochter na huis gebracht.
Ik had met mijn ex afgesproken dat ik met Sem zou praten en dat ik dan zondag avond met haar zou praten, na wat aarzeling vroeg ze of we nog wilden praten.
Ik heb toen tegen mijn dochter gezegd ;nou vertel het zelf maar , ik schrok een beetje van de reaktie van mijn ex, deze begon meteen van inou dat is goed ik zal meteen contact opnemen met mijn advocaat om deze te laten checken of papa wel genoeg geld heeft om jouw te mogen onderhouden en jij mag naar jeugd zorg dan mag je daar het een en ander gaan uitleggen want jij moet onderzocht worden want je bent een patolologische leugenaar !!!???
Nu weet ik dat Sem wel eens een leugentje heeft verteld en ze heeft een keer op school verteld dat haar moeder haar slaat , of dit echt gebeurd is weet ik niet , wat ik wel weet is dat dit puur een schreeuw van aandacht was .
Toen ik nog thuis woonde was de jongste altijd het pispaaltje en werd zei voordurend gepest door de oudste en mijn ex schroomde er niet van om af en toe mee te doen en er hard om mee te lachen als mijn jongste uiteindelijk huilend en gillend van woede naar haar kamertje vluchte , toen er tijd kon ik het voor haar opnemen , maar ik heb nu totaal geen controle weet niet wat daar in huis gebeurd en hoor steeds maar weer van mijn jongste dat ze weer gepest is en dat mama geen tijd voor haar heeft en of weer boos is dat het niet goed gaat op school.

Ik ben heel rustig gebleven gisteren, heb gezegd dat ik het ga uitzoeken allemaal en dat ik weer contact met haar op zal nemen.
Het liefst had ik mijn jongste mee terug genomen maar dat kan/mag niet ?

Ik hoop nog steeds dat mijn ex geen toestanden gaat uithalen , want dit is niet goed voor die kleine meid , ze wil echt bij mij wonene en zegt ik voel me zo thuis bij jullie , hier vind ik mijn rust en voel ik mij op mijn gemak , ze wil echt niet meer thuis (bij mijn ex blijven) toen ze mijn ex vertelde dat ze bij mij wou wonen was zo ook erg rustig en zelf verzekerd , ja dit is wat ik echt wil mama is wat ze zei.

Mijn vraag : wat nu te doen? .
Ik wil dat het op een rustige en vredige manier gebeurd allemaal voor het wel van mijn jongste , ik wil ook niet dat ze straks een hekel aan haar moeder krijgt, mijn ex heeft dit wel geprobeerd dmv leugens over mij , die nu inmiddels allemaal ontkracht worden.)
De jongste was erg geschrokken van het feit dat ze naar jeugd zorg moest van mijn ex , ik heb haar gerust gesteld en gezegd dat jeugd zorg er voor haar is en dat alles wel goed komt.

aub

Help mij !!

Vriendelijke groet

Patrick 
Antwoord Beheerder:
Toen ik uw vraag voor het eerst las, dacht ik : als dat maar goed gaat. En helaas het gaat zo niet goed. Zo'n reactie van moeder wordt veelal ingegeven door angst. Angst om haar kind te verliezen, angst voor de financiële consequenties, etc. Aan de andere kant heeft u zo te lezen ook reden tot zorg. Probeer daarom eerst eens zonder de kinderen met uw ex te praten en leg haar uit dat u begrip wilt hebben voor haar kant van het probleem. Vraag haar waar ze bang voor is en leg ook uw zorg bij haar neer. Jullie zijn tenslotte samen verantwoordelijk voor de toekomst van BEIDE kinderen. Zo te lezen heeft moeder haar handen vol aan de oudste! Biedt haar opnieuw uw hulp aan, maar nu in het belang van de kinderen. Door bijvoorbeeld voor te stellen in eerste instantie tijdelijk de zorg voor de jongste op u te nemen en te kijken hoe het gaat en haar zo te ontlasten. Benadruk, dat de kinderen hun moeder nodig blijven houden, ook al woont er één niet bij haar. Laat moeder goed beseffen, dat als zij onder de druk bezwijken zou, dan zijn de problemen voor de kinderen nog veel erger. Zorg voor goede afspraken over het contact tussen moeder en uw jongste dochter. Bijvoorbeeld regelmatig belcontact of even langsgaan, chatten, Youtube, etc. Grote kans dat moeder die rust momenteel goed kan gebruiken, maar er moeite mee heeft dat aan u te vragen! Vermijdt de door u genoemde negatieve argumenten, zoals het slaan en het liegen e.d. Dat verhardt de discussie onnodig en leidt nergens toe. Roep eventueel samen de hulp in van een goede mediator. Als u er samen niet uit komt, is Bureau Jeugdzorg voor jullie de beste plek om in vrijwillig kader hulp te vragen. Jullie hebben nog zoveel kansen om hier iets goeds van te maken! Doe je best en denk aan het belang van beide kinderen!

Succes!

Peter Smits

Jeugdzorg Advies
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Mijn 13 jarige dochter wil bij mij wonen :

wat de beste is voor onze dochter
      [Gesteld in Kinderopvoeding]
2009-05-25 01:00:34
Mijn dochter van 7 wil graag bij mij wonen?
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2010-01-13 17:00:17
docent en leerling in een conflikt
      [Gesteld in Lesmateriaal]
2010-12-19 17:16:38
Wel of niet speciaal onderwijs
      [Gesteld in Basisonderwijs]
2011-01-13 22:32:01
Erfenis minderjarig kind
      [Gesteld in Notaris-Limburg]
2012-11-05 17:15:16

Gemiddelde score Jeugdzorg: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+